GR US

Το «Politico» για τη μάχη Μαλλιωτάκη - Ρόουζ

Εθνικός Κήρυξ

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη κατά την διάρκεια της κινητοποίησης στο Στάτεν Άιλαντ (Φωτογραφία: Facebook/Νικόλ Μαλλιωτάκη)

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Στο μικροσκόπιο του αμερικανικού περιοδικού «Politico» μπήκε η μάχη για την αντιπροσώπευση της Περιφέρειας 11 της Ομοσπονδιακής Βουλής στη Νέα Υόρκη, ανάμεσα στην ομογενή υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) και τον νυν Ομοσπονδιακό Βουλευτή με το Δημοκρατικό Κόμμα, Μαξ Ρόουζ (Max Rose).

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στα ιδιαίτερα εκλογικά χαρακτηριστικά των περιοχών που περιλαμβάνονται στην Περιφέρεια, όπως είναι το Στάτεν Αϊλαντ και το Νότιο Μπρούκλιν, στο οποίο κατοικούν πολλοί ένστολοι με συντηρητικές ιδεολογικές τάσεις, γεγονός που εγείρει απαιτήσεις μιας διαφορετικής ρητορικής από πλευράς του Ρόουζ, ο οποίος προσπαθεί να «απαγκιστρωθεί» από την άμεση σύνδεση με τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο (Bill De Blasio) και την Ομοσπονδιακή Βουλευτή Αλεσάντρια Οκάζιο - Κορτέζ (Alexandria Occasio - Cortez), που δεν είναι καθόλου δημοφιλείς στην περιοχή.

«Ο Ρόουζ, ένας ύψους 5’ 5’’ και φαλακρός βετεράνος του στρατού, αντιπροσωπεύει μια περιφέρεια που αγαπάει τον Τραμπ και αποτελείται από πολλούς αστυνομικούς. Την στιγμή που πολλές φωνές του κόμματός του στρέφονται προς τα αριστερά, οι προοπτικές του για επανεκλογή εξαρτώνται από το πόσο καλά μπορεί να αποφύγει να ταυτιστεί με την κεντρική γραμμή του κόμματος, μέσα από τη δύναμη της προσωπικότητάς του», αναφέρει, μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η εκστρατεία της Μαλλιωτάκη, σε κάθε ευκαιρία, υπενθυμίζει την κομματική προέλευση του Ρόουζ, θέτοντας σε πρώτο πλάνο το θέμα της δημόσιας ασφάλειας.

«Οι εκλογές είναι ένα δημοψήφισμα για τον Μπιλ ντε Μπλάζιο και το κίνημα αποχρηματοδότησης της Αστυνομίας, από πολλές απόψεις. Πιστεύω πως αυτό που τίθεται στην κάλπη, είναι το ερώτημα ‘νόμος και τάξη ή αναρχία’. Αυτό νομίζω», είπε η Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι ο Ρόουζ, το Νοέμβριο του 2018, κέρδισε την εκλογή του προσπαθώντας να κρατήσει αποστάσεις και από τα δυο κόμματα. Σήμερα, κινείται περίπου με τον ίδιο τρόπο: Προωθεί το σλόγκαν «η χώρα πάνω από το κόμμα» και επιχειρεί να αποδομήσει την υποψηφιότητα της Μαλλιωτάκη, κατηγορώντας την αντίπαλό του πως «θα ακολουθεί τυφλά τις πολιτικές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος».

«Η 11η Περιφέρεια χτυπήθηκε πολύ από την πανδημία, αλλά και την αδυναμία του Κογκρέσου να διασφαλίσει ένα δεύτερο πακέτο οικονομικής στήριξης, ενώ ο μεγάλος αριθμός ενεργών και συνταξιοδοτημένων αστυνομικών θεωρεί ότι έχει προσβληθεί βαθύτατα από τις κατηγορίες για ευρεία αστυνομική βαρβαρότητα. Παρότι η Περιφέρεια αυτή είναι μοναδικό φαινόμενο, η μάχη αυτή είναι ένα ευρύτερο τεστ για το κατά πόσον οι Δημοκρατικοί που κατεβαίνουν ως μετριοπαθείς και προωθούν νέες πολιτικές, μπορούν να διατηρήσουν αυτήν την εικόνα μετά από δυο χρόνια θητείας», καταλήγει το δημοσίευμα.