x
 

Αμερική

Αρθρο-αφιέρωμα της «Wall Street Journal» στον εκλιπόντα Τζον Παπατζόν

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Τζον Παπατζόν από την Αϊόβα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών, αναφέρεται δημοσίευμα της «Wall Street Journal».

Το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας μνημονεύει τη ζωή και τα κατορθώματα του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία. Σύμφωνα με αυτό, «ο Τζον Παπατζόν (John Pappajohn), Ελληνας μετανάστης στην Αϊόβα, ήταν ένας νεαρός ασφαλιστής όταν άκουσε τον συγγραφέα αυτοβελτίωσης Γ. Κλέμεντ Στόουν (W. Clement Stone) να εξυμνεί τα πλεονεκτήματα της θετικής σκέψης.

Ενθαρρυμένος από τις συμβουλές του κ. Στόουν, ο κ. Παπατζόν ίδρυσε τη δική του ασφαλιστική εταιρεία στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, γύρω στα 40 του χρόνια, είχε αρχίσει να βαριέται τις ασφάλειες. Παρατήρησε ένα άρθρο της Wall Street Journal σχετικά με το venture capital, έναν ελάχιστα γνωστό τότε τομέα, και αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό.»

Ως επικεφαλής της Pappajohn Capital Resources και άλλων νομικών προσώπων, συμμετείχε σε περισσότερες από 100 νεοφυείς επιχειρήσεις και διετέλεσε διευθυντής σε περισσότερες από 40 δημόσιες εταιρείες, υπογραμμίζει η «Wall Street Journal».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, με τα κέρδη του, ο επιτυχημένος Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας συνέλεγε έργα τέχνης και έκανε δωρεές σε ιατρικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματικών θερμοκοιτίδων σε πέντε πανεπιστήμια και κολέγια της Αϊόβα. Χρηματοδότησε επίσης ένα πάρκο γλυπτικής στο Ντε Μόιν. Συνολικά, υπολογίζεται ότι είχε δωρίσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: «Wall Street Journal»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ