x

Γενικά Νέα

Ομογενείς άνοιξαν κλινική για παιδιά με αυτισμό

23 Αυγούστου 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εγκαινιάστηκε η κλινική Quartet Behavioral Spectrum Services που θα δέχεται παιδιά με αυτισμό και έχει έδρα το Ουάτιστον στο Κουίνς.

Πρόκειται για μια ιδέα που γεννήθηκε ένα χρόνο πριν από τέσσερις γυναίκες, δύο εκ των οποίων ομογενείς. Σκοπός τους να βοηθήσουν και να στηρίξουν οικογένειες που έχουν παιδιά με αυτισμό. Η Αθηνά Γερολυμάτου, η Νικολέτα Σκλαβουνάκη, η Μπεάτα Μαλάκοσγα και η Λουίζα Ταμπάρες έχουν πολυετή εμπειρία στις ασθένειες που αφορούν αυτιστικά άτομα και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές.

Η κ. Γερολυμάτου, οικονομική διευθύντρια της κλινικής, δήλωσε στον «Ε.Κ.»: «Μαζευτήκαμε κατά την διάρκεια της πανδημίας για να δημιουργήσουμε αυτή την κλινική και να βοηθήσουμε οικογένειες από όλες τις περιφέρειες της Νέας Υόρκης, αλλά και τις περιοχές Νάσο και Σάφολκ».

Η Νικολέτα Σκλαβουνάκη έχει άδεια ανάλυσης συμπεριφοράς (LBA) και όπως επεσήμανε, αν και εργάζεται εκείνη και οι συνάδελφοί της σε σπίτια και σχολεία είδε την ανάγκη ύπαρξης μιας κλινικής καθώς όπως δείχνουν μελέτες το ποσοστό επιτυχίας με προγράμματα που γίνονται σε κλινικές έχει αύξηση 90%. «Υποστηρίζουμε τις ηλικίες από 1-21 ετών από την εισαγωγή στη λεκτική συμπεριφορά τα πρώτα χρόνια και αργότερα την προετοιμασία για την είσοδο σε χώρους εργασίας».

Η κ. Γερολυμάτου πρόσθεσε: «Παρέχουμε υπηρεσίες ανάλυσης εφαρμοσμένης συμπεριφοράς επικεντρωμένες στο τραύμα αναγνωρίζοντας πώς οι τραυματικές εμπειρίες επηρεάζουν την ψυχική, συναισθηματική, σωματική και πνευματική ευημερία ενός ατόμου».

Αυτό που τονίστηκε είναι πως είναι σημαντικό όσο νωρίτερα από τότε που γίνει η διάγνωση στα μικρά παιδιά να ξεκινήσουν το πρόγραμμα ώστε να τα βοηθήσουν και να τους προσφέρουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να γίνουν ανεξάρτητα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εγκρίθηκε τελικά, έστω και μετά από μήνες, η άδεια λειτουργίας ενός μεγάλου ελληνικού εστιατοτίου και αρτοποιείου στην Λεωφόρο Γκρίνουιτς (Lewis Street off Greenwich Avenue) κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής Πολεοδομίας και Χωροταξίας.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας