GR US

Διεργασίες εν μέσω αντιπαράθεσης στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων

Εθνικός Κήρυξ

Αναστάσιος Καραγκούνης και Γιάννης Καραπετρίδης δέχονται βροχή ερωτήσεων από αλλα μελη της Ομοσπονδίας (ΕΚ/Χ. Αθανασάτος)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω μιας ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης προγραμμάτιζε για το απόγευμα της Τρίτης την Γενική Συνέλευση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, από την οποία και αναμενόταν να ανακοινωθεί εάν όντως θα παραμείνουν στον προγραμματισμό οι εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου ή θα μετακινηθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία της Διοικούσας Επιτροπής των πρώην προέδρων με νέα ανακοίνωση αμφισβητεί την καταστατική υπόσταση της Γενικής Συνέλευσης αυτής, τονίζοντας ότι συγκλήθηκε από μια «αυθαίρετη και παράνομη» διαδικασία, την Παρασκευή 30 Ιουλίου. Στην αντίπερα όχθη, η μειοψηφία, όπως επίσης και η Εφορευτική Επιτροπή, υπό την προεδρία του Γ. Χρυσομαλλίδη, προχωρά κανονικά στην υλοποίηση των προαναγγελιών, τονίζοντας ότι η αντιδράσεις της πλειοψηφίας δεν έχουν καμία νομική βάση.

«Θα σταματήσουμε τις εκλογές με ό,τι τρόπο μπορούμε», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος, Δημήτρης Καλαμαράς, εκ μέρους της πλειοψηφίας, προειδοποιώντας για κινήσεις που θα φτάσουν μέχρι και την χρήση ένδικων μέσων.

«Η Ομοσπονδία πάει να υποστεί την μεγαλύτερη ντροπή της Ιστορίας της. Δυο είναι δρόμοι: είτε θα κερδίσουν αυτοί, είτε θα φέρουμε εμείς την δικαιοσύνη στην Ομοσπονδία. Δεν το κάνουμε για τους εαυτούς μας», τόνισε ο κ. Καλαμαράς.

Από την πλευρά του, το μέλος της μειοψηφίας, Γεώργιος Γεωργόπουλος, αντέτεινε πως οι διαδικασίες θα προχωρήσουν κανονικά, αναφέροντας πως ο ίδιος έκανε το βήμα για να βρεθεί η χρυσή τομή -όπως είχε προαναγγείλει τον Αύγουστο στον «Ε.Κ.»- αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση.

«Προσπάθησα να βρω την χρυσή τομή με τον κ. Καλαμαρά και τον κ. Διαμαντίδη. Κάναμε σε πολλά θέματα ένα βήμα πίσω, εκείνοι όχι. Μας ζήτησαν να αναβάλουμε τις εκλογές για κάποιους μήνες και να συστήσουμε νέα πειθαρχική και καταστατική επιτροπή, προκειμένου να αλλάξει και το Καταστατικό. Αυτά δεν γίνονται εάν δεν υπάρχει Διοίκηση. Εγώ από την πλευρά μου έχω προτείνει να έχουμε ένα Δ.Σ. με ειδική αποστολή σε όλα αυτά, το οποίο θα ολοκληρώσει πρόωρα την θητεία του σε ένα χρόνο και θα πάμε σε νέες εκλογές», είπε ο κ. Γεωργόπουλος.

Το πρόγραμμα της Γενικής Συνέλευσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αναλυτική ενημέρωση από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαφάνειας, με τον - εκλεγμένο από την προηγούμενη Γενική Συνέλευση- συντονιστή, Νίκο Μπάρδη, να την χαρακτηρίζει «ιστορική».

«Δεν χωράει άλλο η Ομοσπονδία να μείνει ακέφαλη», σχολίασε ο Νίκος Μπάρδης, ο οποίος συμπλήρωσε πως, τόσο ο ίδιος, όσο και ο Τεντ Αστρινίδης, θα προτείνουν, μεταξύ άλλων, την παροχή δυνατότητας εξόφλησης οφειλών και συμμετοχής σε όλους τους Συλλόγους οι οποίοι, την δεδομένη χρονική στιγμή, παραμένουν εκτός διαδικασιών.