GR US

Στην αντεπίθεση με στοιχεία ο Πέτρος Γαλάτουλας

Εθνικός Κήρυξ

Πέτρος Γαλατουλας και Αθανάσιος Αρώνης κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησαν στα ομογενειακά ΜΜΕ. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απάντηση για μία προς μία στις κατηγορίες που του προσάπτουν στελέχη της Ομοσπονδίας, με την υποσημείωση ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω, έδωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους των ομογενειακών ΜΜΕ, ο πρώην πρόεδρος Πέτρος Γαλάτουλας.

Συνεπικουρούμενος από τον επί χρόνια ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου, Αθανάσιο Αρώνη, ο κ. Γαλάτουλας αντέκρουσε τις αιτιάσεις αναφορικά με αδιαφανή διαχείριση των δωρεών από τους τελετάρχες των παρελάσεων του 2017 και του 2018, Ιβάν Σαββίδη και Παντελή Μπούμπουρα, όπως επίσης και για φερόμενες ως παράτυπες δαπάνες από το ταμείο της Ομοσπονδίας, με κυριότερη την οικονομική στήριξη ύψους 9.500 ευρώ στο παμμακεδονικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα τον χειμώνα του 2018, για τα οποία τόνισε ότι καλύπτονταν από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό των 14.000 δολαρίων περί «εθνικών θεμάτων».

Από την πλευρά του, ο κ. Αρώνης, ο οποίος ασκούσε τα καθήκοντα του ταμία και κατά την περιβόητη περίοδο της παρέλασης του 2019, για την οποία οι επικριτές του Πέτρου Γαλάτουλα -που ήταν και ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής- επαναλαμβάνουν συνεχώς πως δεν έχουν αναλυτικό απολογισμό, επέρριψε ευθύνες στον απερχόμενο πρόεδρο, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, ενώ κατήγγειλε πως δεν έγινε εγκαίρως ο προβλεπόμενος έλεγχος από την Εξελεγκτική Επιτροπή, που θα μπορούσε να είχε λύσει το θέμα εξ αρχής.

Επιπλέον, ο Πέτρος Γαλάτουλας έστρεψε τα βέλη του ενάντια και στους Δημήτριο Καλαμαρά, Δήμο Σιώκη, Βασίλειο Σταθάκο και Νίκο Διαμαντίδη, τονίζοντας πως, από την στιγμή που δεν θα συμμετέχει στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, θα κινηθεί νομικά προς πάσα εμπλεκόμενη κατεύθυνση για να διασφαλίσει «την τιμή και την αξιοπρέπειά του».

Για τις δωρεές Σαββίδη-Μπούμπουρα

Εθνικός Κήρυξ

Πέτρος Γαλατουλας και Αθανάσιος Αρώνης κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησαν στα ομογενειακά ΜΜΕ. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Αρώνη, ο Ιβάν Σαββίδης παρέδωσε στην Ομοσπονδία ένα χρηματικό ποσό της τάξεως των 70.000 δολαρίων. Εξ αυτών, ο πρώην ταμίας της Ομοσπονδίας παρουσίασε παραστατικά, βάσει των οποίων τα 50.000 κατατέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Ομοσπονδίας σε πέντε διαφορετικές καταθέσεις.

Αντίθετα, τα υπόλοιπα 20.000 δαπανήθηκαν για έξοδα που αφορούσαν το Αγημα των Ευζώνων, όπως επίσης και επιμέρους δαπάνες για το Δείπνο των Τελεταρχών στο «Χίλτον», ως επί το πλείστον για τους μουσικούς και τα φιλοδωρήματα.

«Η κατάληξη των δωρεών του κ. Σαββίδη έχουν ήδη μπει σε απολογισμό και ελεγχθεί από Εξελεγκτική Επιτροπή», διευκρίνισε ο κ. Αρώνης.

Στην αντίπερα όχθη, η οικονομική δωρεά του Παντελή Μπούμπουρα φαίνεται πως είχε πιο πολύπλοκη διαδρομή και αυτός πιθανότατα είναι ο λόγος που εξακολουθούν να τίθενται ερωτήματα αναφορικά με την κατάληξή της. Τόσο ο Αθανάσιος Αρώνης, όσο και ο Πέτρος Γαλάτουλας, ανέφεραν πως η αρχική εξαγγελία του κ. Μπούμπουρα ήταν μια δωρεά της τάξεως των 40.000 δολαρίων, αλλά, τελικώς, έφτασε να δώσει 50.000, έστω και καθυστερημένα.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, η καταβολή έγινε σε διαφορετικές περιόδους: Κατά την παρουσία του, το 2018, ο κ. Μπούμπουρας φέρεται να παρέδωσε ένα ποσό που έφτασε τις 20.000 δολάρια, το ήμισυ δηλαδή της αρχικής αναφοράς του. Αυτά τα 20.000 αξιοποιήθηκαν πάλι για έξοδα που αφορούν τους Εύζωνες αλλά και επιμέρους ανάγκες του «Χίλτον», ανάλογες με αυτές του προαναφέρθηκαν για το 2017. Σύμφωνα με τον κ. Αρώνη, ο Πέτρος Γαλάτουλας έλαβε σε δεύτερο χρόνο, από έναν μεσάζοντα, επιπλέον 3.000 ευρώ από τον κ. Μπούμπουρα, ενώ στα χέρια του κ. Αρώνη έφτασαν άλλα 12.700 σε μετρητά. Σε αυτό το σημείο, τα δυο πρώην στελέχη της Ομοσπονδίας τόνισαν ότι προκύπτουν και τα συνολικά 23.000 δολάρια που παραδόθηκαν ως μετρητά στον Κλεάνθη Μεϊμάρογλου μετά την εκλογή του, το 2018.

«Οταν ο Πέτρος Γαλάτουλας πήγε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2018, βρήκε τον κ. Μπούμπουρα και έλαβε το ποσό των 12.700 δολαρίων και το παρέδωσε σε εμένα. Ηταν Παρασκευή 6 το απόγευμα και οι τράπεζες θα άνοιγαν Δευτέρα. Επειδή δεν ήθελα να αφήσω τα χρήματα στην γραμματεία, όπου μπαινοβγαίνει αρκετός κόσμος, είπα στον κ. Μεϊμάρογλου ότι είναι καλύτερα να τα ασφαλίσουμε στο γραφείο του, μέχρι να τα καταθέσουμε στην τράπεζα. Εγώ εκείνη την στιγμή είχα δυο επιλογές: 'Η να τα πάρω σπίτι ή να τα δώσω στον πρόεδρο. Ηταν μόνο τρεις μήνες στον προεδρικό θώκο, να φτάσω σε σημείο να μην τον εμπιστευτώ τόσο νωρίς; Μετά από κάποιες μέρες, μου είπε ότι ίσως είναι καλύτερα να τα κρατήσουμε εκτός τράπεζας γιατί θα χρειαστούν για δαπάνες στην παρέλαση. Απόρησα, αφού μπορούσε όποτε χρειαζόμασταν να κάνουμε ανάληψη», είπε ο κ. Αρώνης.

Συνολικά, βάσει των σχετικών στοιχείων, τα 23.000 μετρητά που διαχειρίστηκε ο κ. Μεϊμάρογλου είναι 12.700 + 3.000 από καταβολές δωρεάς του Παντελή Μπούμπουρα, ενώ τα υπόλοιπα είναι μετρητά που επεστράφησαν από την ταμειακή διευκόλυνση στο Λύκειο Ελληνίδων.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι ο Πέτρος Γαλάτουλας έλαβε τελικά από τον κ. Μπούμπουρα επιπλέον 14.300 δολάρια πριν την παρέλαση του 2019 -μεγαλύτερο, δηλαδή, ποσό συνολικά από το αρχικά συμφωνημένο- το οποίο και δόθηκε, εκείνη την χρονιά, για έξοδα Ευζώνων και άλλες δαπάνες της παρέλασης, που παρουσιάστηκαν αναλυτικά.

«Εκτοξεύουν λάσπη εναντίον μου, αλλά τους έχω ζητήσει να δώσουν ένα στοιχείο και δεν έχουν. Εγώ μπορεί να μην έχω εκατομμύρια, αλλά είμαι πιο πλούσιος από τους εκατομμυριούχους, γιατί έχω την οικογένεια που έχω. Οποιος προσβάλει την τιμή και την αξιοπρέπειά μου, προσβάλει και την οικογένειά μου. Στα ομογενειακά, είχα περισσότερες πίκρες παρά χαρές, αλλά είμαι περήφανος για ό,τι έχω καταφέρει. Ποτέ δεν πίστευα, μετά από τόσα χρόνια εργασίας που έχω βάλει, ότι θα βρίσκονταν μερικοί να προσπαθήσουν να αμαυρώσουν την πορεία την δική μου με ψεύδη, συκοφαντίες ανυπόστατες και απύθμενο μίσος», κατέληξε ο κ. Γαλάτουλας.