x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογενείς ανταγωνίζονται για την καλύτερη πίτσα στο Οντάριο του Καναδά

ΜΠΡΟΚΒΙΛ. Δύο οικογενειακά εστιατόρια του Καναδά που ανήκουν σε ομογενείς, ανταγωνίζονται -στο πλαίσιο της ευγενούς εταιρικής άμιλλας- για την καλύτερη πίτσα στην περιοχή του Μπρόκβιλ, στον Καναδά. Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική έκδοση «Pipa News», η συζήτηση συνεχίζεται για περισσότερο από πέντε δεκαετίες, χωρίς να υπάρχει τέλος, με την τοπική κοινωνία, ωστόσο, να στηρίζει αμφότερα τα εστιατόρια.

Ο λόγος για την «Luna Pizzeria», ιδιοκτησίας εδώ και πάνω από 50 χρόνια της οικογένειας Καφενζάκη, αλλά και την «1000 Islands Restaurant and Pizzeria», την οποία ίδρυσαν την ίδια περίοδο τα μέλη της οικογένειας Σαμπαζιώτη.

«Είμαι στα κοινωνικά δίκτυα όπως όλοι οι άλλοι, βλέπω τα πάντα», δήλωσε ο Νικόλαος Καφενζάκης (Nicholas Kafenzakis) του Luna, στην «Pipa News», αναφορικά με τις διφορούμενες απόψεις για τις προτιμήσεις του κοινού, προσθέτοντας ότι «είναι διασκεδαστικό. Δηλαδή, είναι υπέροχο για την πόλη», αναφέρει στη συνέχεια, προσθέτοντας πως «πρώτα απ’ όλα, υπάρχουν πολλά μέρη με πίτσα στο Μπρόκβιλ και υπάρχουν πολλά καλά, οπότε νομίζω ότι είναι καλό που έχουμε τόσες ποιοτικές πίτσες εδώ. Είναι υπέροχο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γεώργιος Σαμπαζιώτης (George Sabaziotis), ο οποίος διευθύνει την «1000 Islands», αναφερόμενος στα κοινά χαρακτηριστικά των δυο εστιατορίων.

«Το αγαπώ. Εχουμε δύο οικογενειακές επιχειρήσεις με το ίδιο είδος μενού, την ίδια οικογένεια», προσθέτει ο κ. Σαμπαζιώτης.

Οι ιστορίες των δυο οικογενειών και οι συνθήκες υπό τις οποίες εισήλθαν στην εστίαση είναι πανομοιότυπες. Σύμφωνα με τον κ. Καφενζάκη, οι δικοί του μετανάστευσαν από την Ελλάδα και, πριν βρεθούν στο Μπρόκβιλ, διέμειναν αρχικά στην περιοχή του Μόντρεαλ, ανακαλύπτοντας τυχαία τη μετέπειτα εστία του.

«Ο πατέρας μου είχε αποφασίσει να ανοίξει μια πιτσαρία. Ηταν στο δρόμο για μια άλλη πόλη όταν σταμάτησε στο Μπρόκβιλ και θεώρησε ότι αυτό είναι το μέρος», ενώ κατόπιν αναζήτησης κατέληξε στην επιλογή της τοποθεσίας και η οικογένεια Σαμπαζιώτη.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποστηρικτές των δυο εστιατορίων συμφωνούν πως αμφότερα παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Υπό πολυετή παρακολούθηση από την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και με τη προσωπική της συσκευή μολυσμένη από το λογισμικό υποκλοπών Predator, ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα, ήταν Ομογενής, εργαζόμενη στην ομάδα ασφαλείας και εμπιστοσύνης της εταιρίας Μeta, σύμφωνα με έγγραφα που φέρει στην κατοχή της η New York Times.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ