GR US

Η Εφορευτική καλεί για ευρεία συμμετοχή στις εκλογές της Ομοσπονδίας

Εθνικός Κήρυξ

Αναταραχή και αναβολή Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Σταθάκειο, Αστόρια, 14 Σεπτεμβρίου 2021. (Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ευρύ κάλεσμα στην Ομογένεια αλλά και τα ΜΜΕ, προκειμένου να δώσουν το «παρών» στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο την προσεχή Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, εν όψει της προαναγγελθείσας εκλογικής διαδικασίας, απηύθυνε, με ανακοίνωσή της, η Εφορευτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Σε μια ανακοίνωση την οποία υπογράφει ως πρόεδρος ο Γεώργιος Χρυσομαλλίδης μαζί με τον Γραμματέα, Αναστάσιο Καραγκούνη, και τα μέλη Γιάννη Καραπετρίδη, Γρηγόρη Δημητρουλάκο και Αθανάσιο Αρώνη, άπαντες καλούνται προκειμένου «να στηρίξουν τους Ομογενειακούς Φορείς και Συλλόγους που έχουν δικαίωμα ψήφου να εκφράσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα και να εκλέξουν το καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας».

Η κίνηση αυτή έρχεται στον απόηχο των γεγονότων της περασμένης Τρίτης, κατά την οποία η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση ακυρώθηκε, καθότι με απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής των πρώην προέδρων η πόρτα του Σταθακείου έκλεισε, αλλά και ενόσω στελέχη της άλλης πλευράς, όπως ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου (σχετικό ρεπορτάζ παρακάτω) ξεκαθαρίζουν πως «εκλογές στο Σταθάκειο δεν θα γίνουν την Κυριακή», τονίζοντας πως μια τέτοια διαδικασία θα ήταν παράνομη.

Ο «Ε.Κ.» επικοινώνησε εκ νέου με τον Γραμματέα, Αναστάσιο Καραγκούνη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως άπαντες θα είναι εκεί για την εκλογική διαδικασία, ενώ αποκάλυψε πως η Εφορευτική Επιτροπή επρόκειτο να συναντηθεί με εξουσιοδοτημένο δικηγόρο το απόγευμα της Παρασκευής.

«Ακόμη δουλεύουμε με τον δικηγόρο μας για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Ακόμη είναι πράγματα που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω το εξής: Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν θα πάμε εκεί για να τσακωθούμε με κανέναν, ούτε για να βάζουμε αλυσίδες στις πόρτες. Εμείς θα είμαστε εκεί για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Η αποστολή της Εφορευτικής ήταν να φέρει την Ομοσπονδία σε εκλογές. Κάναμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, τηλεφωνήσαμε σε όλους τους Συλλόγους, ελέγξαμε τα πάντα, λάβαμε υπόψη την πανδημία, ήμασταν αυστηροί εκεί που έπρεπε και κάναμε το καλύτερο, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ομογένεια και στα αρμόδια όργανα που μας πρότειναν για αυτήν την αποστολή», είπε ο κ. Καραγκούνης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύεται στον «Ε.Κ.» με τη μορφή καταχώρησης, έχουν επικυρωθεί 29 υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ εγκρίνονται προς συμμετοχή 64 Σύλλογοι. Μεταξύ αυτών δεν περιλαμβάνονται οι τέσσερις που επρόκειτο να τεθούν προς περαιτέρω έγκριση στην ακυρωθείσα Γενική Συνέλευση.

«Το δικαίωμα της ψήφου είναι βασική αρχή της Δημοκρατίας. Θέλουμε την υποστήριξη όλων και όσον αφορά στα ΜΜΕ που θα έρθουν, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Η Οικονομική Επιτροπή κάνει τον έλεγχό της. Η αλήθεια θα έρθει στο φως. Οι υπεύθυνοι θα υποστούν κυρώσεις αλλά η Εφορευτική δεν είναι δικαστήριο. Η Ομοσπονδία χρειάζεται νέα διοίκηση διότι μόνο προβλήματα δημιουργούνται χωρίς διοίκηση. Το κάλεσμά μας είναι ένα κάλεσμα για ομόνοια και διαφάνεια», κατέληξε ο κ. Καραγκούνης.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη η Αστυνομία ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να παρέμβει για να επιλύσει ένα θέμα που αφορούσε στην εφαρμογή των εσωτερικών κανονισμών της Ομοσπονδίας, καλώντας τους εμπλεκόμενους να επιχειρήσουν να έρθουν σε συμφωνία, η οποία, επί του παρόντος, δεν φαντάζει άμεσα εφικτή.