x
 

Γενικά Νέα

Ομογενείς δικηγόροι «συστήνονται» στο «Περιοδικό» του «Ε.Κ.»

Χρυσή Γρηγοροπούλου – Grigoropoulos Law Group PLLC

Προσωπικές Βλάβες – Ποινικό Δίκαιο – Αποζημιώσεις

«Το φιλότιμο ανεκτίμητη αξία στην άσκηση της δικηγορίας»

Χρυσή Γρηγοροπούλου

Η Χρυσή Γρηγοροπούλου από την πολύ μικρή ηλικία των 16 ετών όπου τελείωσε το Λύκειο με άριστα είναι αφοσιωμένη στην επιστήμη του Δικαίου με σκληρή δουλειά και πολλά ακαδημαϊκά της επιτεύγματα. Απέκτησε πτυχίο Κοινωνιολογίας από το Saint Joseph’s College σε ηλικία δεκαεννέα ετών και συνέχισε με πτυχίο Juris Doctor από το Πανεπιστήμιο του Western Michigan: Νομική Σχολή Thomas M. Cooley στο Lansing Michigan. Το 2015 ίδρυσε την εταιρεία Grigoropoulos Law Group PLLC,  η οποία χειρίζεται νομικές υποθέσεις σε ομοσπονδιακά και κρατικά δικαστήρια, εφετεία, ανώτατα δικαστήρια, περιφερειακά δικαστήρια, πολιτικά δικαστήρια και διοικητικά δικαστήρια, καθώς και στο Workers’ Compensation Board και στις πέντε συνοικίες της Νέας Υόρκης, του Νάσο (Nassau), του Σάφολκ (Suffolk) και του Westchester counties. H Χρυσή Γρηγοροπούλου, ασκεί δικηγορία στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, στα Επαρχιακά Δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Νότια Περιφέρεια και την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Επί του παρόντος χειρίζεται κυρίως αγωγές σωματικών βλαβών λόγω μεγάλης έκθεσης, υποθέσεις ποινικής άμυνας υψηλού προφίλ και αποζημιώσεις εργαζομένων σε συνδυασμό με ενέργειες τρίτων. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Nassau County, του Δικηγορικού Συλλόγου Queens County, του Hellenic Lawyers Association of New York, του New York Bar Association και του National Association of Professional Women.

Η Νομική Ομάδα Γρηγορόπουλου και η κ. Γρηγοροπούλου έχουν δημοσιευτεί σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Εχει λάβει μια σειρά από βραβεία, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης ως Rising Stars του Star Network Top 40 Under 40, American Institute of Personal Injury Attorneys: 10 Best Female Attorneys for Client Satisfaction για το 2016, καθώς και 10 Best Personal Injury Firms, διαδοχικά για 2 χρόνια (2016 και 2017) και Βραβείο Πιστοποιητικού Επαγγελματικού Επιτεύγματος για Δίκες. Μιλάει Ελληνικά και Ισπανικά, κάτι που βοηθά στη δουλειά της με ποικίλη πελατειακή βάση. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της στη Νομική Σχολή, εργάστηκε στο Γραφείο Δημοσίου Υπασπιστή της Κομητείας Washtenaw, όπου υπερασπιζόταν πελάτες που κατηγορούνταν για κακουργήματα και πλημμελήματα, δέχτηκε μια θέση στον Επαρχιακό Εισαγγελέα της κομητείας Νάσο, μεταφέρθηκε γρήγορα από το Περιφερειακό Δικαστήριο της κομητείας Νάσο στο Hempstead στο Major Offense Bureau (MOB) του Ανώτατου Δικαστηρίου της κομητείας Νάσο στη Mineola όπου συνεργάστηκε με το «MOB» σε πολλαπλές δίκες για δολοφονίες, χειριζόμενη ιατροδικαστικά αποτελέσματα, εκθέσεις αυτοψίας, βαλλιστικά, στοιχεία DNA, κ.λπ. Στο NCDA βοήθησε ανήλικους παραβάτες συμμετέχοντας ενεργά με τις ADA στο μέρος του Προγράμματος Εκτροπής Εφήβων (ADP). Το πάθος της για την ποινική υπεράσπιση συνεχίστηκε, καθώς ως νέα δικηγόρος αλίευσε τις δεξιότητές της ενώ εργαζόταν για τον «The Superman», τον δικηγόρο Robert D. DiDio του Queens στο Δικηγορικό Γραφείο του Robert DiDio Esq. and Associates, ως δικηγόρος και συνέχισε ως σύμβουλος της εταιρείας για χρόνια πριν από τη μετάβαση στις Προσωπικές Βλάβες.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της σκληρής σας δουλειάς εκτός του ότι είστε διαρκώς  ανάμεσα στους κορυφαίους δικηγόρους;

Αισθάνομαι εξαιρετικά ικανοποιημένη γνωρίζοντας ότι οι πελάτες μου είναι ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματά μου και αυτό είναι εμφανές από τις συστάσεις που μου κάνουν στους φίλους τους και στις οικογένειές τους. Η ανάπτυξη του γραφείου μου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αφοσίωσης και της σκληρής δουλειάς που μας άνοιξε τον δρόμο για το τρίτο μας γραφείο.

Πώς βοήθησαν οι πολιτισμικές σας ρίζες την καριέρα σας;

Ως, Ελληνοαμερικανίδα, πρώτης γενιάς, και βλέποντας τι κατάφεραν οι γονείς μου, η καταγωγή μου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καριέρα μου. Οι γονείς μου με μεγάλωσαν και μου εμφύσησαν σημαντικά χαρακτηριστικά της φυλής μας όπως το φιλότιμο, την επιμονή, την αποφασιστικότητα, που είναι ανεκτίμητες αξίες όταν εργάζεσαι στον τομέα της Νομικής και της Επιχειρηματικότητας.

Ποιο θεωρείτε πιο σημαντικό επίτευγμα στην καριέρα σας;

Στην πραγματικότητα, τα πιο σημαντικά μου επιτεύγματα στην καριέρα μου είναι να κερδίζω δύσκολες υποθέσεις για τους πελάτες μου, με μεγαλύτερα και καλύτερα αποτελέσματα. Το γεγονός επίσης, ότι το γραφείο μου επεκτείνεται και τα κάνω όλα μόνη μου, είναι νομίζω ένα ακόμα επίτευγμα. Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, το μεγαλύτερο επίτευγμά μου είναι ότι όλα αυτά τα έχω κάνει ως γυναίκα, σε έναν ανδροκρατούμενο τομέα της Νομικής.

Τι είναι αυτό που σας κρατάει προσγειωμένη ώστε να προσφέρετε και να δημιουργείτε καθημερινά;

Η οικογένειά μου με κρατάει προσγειωμένη και μου δίνει δύναμη να συνεχίζω. Οι συμβουλές από τους γονείς μου και τον σύζυγό μου, το να καμαρώνω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν και να χαμογελούν. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους δουλεύω τόσο σκληρά και παλεύω καθημερινά για να τους προσφέρω μια καλύτερη ζωή.

Από πού προέρχεται η αυτοπεποίθηση σας;

Η γνώση ότι τα αποτελέσματά μου προέρχονται από σκληρή δουλειά, ευχαριστώντας πάντα τον Θεό που με οδήγησε στην πραγματοποίηση των ονείρων μου, μετά από τόσα ξενύχτια, απειράριθμες κοινοτικές συγκεντρώσεις για να φτάσουμε στο επίπεδο που βρισκόμαστε σήμερα. Αυτές είναι οι εμπειρίες που υπενθυμίζουν τη σημασία της ισορροπίας και της προοπτικής, που με οδηγούν στην καλύτερη προβολή του εαυτού μου αναφορικά με τους προσωπικούς και επαγγελματικούς μου στόχους.

Chrissy Grigoropoulos, Esq.

THE GRIGOROPOULOS LAW GROUP PLLC

Queens Office: 60-88 Myrtle Avenue – Ridgewood, New York 11385

Bronx/NYC Office: 3411 White Plains Road – Bronx, New York 10467

(718) 249-7447

(718) 821-1056

 

2. Αθανάσιος Τριποδιάνος – Welby, Brady & Greenblatt, LLP

Δίκαιο Ακινήτων και Κατασκευών

«Μέντορας για την επόμενη γενιά δικηγόρων»

Αθανάσιος Τριποδιάνος

Η επαγγελματική οξυδέρκεια του Αθανάσιου Τριποδιάνου (Thomas S. Tripodianos), αλλά και το εξαιρετικό όνομα που έχει δημιουργήσει κατά τη σταδιοδρομία του, έχουν επιφέρει την αναγνώριση στον κλάδο του, καθώς ανήκει πλέον στην ομάδα των Σούπερ Δικηγόρων (Super Lawyers) της Νέας Υόρκης. Ο Αθανάσιος Τριποδιάνος, ως Ελληνοαμερικανός πρώτης γενιάς, ανέπτυξε το ενδιαφέρον του για το Δίκαιο των Ακινήτων και των Κατασκευών όταν ξεκίνησε να διαχειρίζεται ακίνητα της οικογενειακής τους επιχείρησης στο Κουίνς. Σήμερα είναι ένας έμπειρος νομικός και συνέταιρος στη νομική εταιρεία Welby, Brady & Greenblatt, LLP. και θεωρείται ένας υπερπολύτιμος νομικός συνοδοιπόρος για τους εμπλεκόμενους στον χώρο των ακινήτων και, ασφαλώς, στον κατασκευαστικό κλάδο.

Ειδικότερα, αναλαμβάνει υποθέσεις που σχετίζονται με την κατασκευαστική-οικονομική διαδικασία, το Εργατικό Δίκαιο, τη νομοθεσία περί ακινήτων, την παραβίαση όρων συμβολαίων, τις διαφορές σε εργασιακά ζητήματα, διάφορα θέματα διαχείρισης του ακινήτου, συναλλαγές για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, αξίωση επιπλέον εργασίας και άλλες παρομοίου περιεχομένου.

Κατά την διάρκεια της πλούσιας σταδιοδρομίας του, ο κ. Τριποδιάνος έχει εκπροσωπήσει αγοραστές, πωλητές, δανειστές, κατασκευαστές, εργολάβους, συντονιστές κατασκευών, ιδιοκτήτες, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, υπεργολάβους, προμηθευτές, εγγυητές, σπιτονοικοκύρηδες και άλλους εμπλεκόμενους με τον κατασκευαστικό κλάδο και την αγορά ακινήτων. Η εμπλοκή του δεν περιορίζεται μόνο σε δικαστικές υποθέσεις, είτε στο πλευρό του ενάγοντα, είτε του εναγόμενου, αλλά επεκτείνεται και επί της διαδικασίας των λεπτών και πολύ ιδιαίτερων αυτών συναλλαγών που λαμβάνουν χώρα, εν γένει, στον τομέα των ακινήτων. Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ, Πενσυλβάνια και Μασαχουσέτη, στα Ομοσπονδιακά Δικαστήρια της Ανατολικής, Νότιας και Βόρειας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, την Περιφέρεια της Μασαχουσέτης και το Ομοσπονδιακό Εφετείο της 2ης Περιφέρειας.

Ο κ. Τριποδιανός χαρακτηρίζεται μέντορας για την επόμενη γενιά δικηγόρων, παρέχοντας στοχαστική ηγεσία, συμμετέχοντας ενεργά σε οργανώσεις και επιτροπές του κλάδου και δημιουργώντας διασυνδέσεις. Το να φέρνει σε επαφή δύο πελάτες που διαφορετικά μπορεί να μην είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους και να βλέπει τα εγχειρήματά τους να πετυχαίνουν είναι μία από τις πιο ικανοποιητικές πτυχές της εργασίας του. Πιστεύει ότι η Αμερική είναι μια χώρα που είναι αφοσιωμένη στο κράτος δικαίου και στη διασφάλιση της δικαιοσύνης για όλους τους πολίτες της: «Πιστεύω ότι το ζήτημα είναι ότι οι πολίτες άρχισαν να βασίζονται στην κυβέρνηση ως δεκανίκι. Σκεφτείτε το κράτος δικαίου ως έναν δρόμο με σαφώς σηματοδοτημένες λωρίδες. Υπάρχουν κάθε λογής αυτοκίνητα που ταξιδεύουν σε αυτόν τον δρόμο διαφόρων δυνατοτήτων και πολυτέλειας. Οσο η κυβέρνηση ασφαλίζει οι δρόμοι να είναι επαρκούς μεγέθους και συντηρούνται, η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της. Εάν οι οδηγοί δεν υπακούουν στους νόμους οδικής κυκλοφορίας, φταίει η κυβέρνηση ή ο μεμονωμένος οδηγός; Αν κάποιος οδηγός εμποδίσει κάποιον άλλο να αλλάξει λωρίδα, ποιος φταίει; Η αδικία ξεκινάει από το άτομο».

Κύριε Τριποδιάνο πώς νιώθετε ως κορυφαίος δικηγόρος ανάμεσα σε τόσους άλλους ταλαντούχους και ανταγωνιστικούς συναδέλφους;

Η αναγνώριση ως κορυφαίος δικηγόρος ανάμεσα σε μια τόσο διακεκριμένη και ταλαντούχα ομάδα συναδέλφων είναι τιμή και ταπεινή εμπειρία. Είναι απόδειξη της σκληρής δουλειάς, της αφοσίωσης και του πάθους για την καριέρα μου. Ωστόσο, το βλέπω επίσης ως αντανάκλαση της συλλογικής σοφίας και υποστήριξης που έχω λάβει από μέντορες, συνομηλίκους και τη ζωντανή Ελληνοαμερικανική Κοινότητα. Αυτή η αναγνώριση δεν αφορά μόνο τα ατομικά μου επιτεύγματα, αλλά τις αξίες και την ανθεκτικότητα που μου ενστάλαξε η κληρονομιά και η ανατροφή μου. Με παρακινεί να συνεχίσω να προσπαθώ για αριστεία, να καθοδηγώ την επόμενη γενιά και να συνεισφέρω θετικά στην κοινωνία μας και στο δικηγορικό επάγγελμα.

Πώς σας έχει βοηθήσει η ελληνική κληρονομιά στην καριέρα σας;

Η ελληνική μου κληρονομιά υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος της ταυτότητάς μου και βαθιά επιρροή στην καριέρα μου. Οι αξίες της σκληρής δουλειάς, της ακεραιότητας, του σεβασμού και της κοινωνικής υπηρεσίας ήταν ριζωμένες μέσα μου από νεαρή ηλικία. Αυτές οι αρχές έχουν καθοδηγήσει την επαγγελματική μου συμπεριφορά και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Η έμφαση στην εκπαίδευση, η επιμονή και η επιδίωξη της αριστείας, που είναι βαθιά ριζωμένες στον ελληνικό πολιτισμό, με ώθησαν να στοχεύσω ψηλά και να πετύχω τους στόχους μου. Επιπλέον, η αίσθηση της κοινότητας και η σημασία της οικοδόμησης ισχυρών σχέσεων ήταν ανεκτίμητης αξίας για την πλοήγηση στην πολυπλοκότητα του νομικού τομέα και για την προώθηση συνεργασιών.

Θα θέλαμε να περιγράψετε συνοπτικά την εταιρεία σας, τις ευθύνες και το πεδίο ενδιαφέροντός σας.

Είμαι μετοχικός εταίρος σε μια δικηγορική εταιρεία που ειδικεύεται στην εκπροσώπηση του κατασκευαστικού κλάδου. Η εταιρεία μας έχει δεσμευτεί να παρέχει κορυφαίες νομικές υπηρεσίες, να υποστηρίζει τα υψηλότερα πρότυπα επαγγελματισμού και να υποστηρίζει τη δικαιοσύνη. Οι αρμοδιότητές μου περιλαμβάνουν την επίβλεψη πολύπλοκων νομικών υποθέσεων, την παροχή στρατηγικών συμβουλών στους πελάτες μας και την καθοδήγηση νέων δικηγόρων. Το πεδίο των ενδιαφερόντων μου έγκειται στο δίκαιο των κατασκευών, όπου έχω πάθος να κάνω μια απτή διαφορά στη ζωή των ατόμων και της ευρύτερης κοινότητας. Η εταιρεία μας υπερηφανεύεται για την αφοσίωσή της στην αριστεία, τη δέσμευσή της προς τους πελάτες και τη συμβολή της στο νομικό επάγγελμα.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα στην καριέρα σας;

Το πιο σημαντικό επίτευγμα στην καριέρα μου ήταν να γίνω συνεργάτης. Αυτό το επίτευγμα δεν ήταν μόνο ένα επαγγελματικό ορόσημο, αλλά και μια ευκαιρία να πραγματοποιηθούν θετικές αλλαγές. Υπογράμμισε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η επιμελής νομική εργασία στην κοινωνία και ενίσχυσε την πίστη μου στο νόμο ως εργαλείο για τη δικαιοσύνη. Αυτό το επίτευγμα αποτελεί υπενθύμιση τού γιατί ακολούθησα μια καριέρα στη δικηγορία: να υπηρετήσω και να συνεισφέρω ουσιαστικά στην Κοινότητά μας και στο νομικό σύστημα.

Η δικηγορία είναι ένα αγχώδες επάγγελμα. Υπάρχουν κάποια πράγμα που σας  στηρίζουν να συνεχίζετε;

Εν μέσω του απαιτητικού ρυθμού της καριέρας μου, αυτό που με στηρίζει είναι η σύνδεσή μου με την οικογένειά μου, η ελληνική κληρονομιά μου και η πίστη μου. Αυτά τα στοιχεία μου θυμίζουν ποιος είμαι και γιατί κάνω αυτό που κάνω. Παρέχουν μια αίσθηση σκοπού και προοπτικής που είναι ανεκτίμητη. Επιπλέον, βρίσκω έμπνευση στις ιστορίες εκείνων που έχουν ξεπεράσει τις αντιξοότητες, την ανθεκτικότητα του ανθρώπινου πνεύματος και τον βαθύ αντίκτυπο που μπορεί να έχει η συμπονετική δράση με αρχές σε άτομα και κοινότητες. Αυτές οι ιστορίες με παρακινούν να συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά, να παραμένω αφοσιωμένος στις αξίες μου και να προσπαθήσω να αφήσω μια θετική κληρονομιά. Ως μέλος ήδη της Ελληνοαμερικάνικης Κοινότητας, σημαίνει ότι βρίσκομαι ανάμεσα στους καλύτερους και τους ευφυέστερους ανθρώπους. Ως κοινωνία και ως οικογένεια εκτιμούμε την εκπαίδευση και την ευφυΐα. Είναι πάντα τιμητικό, αλλά και ικανοποιητικό να χαίρεις αναγνώρισης στον τομέα που έχεις επιλέξει.

Thomas S. Tripodianos

Welby, Brady & Greenblatt, LLP

11 Martine Avenue, 15th Floor

White Plains, New York   10606

Direct Dial 914.607.T6440

Fax 855.740.2860

 

3. Ιωάννης Λάδης – Ladis & Baldwin Law Group, PLLC

Ποινικό Δίκαιο – Ενδοοικογενειακή βία

«Δεν υπάρχει πιο ιερό αγαθό στη ζωή από την ελευθερία και την υγεία»

Ιωάννης Λάδης

Ο Γιάννης Λάδης είναι ιδρυτικός εταίρος της Ladis & Baldwin Law Group, PLLC. Η ακλόνητη πεποίθηση ότι ο καθένας αξίζει δίκαιη και έμπειρη εκπροσώπηση στο δικαστήριο κάνει πρακτική του να εκπροσωπεί τους πελάτες του σαν ένας ιδανικός συνήγορος εξατομικεύοντας την κάθε περίπτωση με διεξοδική προσοχή.

Υπήρξε Βοηθός Εισαγγελέα στην κομητεία Νάσο και υπηρέτησε υπό δύο διαφορετικούς DA. Ως ADA ανέπτυξε ισχυρή φήμη για ισχυρή εργασιακή ηθική και ισχυρή αίσθηση ηθικής και δικαιοσύνης.

Ως εισαγγελέας περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του στο δικαστήριο για την διασφάλιση της απονομής δικαιοσύνης σε όσο το δυνατόν περισσότερες υποθέσεις. Στα χρόνια που βρισκόταν στο γραφείο χειρίστηκε εκατοντάδες υποθέσεις και ήταν πάντα πρόθυμος να τις δει μέχρι την ολοκλήρωσή τους, είτε με επιτυχείς διαπραγματεύσεις με δικαστές και άλλους δικηγόρους είτε μέσω αντιδικιών όταν ήταν απαραίτητο. Επιλέχθηκε επίσης να γίνει μέλος της εξειδικευμένης μονάδας που δημιουργήθηκε από το γραφείο του DA για τη δίωξη εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικών εγκλημάτων και εγκλημάτων κατά των παιδιών. Εκεί ο ίδιος χειριζόταν ευαίσθητες υποθέσεις που έτυχαν προσοχής στον Τύπο και είχαν εκτεταμένες συνέπειες για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Πριν γίνει μέλος της μονάδας ενδοοικογενειακής βίας, χειριζόταν γενικά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων αμέτρητων συλλήψεων DWI και ήταν ο μόνος εισαγγελέας που ήταν υπεύθυνος για παραβιάσεις του κώδικα του Πυροσβεστικού Διατάγματος που αναφέρθηκε από τον Πυροσβεστικό Στρατάρχη της κομητείας Νάσο.

Πριν από την ένταξή του στο Γραφείο του Εισαγγελέα της κομητείας Νάσο, ο John πέρασε κάποιο χρόνο εργαζόμενος ως βοηθός νομικής έρευνας για έναν δικηγόρο, μια υπόθεση τύπου ανθρωποκτονίας υψηλού προφίλ στην κομητεία Suffolk.

Ο Γιάννης Λάδης είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της κομητείας Νάσο, του Πρώην Περιφερειακού Εισαγγελέα της κομητείας Νάσο, του Δικηγορικού Συλλόγου Ποινικών Δικαστηρίων της κομητείας Νάσο και της Ενωσης Ελλήνων Δικηγόρων.

Εχει γίνει δεκτός να ασκήσει δικηγορία σε δικαστήρια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ποιο είναι το ιδανικό που ακολουθείτε στην καριέρα σας;

Σκληρή δουλειά, ευστροφία, αλλά και η θέληση να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας, είναι βαθιά ριζωμένα μέσα μου από μικρή ηλικία. Αρχίζοντας από τους γονείς μου που έκαναν τα πάντα ώστε να μου διασφαλίσουν ένα λαμπρό μέλλον και συνεχίζοντας με τα σχολεία μας, όπως το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου, στο οποίο φοίτησα ή ακόμα και μέσω της κοινότητας και της Εκκλησίας. Το ιδανικό που ακολουθώ είναι πάντα να παλεύεις για να βελτιώσεις τον εαυτό σου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και στην πορεία να κατακτάς νέες κορυφές.

Γιατί έχετε επιλέξει το Ποινικό Δίκαιο;

Οταν αποχωρήσαμε από την Εισαγγελία, τόσο εγώ αλλά και η συνεργάτις μου, αποφασίσαμε ότι αυτό που πραγματικά θέλαμε ήταν να βοηθάμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Δεν υπάρχει πιο ιερό αγαθό στη ζωή από την ελευθερία και την υγεία. Και τα δύο αυτά συμβολίζουν το μοναδικό πράγμα που δεν μπορεί να ανακτηθεί, τον χρόνο. Χρόνος μακριά από τους αγαπημένους ή σε ένα νοσοκομείο. Γι’ αυτό το λόγο ειδικευόμαστε μόνο σε δύο είδη υποθέσεων, Ποινικού Δικαίου για ανθρώπους που έχουν άδικα κατηγορηθεί και σε υποθέσεις τραυματισμού.

Τι σας εμπνέει στην καριέρα σας;

Είναι γεγονός ότι η εργασία, ειδικά δουλειές όπως η δικιά μας μπορούν να κυριαρχήσουν σε κάθε τομέα της ζωής σου. Είναι εξαιρετικά εύκολο πως με ένα κλείσιμο των ματιών σου μπορείς να βρεθείς μέσα στις ιστορίες ζωής που βιώνουν οι πελάτες σου. Μπορεί να ακουστεί ανόητο αλλά πηγή έμπνευσης είναι οι γονείς μου. Ηρθαν από την Ελλάδα εδώ, ξεπερνώντας αμέτρητες προκλήσεις καθημερινά. Οπως και εκατομμύρια Ελληνοαμερικανών πριν από αυτούς, πέτυχαν και ευημέρησαν σε καταστάσεις και περιβάλλοντα που πολλοί έχουν αποτύχει.

Τι σας ξεκουράζει;

Το να απολαμβάνω χρόνο με την οικογένειά μου, ενώ παράλληλα βοηθώ άλλους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν.

John Ladis, Esq

Ladis & Baldwin Law Group, PLLC

www.ladisbaldwinlaw.com

[email protected]

Office: 516-696-7000

 

4. Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου – Vishnick McGovern Milizio LLP’s

Διαχείριση Ακινήτων – Υποθέσεις Κηδεμονίας

«Πάνω απ’ όλα, είναι η συνοχή και η ζεστασιά μας»

Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου

Η Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Κυπρίους γονείς, οι οποίοι μετανάστευσαν στις ΗΠΑ. Είναι εταίρος στο γραφείο Lake Success της VMM, και η πρακτική της στοχεύει στον σχεδιασμό και τη διαχείριση καταπιστευμάτων και περιουσιών και στο Δίκαιο των Ηλικιωμένων. Βοηθά άτομα και οικογένειες να εμπλακούν στον προγραμματισμό για την προστασία των περιουσιακών τους στοιχείων και τον προγραμματισμό για τις ανάγκες μακροχρόνιας φροντίδας τους. Μέρος αυτού περιλαμβάνει επίσης την παροχή βοήθειας στους πελάτες της για τη διαχείριση της περιουσίας των αποθανόντων αγαπημένων τους προσώπων και τη ρευστοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων. Συνεργάζεται με πολλές νέες και μεγαλύτερες οικογένειες για την προετοιμασία των εγγράφων σχεδιασμού της περιουσίας τους, ώστε να διασφαλίσει ότι διαθέτουν τα κατάλληλα σχέδια που θα τους βοηθήσουν σε περίπτωση ανικανότητας ή θανάτου.

Ενα άλλο μέρος της πρακτικής της περιλαμβάνει την προετοιμασία αιτήσεων για γηροκομεία και κοινότητες Medicaid, αφού βοηθήσει πρώτα τους πελάτες της να συμμετάσχουν στον προγραμματισμό για την προστασία των περιουσιακών τους στοιχείων. Επιπλέον, η πρακτική της επικεντρώνεται σε κτηματομεσιτικά θέματα και υποθέσεις κηδεμονίας για νέες οικογένειες. Η Κωνσταντίνα διεξάγει εκπαιδευτικά σεμινάρια για υποθέσεις που αφορούν ηλικιωμένους, καθώς και για κτηματομεσιτικές υποθέσεις για κοινοτικούς οργανισμούς τόσο στην αγγλική όσο και στην ελληνική γλώσσα με στόχο την ενημέρωση και την παρακίνηση των πελατών να ασχοληθούν με την περιουσία, τον φόρο, την ασφάλεια Medicaid.

Διαμένει στην Αστόρια με τον σύζυγό της, ο οποίος είναι δικηγόρος υπεράσπισης για θέματα ιατρικής αμέλειας, και τα δύο παιδιά τους. Η Κωνσταντίνα είναι 1η Αντιπρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Ελλήνων Νέας Υόρκης και εταίρος στη Vishnick McGovern Milizio LLP’s.

Γιατί επιλέξατε αυτόν τον τομέα του Δικαίου;

Ως παιδί σκληρά εργαζόμενων μεταναστών, είδα από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο ήταν για μια οικογένεια να ξεκινήσει από το μηδέν, να δουλέψει σκληρά και να θέλει να προστατεύσει τον πλούτο που με κόπο απέκτησε για τους αγαπημένους της. Αρχισα να επικεντρώνομαι στα καταπιστεύματα, τις περιουσίες και το Δίκαιο των Ηλικιωμένων, όταν ήμουν φοιτήτρια στη Νομική Σχολή και ερωτεύτηκα το να μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους με αυτή την προστασία. Λατρεύω απόλυτα την πρακτική μου, καθώς μπορώ να κάνω τη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων βοηθώντας τους να προστατεύσουν τα δικαιώματα, την ευημερία, τα περιουσιακά τους στοιχεία και την οικογένειά τους.

Πώς αισθάνεστε για τη συνεχή επιτυχία των Ελληνοαμερικανών δικηγόρων;

Είμαι πάρα πολύ περήφανη. Κάθε φορά που βλέπω έναν από τους Ελληνες αδελφούς και αδελφές μου να πετυχαίνει, αυτό με γεμίζει με προσωπική υπερηφάνεια και χαρά. Οντας Ελληνοκυπρία, και ειδικά από το Κουίνς, πάντα ένιωθα ότι είμαι μέλος μιας κοινότητας, μιας μεγάλης οικογένειας. Νομίζω ότι αυτό είναι το «μυστικό» της επιτυχίας μας – οι περισσότεροι από εμάς γεννηθήκαμε σε οικογένειες της εργατικής τάξης, συχνά μετανάστες, που μας εμφύσησαν μια ισχυρή εργασιακή ηθική και μια συμπεριφορά «κάντο». Και ως Ελληνες, επωφελούμαστε και μπορούμε να εκτιμήσουμε την πολιτιστική δυναμική χιλιετιών. Αλλά πάνω απ’ όλα, είναι η συνοχή και η ζεστασιά μας.

Πώς επηρέασε την καριέρα σας ως δικηγόρος το γεγονός ότι είστε Ελληνοκυπρία;

Είμαι πολύ περήφανη για την ελληνοκυπριακή-αμερικανική ανατροφή μου. Προέρχομαι από μια υπέροχη, πλούσια πολιτιστική παράδοση που χρονολογείται από την αρχή του δυτικού πολιτισμού και ζω σε μια χώρα που, αν και δεν είναι τέλεια, είναι ένα υπέροχο μέρος. Οι γονείς μου έφυγαν από τη Βόρεια Κύπρο ως παιδιά-πρόσφυγες και αργότερα ήρθαν στην Αμερική χωρίς χρήματα, χωρίς επαφές, ούτε καν να γνωρίζουν Αγγλικά. Η Αμερική τους φιλοξένησε γενναιόδωρα και τους έδωσε μια νέα αρχή. Είναι αυτός ο συνδυασμός, η καλοσύνη και η αποφασιστικότητα, που με βοήθησε να διαμορφωθώ. Μεγάλωσα βυθισμένη στην ελληνοκυπριακή/αμερικανική κουλτούρα και γνώρισα τόσους πολλούς ανθρώπους από τη γειτονιά και την κοινότητά μας. Αυτές οι σχέσεις και αυτή η πολιτιστική δύναμη με γεμίζουν με υπερηφάνεια και χαρά. Είμαι πολύ τυχερή. Είμαι επίσης πολύ τυχερή που βρίσκομαι στην εταιρεία μου, Vishnick McGovern Milizio, όπου είμαι μέλος μιας ομάδας εξαιρετικών δικηγόρων που είναι επίσης υποστηρικτικοί συνάδελφοι. Δουλεύουμε συνεργατικά, οπότε η επιτυχία μου είναι και δική τους και το αντίστροφο.

Ποιο είναι το όνειρό σας για τον Σύλλογο Ελλήνων Δικηγόρων στη Νέα Υόρκη;

Θέλω να βοηθήσω τον Σύλλογο να αναπτυχθεί και να διαπρέψει. Περισσότερα μέλη, μεγαλύτερη δέσμευση από τα μέλη, μεγαλύτερη επίδραση στην κοινότητα και τελικά να ιδρύσουμε νέα τμήματα σε άλλες πόλεις. Θα ήθελα να αποτελέσουμε μια πραγματικά ανεκτίμητη πηγή, όχι μόνο για επαγγελματική ανάπτυξη και γνώση, αλλά και για οποιαδήποτε υποστήριξη χρειάζονται τα μέλη μας και η ευρύτερη κοινότητα.

Πού βλέπετε τον εαυτό σας στο μέλλον;

Σκοπεύω να συνεχίσω να αναπτύσσω την πρακτική μου στην εταιρεία, να εκπαιδεύσω την επόμενη γενιά δικηγόρων. Σχεδιάζω επίσης να συνεχίσω να προσφέρω στον Σύλλογο Ελλήνων Δικηγόρων και στην HANAC ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, και να συμβάλλω και εγώ μαζί με τους επικεφαλής να φέρουμε και τους δύο οργανισμούς σε ανώτερο επίπεδο. Υπάρχουν πολλά σχέδια στα σκαριά και είμαι ενθουσιασμένη να τα δω να καρποφορούν, οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Constantina S. Papageorgiou

T: 516-437-4385 x 141

F: 516-437-4395

Email:[email protected]

www.vmmlegal.com Κ

 

5. Ανδρέας Κουδέλλου – Welby, Brady & Greenblatt, LLP

Κατασκευαστικό Δίκαιο – Εμπορικές Διαφορές

Ανδρέας Κουδέλλου

Ο Ανδρέας Κουδέλλου είναι συνεργάτης της Welby, Brady & Greenblatt, LLP, και ειδικεύεται σε θέματα Κατασκευαστικού Δικαίου, εκτός από τις γενικές εμπορικές διαφορές. Ο Ανδρέας συμβουλεύει και εκπροσωπεί γενικούς εργολάβους, υπεργολάβους, διαχειριστές κατασκευών, προμηθευτές και ιδιοκτήτες σε σχέση τόσο με ιδιωτικά κατασκευαστικά έργα, όσο και με μεγάλα δημόσια έργα. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει αποκτήσει εκτεταμένη εμπειρία στην εξέταση και διαπραγμάτευση συμβάσεων, καθώς και στη διεκδίκηση και υπεράσπιση αξιώσεων στον τομέα των κατασκευών.

Αποφοίτησε με διάκριση magna cum laude από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Fordham, όπου ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού «Fordham Environmental Law Review».

Τα πεδία άσκησης δικηγορίας του περιλαμβάνουν: Δίκαιο Κατασκευών, Δικαστικές διαμάχες στον τομέα των κατασκευών, Εμπορικές διαφορές, Συμβατικό δίκαιο. Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου σε Ελλάδα, Νέα Υόρκη, Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Η ελληνική σας κληρονομιά έχει βοηθήσει στην καριέρα σας;

Εργαζόμενος ως δικηγόρος κατασκευών, βοηθώ πολλές οικογενειακές εργολαβικές επιχειρήσεις στην προετοιμασία/αναθεώρηση των συμβολαίων τους και στην παροχή συμβουλών σε δικαστικές αγωγές. Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν καλύψει πολλές γενιές οικογενειακής ιδιοκτησίας και έχουν μια στενή κουλτούρα μεταξύ ιδιοκτητών και εργαζομένων. Ως Ελληνοκύπριος-Αμερικανός, μεγάλωσα και εγώ σε μια οικογενειακή επιχείρηση, που ξεκίνησε από τον παππού και τον πατέρα μου. Η οικογενειακή μας επιχείρηση είχε μεγάλο σεβασμό στις ελληνικές αξίες της  σκληρής δουλειάς και της επιμονής, και αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο στους πελάτες μας οι οποίοι είχαν και αυτοί οικογενειακές επιχειρήσεις ή άρχιζαν να τις αναπτύσσουν. Με βαθιά εκτίμηση για την έννοια της «οικογενειακής επιχείρησης», είμαι σε θέση να συνδεθώ με τους πελάτες μου σε ένα επίπεδο όπου γνωρίζουν ότι τα ενδιαφέροντα και οι φιλοδοξίες τους θα υποστηρίζονται πάντα πλήρως.

Η εταιρεία σας και οι ευθύνες που αναλαμβάνετε;

Είμαστε μια δικηγορική εταιρεία που ειδικεύεται στο Κατασκευαστικό Δίκαιο. Αντιπροσωπεύοντας κυρίως εργολάβους όλων των επιπέδων (εκτός από ορισμένους προγραμματιστές και ιδιοκτήτες), παρέχουμε ένα πλήρες μενού υπηρεσιών νομικής βοήθειας σε άτομα του κλάδου: από τη σύνταξη/αναθεώρηση/διαπραγμάτευση συμβάσεων έως την επίλυση διαφορών στο δικαστήριο.

Τα επιτεύγματά σας;

Το νούμερο ένα επίτευγμά μου είναι η οικοδόμηση ισχυρών και μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες, όπου με εμπιστεύονται να προστατεύσω τα συμφέροντα των εταιρειών τους. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι πάντα διαθέσιμος για τους πελάτες μου, είτε πρόκειται για ένα τηλεφώνημα για συζήτηση ζητημάτων ή/και ευκαιριών, είτε για γρήγορη κίνηση εκ μέρους τους σε περίπτωση επείγουσας νομικής δράσης. Οσον αφορά τα απτά επιτεύγματα, έχω επιλεγεί ως Super Lawyers Rising Stars το 2022 και το 2023 και έχω βαθμολογηθεί ως Κορυφαίος Δικηγόρος από το περιοδικό «Westchester» το 2022 και το 2023.

Andreas Μ. Koudellou WELBY BRADY & GREENBLATT LLP

T: 914-607-6487

F: 855-740-2860

Email: [email protected]

www.wbgllp.com

 

6- Κώστας Σάιπρους – Welby, Brady & Greenblatt, LLP

Κατασκευαστικό Δίκαιο

Κώστας Σάιπρους

Ο Κώστας Σάιπρους (Costas Cyprus)είναι συνεργάτης στην Welby, Brady & Greenblatt, LLP, και επικεντρώνεται σε θέματα Κατασκευαστικού Δικαίου και γενικής ευθύνης. Εχει εκπροσωπήσει γενικούς εργολάβους, υπεργολάβους, ιδιοκτήτες και προγραμματιστές, παρέχοντας συμβουλές για διάφορα νομικά ζητήματα που σχετίζονται με κατασκευαστικά έργα. Πριν ενταχθεί στην εταιρεία, ο Κώστας εργαζόταν για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών, Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και Δήμων, υπερασπιζόμενος αξιώσεις γενικής ευθύνης, ευθύνη χώρων, Εργατικό Δίκαιο, ατυχήματα με αυτοκίνητα και ζητήματα επίβλεψης από αμέλεια. Εχει επίσης εμπειρία σε ασφαλιστικές καλύψεις και εμπορικές διαφορές. Ο Κώστας είναι αφοσιωμένος στην επίτευξη ευνοϊκών αποτελεσμάτων για τους πελάτες του και είναι γνωστός για την προσοχή του στη λεπτομέρεια, την ισχυρή εργασιακή ηθική και τις δημιουργικές του δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Είναι μέλος της Ενωσης Δικηγόρων Ελλάδος, μέλος του American Hellenic Educational Progressive Association, μέλος της Επιτροπής Ronald McDonald House – NYC – Greek Division. Μιλάει άπταιστα Ελληνικά. Εχει κάνει τις βασικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Fordham, B.A., Πολιτικές Επιστήμες & Κλασικός Πολιτισμός, magna cum laude και στο John’s University School of Law, J.

Αντιπροσωπεύετε την Ομογένεια. Ποια είναι τα συναισθήματα σας;

Αισθάνομαι περήφανος που αντιπροσωπεύω την Ομογένεια και συγκεκριμένα μια νέα γενιά της Ομογένειας στο νομικό κλάδο εδώ στη Νέα Υόρκη. Αυτό το επάγγελμα δεν είναι εύκολο και βλέπω τους άλλους δικηγόρους όχι τόσο ως αντίπαλους αλλά ως συναδέλφους που αντιπροσωπεύουν και αυτοί πληροφορίες σε συγκεκριμένη ειδικότητα. Οι αναγνώστες σας θα γνωρίζουν καλά, ότι τα νομικά προβλήματα διαφέρουν και εμείς ανάλογα με την ειδικότητά μας μπορούμε να τα αναλάβουμε.

Τι σας προσφέρει η ελληνική σας καταγωγή στην άσκηση της δικηγορίας;

Ο Ελληνισμός μού προσφέρει όχι μόνο ένα κίνητρο ανάπτυξης αλλά και συμπαράστασης και υποστήριξης. Αλλοι ομογενείς δικηγόροι με έχουν βοηθήσει να μπω σε αυτό το επάγγελμα και να αξιοποιήσω τις ικανότητές μου. Το αισθάνομαι σαν ένα χρέος που κάθε μέρα επιδιώκω να ανταποδώσω. Και αν κάποιος νέος δικηγόρος ή μαθητής σε Νομική Σχολή διαβάσει αυτό το κείμενο και έχει απορίες ή ερωτήσεις είμαι πρόθυμος να τους μιλήσω και να τους συμβουλεύσω.

Τι διαπραγματεύεται η Welby, Brady & Greenblatt, LLP;

Είμαστε αναγνωρισμένοι στον τομέα του Εργασιακού και Κατασκευαστικού Δικαίου.  Αναλαβαίνουμε υποθέσεις που σχετίζονται με την κατασκευαστική – οικονομική διαδικασία, την προετοιμασία συμβολαίων και τις περιπτώσεις παραβίασής τους.  Σε περίπτωση μη πληρωμής προετοιμάζουμε εμπράγματη ασφάλεια (Mechanic’s Lien) για εργολάβους, υπεργολάβους και προμηθευτές και άμα χρειαστεί αρχίζουμε αγωγές για να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα των πελατών. Αντιπροσωπεύουμε τον ενάγοντα ή τον εναγόμενο σε αστικές υποθέσεις. Προσωπικά αναλαμβάνω και θέματα παραβιάσεων  κρατικών διακανονισμών ασφάλειας (OSH Aviolations) και προσωπικής βλάβης.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς;

Η πιο σημαντική επιτυχία δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένη δικαστική απόφαση (αν και έχουμε πολλά θετικά παραδείγματα) αλλά μάλλον με την συμπαράσταση του πελάτη στις δύσκολες στιγμές του, καθώς τους καθοδηγούμε σε μια τελική και αποφασιστική λύση και βλέποντας την ευγνωμοσύνη τους.

Τι σας στηρίζει να συνεχίζετε το δύσκολο και στρεσογόνο επάγγελμά σας;

Αυτό που με στηρίζει είναι η οικογένεια, η γυναίκα μου, οι γονείς μου, οι φίλοι μου, και η καταγωγή μου. Ο πατέρας μου είναι πρόσφυγας από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και η μητέρα που είναι Αθηναία με καταγωγή από την Ακαρδία στην Πελοπόννησο. Ως Ελληνοαμερικανός πρώτης γενιάς αναγνωρίζω τις δύσκολες στιγμές που οι γονείς αντιμετώπισαν σε αυτή την χώρα να επιβιώσουν και αυτό μου δίνει δύναμη να μην το βάζω κάτω και να συνεχίζω τον αγώνα με επιμονή και υπομονή.

Welby, Brady & Greenblatt, LLP

T: (914) 4282100

F: (855) 740-2860

Email:[email protected].

 

7- Θεόδωρος Αλατσάς – Alatsas Law Firm

Προστασία περιουσιακών στοιχείων – Οικογενειακό Δίκαιο

Θεόδωρος Αλατσάς

Το έργο του Θεόδωρου Αλατσά στους τομείς της Προστασίας των Περιουσιακών στοιχείων και του Οικογενειακού Δικαίου (Elder Law and Estate Planning και Consumer Bankruptcy Law) έχει κερδίσει την αναγνώρισή του από διάφορους επαγγελματικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Lawyers of Distinction, The American Institute of Family Law Attorneys, Attorney and Practice Magazine Martindale Hubbell και Avvo, καθώς και δεκάδες κριτικές 5 αστέρων από προηγούμενους πελάτες.

Με ειδικότητα στα Διαζυγίου από το N.A.D.P., ο Θεόδωρος κέρδισε την αναγνώριση για τον επαγγελματισμό του, διαχειριζόμενος  θέματα που κυμαίνονται από το απλό αδιαμφισβήτητο διαζύγιο έως πολύπλοκες δίκες. Σε κάθε περίπτωση, ο Θεόδωρος Αλάτσας και η ομάδα του παρέχουν στους πελάτες τους το είδος της εκπροσώπησης που τους δίνει τη δυνατότητα να διατηρούν τα περιουσιακά τους στοιχεία, και να προστατεύουν το μέλλον τους.

Στους τομείς του Elder Law and Estate Planning, ο Θεόδωρος έχει συγγράψει την έκδοση της Νέας Υόρκης του «Medicaid Secrets: How to Protect Your Family’s Assets from Devastating Nursing Costs». Ενεργό μέλος της National Academy of Elder Law Attorneys και της επιτροπής Elder Law, Trusts and Estates του Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, παραμένει ενεργός στην ανάπτυξη και συζήτηση νέων νόμων και αλλαγών. Μεγαλωμένος στην ελληνική κοινότητα, είδε από νωρίς τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν συχνά οι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι όταν η Οικονομία αλλάζει ή όταν απροσδόκητοι ιατρικοί λογαριασμοί καταστρέφουν μια οικογένεια. Για να βοηθήσει τους πελάτες, έχει επικεντρωθεί στις πτωχεύσεις  για να τους βοηθήσει να κάνουν το νέο ξεκίνημα. Εργάστηκε στο Κολέγιο και τη Νομική Σχολή, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε ενεργά και ηγήθηκε διαφόρων πολιτικών οργανώσεων. Μεταξύ αυτών των οργανώσεων είναι το Avenue U Merchants’ Association, Citizens for Neighborhood Action, Change NY και το Joint Council of Kings County Boards of Trade. Η κοινοτική συμμετοχή του αναγνωρίστηκε στο «New York Newsday», στο «Bay News» και σε διάφορες άλλες κοινοτικές εφημερίδες. Ο Θόδωρος Αλατσάς παραμένει ενεργός στην κοινότητά του και έχει προταθεί ως υποψήφιος για διάφορα δημόσια αξιώματα, συμπεριλαμβανομένου του Εισαγγελέα του Μπρούκλιν και του Προέδρου του Μπρούκλιν, υπηρέτησε ως μέλος της Επιτροπής Δημοσίων Υπηρεσιών Siting Board αφού διορίστηκε στη θέση από τον Κυβερνήτη Πατάκη το 2002.

Ζει στο Μπρούκλιν με την σύζυγο και την κόρη του και το δικηγορικό του γραφείο βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που μεγάλωσε. Μιλάει άπταιστα Ελληνικά και Ισπανικά. Ως ενεργό μέλος της νομικής κοινότητας, ο Θεόδωρος συνεχίζει να επηρεάζει τις αλλαγές στη δικηγορική πρακτική και υπηρετεί σε μια σειρά από επαγγελματικά συμβούλια ως μέλος των New York State Bar Association, The Brooklyn Bar Assocation, The New York City Bar Association, The Hellenic American Bar Association, The American Bankruptcy Institute, the National Association of Consumer Bankruptcy Attorneys, The National Academy of Elder Law Attorneys, and the National Assocation of Divorce Professionals.

Alatsas Law Firm

2115 Avenue U

Brooklyn, NY 11229

Phone: 718-233-2903

 

8. Παντελής Σκουλικίδης – Gary John Dmoch & Associates

Εμπορικό και Αστικό Δίκαιο

Παντελής Σκουλικίδη

Ο Παντελής Σκουλικίδης (Pantelis Skoulikidis) είναι δικηγόρος στην εταιρεία Gary John Dmoch & Associates με έδρα το Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης. Ο ομογενής δικηγόρος χειρίζεται ένα ευρύ φάσμα νομικών θεμάτων τα τελευταία 17 χρόνια με εξειδίκευση στις εμπορικές συναλλαγές, ακίνητα, χρηματοδοτήσεις, σωματικές βλάβες, πτωχεύσεις κ.ά. Παρ’ όλο που το γραφείο του βρίσκεται στο Φλάσινγκ, ο κ. Σκουλικίδης χειρίζεται υποθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένων των πέντε Δήμων και του Ουεστσέστερ, Νάσο και Σάφλοκ Κάουντι, ενώ έχει άδεια και μπορεί να διαχειρίζεται υποθέσεις στην Πολιτεία της Νέας Ιερσέης.

Με καταγωγή από την Χίο, ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος είναι το μεγαλύτερο από τα έξι παιδιά της οικογένειας, πρώτης γενιάς που γεννήθηκε στις ΗΠΑ. Οι γονείς του είναι ιδιοκτήτες εστιατορίων στο Μανχάταν για σαράντα χρόνια. Ετσι, και ο ίδιος μεγάλωσε μέσα στις επιχειρήσεις της οικογένειάς του βοηθώντας από τότε που πήγαινε στο σχολείο μέχρι και το Κολέγιο. Αυτό τον βοήθησε αρκετά όσον αφορά την εκπροσώπηση των πελατών του, καθώς είναι εξοικειωμένος με τα ζητήματα της βιομηχανίας εστίασης ή άλλου είδους επιχείρηση. Ο Παντελής Σκουλικίδης ήθελε να γίνει δικηγόρος από μικρή ηλικία. Οταν σπούδαζε στη Νομική Σχολή οι περισσότεροι συμφοιτητές του ρωτούσαν «ποιο νομικό πεδίο θέλει να ακολουθήσει». Ο ίδιος όμως έθετε στον εαυτό του το ερώτημα: «Τι είδους δικηγόρος θέλω να είμαι»; Η πρακτική του Δικαίου, όπως πιστεύει ο Παντελής, δεν αφορά μόνο το κράτος δικαίου. Πρόκειται για έναν οδηγό ή μια φωνή της λογικής για τους ανθρώπους. Επίσης, το να είσαι δικηγόρος σημαίνει να γνωρίσεις τον πελάτη, τον/την σύζυγό του, τα παιδιά του και να τους εκφράζεις ότι θα είσαι εκεί για αυτούς για οποιοιδήποτε θέμα σε χρειαστούν. Γίνεσαι ουσιαστικά επέκταση ή μέρος της οικογένειας.

Οπως αναφέρει ο κ. Σκουλικίδης, μερικές φορές οι άνθρωποι αμφισβητούν τη φράση Δικηγόροι και Σύμβουλοι του Δίκαιο. «Προσωπικά», αναφέρει ο ίδιος «έχω διαπιστώσει ότι η πρακτική του νόμου περιλαμβάνει την παροχή συμβουλών στους πελάτες αναφορικά με τα θέματα που τους απασχολούν. Είτε πρόκειται για αγορά ή πώληση ακινήτου, αναχρηματοδότηση δανείου, αναδιάρθρωση χρέους, διαζύγιο, η φωνή της λογικής μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην επίλυση του προβλήματος ή τυχόν διλημμάτων του πελάτη».

Η δουλειά του κ. Σκουλικίδη περιλαμβάνει την παροχή βοήθειας σε άλλους ώστε να βρουν μια πρακτική λύση σε ένα πρόβλημα. Ο ομογενής δικηγόρος φοίτησε στο ελληνικό σχολείο «Βασίλειος Σπυρόπουλος» στο Φλάσινγκ και στο «St. Francis Preparatory High School». Πήρε πτυχίο στις Επιχειρήσεις από το New York University και στη συνέχεια το πτυχίο Νομικής από το Hofstra University. Μετά την αποφοίτησή του και την απόκτηση της άδειάς του, έγινε συνέταιρος της εταιρείας. Επειτα από χρόνια ανέλαβε ως διευθύνων σύμβουλος. Ο Παντελής Σκουλικίδης εκπληρώνει το όνειρό του να εργάζεται για την κοινότητά του. Εκτός από την δικηγορία, απολαμβάνει τον ελεύθερό του χρόνο με την σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους.

Pantelis Skulikidis, Esq. Gary John Dmoch & Associates-Flushing

T: 718 939-4444

 

9. Αντρια Τσουκαλά-Κούρτο – Forchelli Deegan Terrana LLP

Χωροταξία – Περιβάλλον – Δημόσιο Δίκαιο

Αντρια Τσουκαλά-Κούρτο

Η Αντρια Τσουκαλά-Κούρτο είναι εταίρος της Forchelli Deegan Terrana LLP, όπου επικεντρώνει την πρακτική της σε θέματα χωροταξίας, χρήσεων γης, Περιβαλλοντικού και Δημοσίου Δικαίου. Είναι επίσης συμπρόεδρος της Ομάδας Πρακτικής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της εταιρείας. Εκπροσωπεί πελάτες στην ανάπτυξη εμπορικών και οικιστικών ακινήτων και έχει εκτεταμένο ιστορικό επιτυχίας με και ενώπιον Δημοτικών Συμβουλίων και Οργανισμών σε σημαντικά έργα σε όλο το Long Island (Λονγκ Αϊλαντ). Εχει λάβει εγκρίσεις για πολυκατοικίες, κοινότητες ηλικιωμένων και κοινότητες υποβοηθούμενης διαβίωσης, μικρές και μεγάλες υποδιαιρέσεις, ξενοδοχεία, εστιατόρια, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, γραφεία επείγουσας περίθαλψης και ιατρικά γραφεία, κτίρια γραφείων, καθώς και για την ανάπλαση εμπορικών κέντρων με μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και καταστήματα γρήγορης εστίασης. Εχει επίσης λάβει εγκρίσεις για βιομηχανικές περιοχές που εξυπηρετούν τον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου στο Λονγκ Αϊλαντ. Είναι δικηγόρος των χωριών Lake Success, Kensington και Russell Gardens και γενική σύμβουλος της Eνωσης Λιανοπωλητών Βενζίνης του Long Island (LIGRA), μιας εθνικά αναγνωρισμένης μη κερδοσκοπικής εμπορικής ένωσης με περισσότερα από 600 μέλη. Το 2020, η Αντρια διορίστηκε πρόεδρος του Συμβουλίου Προγραμματισμού του χωριού Roslyn Harbor. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Γυναικών της Commercial Industrial Brokers Society (CIBS). Η CIBS είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός εμπορικών μεσιτών ακινήτων του Λονγκ Αϊλαντ. Η Αντρια είναι μέλος της εκτελεστικής ηγετικής ομάδας Women’s Initiative της εταιρείας. Στόχος της Πρωτοβουλίας Γυναικών είναι η πρόσληψη, η διατήρηση και η ενδυνάμωση των γυναικών δικηγόρων ώστε να εξελιχθούν επαγγελματικά και προσωπικά.

Εχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων: Τα βραβεία «40 Under 40» και «Top 50 Influential Women on Long Island» του Long Island Business News (LIBN), η παρουσίασή της στο ειδικό τμήμα «WHO’s WHO in Women in Professional Services» του LIBN, το βραβείο «Top Women in Business» από την εφημερίδα «The Queens Courier» και το βραβείο «Long Island Power Women» από την εφημερίδα «Long Island Press» και η ανάδειξή της ως «Στέλεχος του Μήνα» από το New York Real Estate Journal. Η Αντρια αποφοίτησε, με άριστα, από τη Νομική Σχολή της Νέας Υόρκης και απέκτησε πτυχίο, magna cum laude, από το Πανεπιστήμιο Hofstra. Είναι εισηγμένη στο Δικηγορικό Σύλλογο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, είναι επίσης μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, του Δικηγορικού Συλλόγου της κομητείας Νάσο, του Δικηγορικού Συλλόγου Γυναικών της κομητείας Νάσο και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Δικηγορικού Συλλόγου Γυναικών της κομητείας Νάσο, του φιλανθρωπικού βραχίονα του Δικηγορικού Συλλόγου Γυναικών. Οι τομείς πρακτικής της αφορούν την χρήση γης και οριοθέτηση, Δικαστικές διαφορές, Ακίνητη περιουσία, Περιβάλλον, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Φορολογική επικύρωση. Σπούδασε στο New York Law School (cum laude, 2000) και στο Hofstra University, B.A. (magna cum laude, 1997).

Andrea Tsoukalas Curto – Forchelli Deegan Terrana LLP,T

el: 917-642-2297

Email: [email protected]

https://www.forchellilaw.com/attorney/

 

10. Ανδρέας Κουτσουδάκης – KI Legal.

Εμπορικό – Εταιρικό – Εργατικό Δίκαιο και Δίκαιο Τροχαίων Ατυχημάτων

Ανδρέας Κουτσουδάκη

Ο Ανδρέας Κουτσουδάκης είναι συνιδρυτής της KI Legal. Εκπροσωπεί και συμβουλεύει επιχειρήσεις σε υποθέσεις που αφορούν θέματα απασχόλησης, μετόχους και εμπορικές διαφορές, κυβερνητικές έρευνες και ελέγχους και συμβατικές σχέσεις. H εταιρεία βοηθάει ενεργά μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες ειδικεύονται στα ξενοδοχειακά και στο real state προσφέροντας επιχειρησιακές και αναπτυξιακές συμβουλές, αλλά και καθοδήγηση σε θέματα χρηματοοικονομικά και φορολογικά. Η εμπειρία του στην υπεράσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων και του Εργατικού Δικαίου περιλαμβάνει την εκπροσώπηση ατόμων και επιχειρήσεων που υπόκεινται σε κυβερνητικούς ελέγχους ή έρευνες από το Τμήμα Εργασίας Μισθών & Ωρας των ΗΠΑ, το υπουργείο Εργασίας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, το Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, την Επιτροπή της Νέας Υόρκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Επιτροπή Ισων Ευκαιριών Απασχόλησης.

Ο κ. Κουτσουδάκης παρέχει ποιοτική καθοδήγηση σε αυτούς τους πελάτες, βοηθώντας τους να πλοηγηθούν στη διαδικασία έρευνας από την αρχή μέχρι το τέλος και να αμυνθούν ενάντια σε τέτοιες έρευνες με δημιουργικές λύσεις. Εχει επίσης εκπροσωπήσει άτομα και επιχειρήσεις που έχουν υποβληθεί σε μήνυση για εικαζόμενες παραβιάσεις των ομοσπονδιακών και πολιτειακών πολιτικών δικαιωμάτων και της εργατικής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένου του νόμου Family Medical Leave Act (FMLA), του Americans with Disabilities Act (ADA), του Americans with Disabilities in Employment Act (ADEA), του νόμου περί δίκαιων προτύπων εργασίας (FLSA), του τίτλου VII του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων, του νόμου για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Νέας Υόρκης και του νόμου για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Νέας Υόρκης.

Πριν από την έναρξη της ιδιωτικής του πρακτικής, ο κ. Κουτσουδάκης ήταν Associate Attorney στο Litigation Division της Cullen and Dykman LLP, όπου εκπροσώπησε τοπικές και εθνικές τράπεζες σε αγωγές αποκλεισμού υποθηκών εμπορικών και κατοικιών, καθώς και σε θέματα απασχόλησης και εμπορικών διαφορών. Συμπεριλήφθηκε επίσης στη λίστα Super Lawyers New York Metro Rising Stars για το Employment Litigation Defense 2019, μια τιμή που απονέμεται μόνο στο 2,5% των δικηγόρων στη Νέα Υόρκη. Επιπλέον, είναι μέλος της Ενωσης Ελλήνων Δικηγόρων, όπου μοιράζεται το πάθος του για τη δικηγορία και την υπερηφάνεια αυτής της ελληνικής κληρονομιάς με ομοϊδεάτες επαγγελματίες νομικούς.

Ο Ανδρέας Κουτσουδάκης είναι ένας κορυφαίος δικηγόρος, εργατικός, αφοσιωμένος επαγγελματίας, με μόρφωση και γνώσεις και κάποιος που πάντα προσπαθεί να βελτιωθεί με απώτερο σκοπό το καλό των πελατών του. Η ελληνική του κληρονομιά τον έχει βοηθήσει σε κάθε πτυχή της ζωής του. Οι ελληνικές αξίες, όπως η οικογένεια, η κουλτούρα, η πίστη και η σκληρή δουλειά, του εμφυτεύτηκαν σε πολύ νεαρή ηλικία και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην προσωπική και επαγγελματική του πορεία.

Andreas Koutsoudakis – Co-Founder-KI Legal

40 Wall Street, 49th Floor, New York 10005

Tel:(212) 404-8644

Email: [email protected]

https://kilegal.com

 

11. Μιχάλης Ιακώβου – KI Legal

Στην ελίτ της νομικής καθοδήγησης των επιχειρηματιών της Νέας Υόρκης

Ο Μιχάλης Ιακώβου είναι συνιδρυτής της KI Legal. Με έναν πολύτιμο συνδυασμό νομικής και επιχειρηματικής εμπειρίας, κατανοεί τις ιδιαίτερες ανάγκες και προκλήσεις των επιχειρηματιών της Νέας Υόρκης. Αυτό του επιτρέπει να παρέχει στους πελάτες του τις ποιοτικές συμβουλές και την καθοδήγηση που χρειάζονται, για να λάβουν αποτελεσματικές αποφάσεις για την ανάπτυξη και την υποστήριξη των επιχειρηματικών τους επενδύσεων. Ο Μιχάλης διαθέτει τις γνώσεις και την εμπειρία για να εκπροσωπεί αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις σε κάθε πτυχή της επιχειρηματικής τους ζωής, από ζητήματα που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία και την εργασία, έως τη σύσταση επιχειρήσεων και την προστασία περιουσιακών στοιχείων.

Με τεράστια εμπειρία σε εμπορικά ακίνητα και επιχειρηματικές συναλλαγές, έχει εκπροσωπήσει πωλητές, αγοραστές και ιδιοκτήτες σε πολυάριθμες συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με περιοχές ανάπτυξης, ακίνητα πολλαπλών οικογενειών, εμπορικά αγροτεμάχια, εμπορικές μισθώσεις, μισθώσεις εδάφους, συνεταιρισμούς, πολυκατοικίες και ιδιωτικές κατοικίες σε όλη τη Νέα Υόρκη και το Λονγκ Αϊλαντ. Η εμπειρία του περιλαμβάνει επίσης σημαντική εκπροσώπηση στον τομέα των εμπορικών δανείων, παρέχοντας συμβουλές σε πολυάριθμους εθνικούς και τοπικούς δανειστές. Οι εκτεταμένες επιχειρηματικές και νομικές δεξιότητές του βελτιώθηκαν κατά τη διάρκεια της εμπειρίας του ως ιδιοκτήτης επιχειρήσεων σε διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η εμπειρία από πρώτο χέρι τόσο ως επενδυτής όσο και ως εσωτερικός σύμβουλος επέτρεψε στον Μιχάλη να αποκτήσει μια έντονη αίσθηση των ανησυχιών οποιουδήποτε ιδιοκτήτη επιχείρησης σχετικά με την προστασία των περιουσιακών στοιχείων, τις καθημερινές λειτουργίες, τα θέματα εταιρικών σχέσεων και όλα τα θέματα που σχετίζονται με την επέκταση της εταιρείας. Εχει επιπλέον χειριστεί θέματα που σχετίζονται με την επιχείρηση, όπως η διαπραγμάτευση εμπορικών μισθώσεων, οι όροι των επενδυτών, η σύσταση, ο εσωτερικός κανονισμός και οι διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές, καθώς και η συνήθης επανεξέταση όλων των διαδικασιών μάρκετινγκ και καθημερινών διαδικασιών της εταιρείας. Αυτή η εμπειρία του έδωσε τις δεξιότητες και τις γνώσεις για να παρέχει αποτελεσματική γενική συμβουλευτική σε διάφορες επιχειρήσεις. Πρόσφατα, επιλέχθηκε από το Thomson Reuters® ως New York Super Lawyer Rising Star, μια τιμή που επιφυλάσσεται για τους δικηγόρους που επιδεικνύουν αριστεία στην πρακτική τους και μόνο το 2,5% των δικηγόρων στη Μητρόπολη της Νέας Υόρκης λαμβάνουν αυτή τη διάκριση. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Δικηγόρων, όπου μοιράζεται το πάθος του για το δίκαιο και την υπερηφάνεια της ελληνικής κληρονομιάς με ομοϊδεάτες του επαγγελματίες νομικούς. Τομείς άσκησης επαγγέλματος: Δίκαιο κατασκευών και ανάπτυξης, Εταιρικές εξαγορές και διαλύσεις επιχειρήσεων, Εταιρική Διακυβέρνηση, Προστασία περιουσιακών στοιχείων, Χρηματοδότηση εμπορικών ακινήτων Εξαγορές & εκποιήσεις, Εκπροσώπηση δανειστών, Βιομηχανίες, Φιλοξενία, Ακίνητη περιουσία, Θεσμικοί δανειστές.

Michael Iakovou, Co-Founder

KI Legal 40 Wall Street, 49th Floor, New York 10005

Tel:(212) 404-8605, (212) 404-8644

Email:[email protected]

https://kilegal.com

 

12. Τζον Παπαδόπουλος – Friedman & Simon

Ατυχήματα και Τραυματισμοί

Τζον Παπαδόπουλος

Ο Τζον Παπαδόπουλος αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Χόφστρα το 2011 και ασκεί το Δίκαιο επί των προσωπικών ατυχημάτων από το 2013, εκπροσωπώντας πελάτες που έχουν υποστεί βλάβη λόγω αμέλειας άλλων, σε όλες τις πτυχές της δικαστικής αγωγής για τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινητιστικών ατυχημάτων, εργατικών ατυχημάτων, αξιώσεων ολίσθησης και πτώσης, γενικών αξιώσεων αμέλειας και άλλων αξιώσεων που αφορούν προσωπικούς τραυματισμούς. Τα τελευταία 5 χρόνια, εργάστηκε στην εταιρεία Friedman & Simon, μια εταιρεία με έδρα το Jericho, NY, ως επικεφαλής δικηγόρος. Στόχος του είναι να βοηθήσει τους πελάτες του και να επιτύχει το ευνοϊκότερο δυνατό αποτέλεσμα. Η επίτευξη τού καλύτερου αποτελέσματος έρχεται μέσω καθημερινών συνομιλιών με αυτούς, συλλογής και ελέγχου ιατρικών αρχείων, επιχειρημάτων ενώπιον δικαστών και διαιτητών, νομικής έρευνας και γραφής και διαπραγματεύσεων μέσω ασφαλιστικών εταιρειών ή δικηγόρων υπεράσπισης. Μόνο το έτος 2020 ο Τζον διαπραγματεύτηκε, διαιτησία ή / και επίλυση πάνω από 135 υποθέσεων για τους πελάτες του, συνολικού ύψους άνω των 6,9 εκατομμυρίων σε συνολικούς συνδυασμούς. Οι υποθέσεις του εκδικάζονται ενώπιον των δικαστηρίων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Δικηγόρων.

Προερχόμενος από μια οικογένεια που ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες και εργάστηκε σκληρά, για να ξεκινήσει μια νέα ζωή, η ελληνική κληρονομιά και οι αξίες του ελληνικού πολιτισμού, ήταν πάντα το στήριγμά του. Πιστεύει πως ως Ελληνες είμαστε δικαίως πολύ περήφανοι για την κληρονομιά μας και τις συνεισφορές μας στην Αμερική και σε όλο τον Κόσμο, γιατί μοιραζόμαστε μια κοινή γλώσσα και μια κουλτούρα με μοναδική ιστορία και νιώθει ιδιαίτερα μεγάλη ικανοποίηση για την πρόοδο της ελληνικής κοινότητας μέσα από την συνεχιζόμενη σκληρή δουλειά και τις ισχυρές ρίζες και αξίες που συνεχίζει να μεταδίδει στις μελλοντικές γενιές. Συνεργάζεται με την εταιρεία Friedman & Simon από τον Μάιο του 2016, εκπροσωπώντας χιλιάδες πελάτες όλα αυτά τα χρόνια, βοηθώντας καθημερινά τους ανθρώπους. Το πιο σημαντικό επίτευγμα στην καριέρα του είναι η διευθέτηση το 2022 πάνω από 160 υποθέσεων για συνολικά 12,4 εκατομμύρια δολάρια, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του των 7 εκατομμυρίων σε διακανονισμούς που είχε πετύχει το 2020.

John G. Papadopoulos, Esq.

Tel.: (516) 932-0400

Cell: (516) 236-4913

[email protected]

www.friedmansimon.com

 

13. Kucker Marino Winiarsky & Bittens, LLP

Νικ Πρεπόνης – Δίκαιο Ακινήτων

Νικόλας Γιόκος – Αστικές Διαφορές

Νικ Πρεπόνης

Η Kucker Marino Winiarsky & Bittens, LLP είναι μια ομάδα δικηγόρων συμβούλων της ακίνητης περιουσίας σας. Ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1984 από τους Alan Kucker και Saul Bruh, Kucker Marino Winiarsky & Bittens, το LLP ξεκίνησε με μια βασική πρακτική που επικεντρώθηκε σε θέματα ακίνητης περιουσίας, εμπορικές συναλλαγές, διαπραγματεύσεις συμβάσεων, αστικές διαφορές και Διοικητικό Δίκαιο. Σήμερα, είναι ένα δικηγορικό γραφείο με πλήρεις υπηρεσίες με ομίλους πρακτικής όπως εταιρικές, εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, δίκαιο σοφίτας και χρήσεις γης. Οι δικηγόροι του είναι γνωστοί για την ικανότητά τους να διεξάγουν επιθετικά πολύπλοκες δικαστικές υποθέσεις, καθιστώντας τους το δικηγορικό γραφείο της επιλογής για πολλούς από τους κορυφαίους ιδιοκτήτες ακινήτων και προγραμματιστές της Νέας Υόρκης όπως οι LeFrak, The Brodsky Organization και A&E Real Estate Holdings.

Η εταιρεία είναι μέλος της CHIP και του Συμβουλίου Ακινήτων της Νέας Υόρκης. Οι δικηγόροι της Kucker Marino Winiarsky & Bittens, LLP είναι τακτικοί συνεισφέροντες σε εκδόσεις ακινήτων όπως το Apartment Law Insider, το Landlord v. Tenant και το Real Estate Weekly. Η Kucker Marino Winiarsky & Bittens, LLP είναι αφοσιωμένη στη βελτίωση της κοινότητας που υπηρετούμε. Η εταιρεία δωρίζει ετησίως σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που παρέχουν εκπαίδευση στους νέους, προστατεύουν τις οικογένειες, παρέχουν υπηρεσίες σε καρκινοπαθείς και ηλικιωμένους και αναζωογονούν ορόσημα της Νέας Υόρκης. Ορισμένοι οργανισμοί που κάνουμε δωρεές και όχι μόνο είναι οι κάτωθι:

The American Cancer Society, The Battery Conservancy, Berwick Boys Foundation, Brooklyn Housing and Family Services, Calvary Hospital, Chabad Center for Jewish, Discovery, City Meals on Wheels, John A. Coleman School

Safe Horizon

Νικ Πρεπόνης – Δίκαιο Ακινήτων

Ο Nικ Πρεπόνης είναι συνεργάτης στην Kucker Marino Winiarsky & Bittens, LLP και έχει εκτενή εμπειρία σε δικαστικές διαφορές ακινήτων και σε διαφορές ιδιοκτητών-ενοικιαστών, καθώς και εκπροσώπησης συμβούλων coop and condo boards διαμερισμάτων.

Ο Νικ έχει ενεργά προσφύγει σε πολυάριθμες υποθέσεις που αφορούν ζητήματα ιδιοκτητών-ενοικιαστών, όπως η μη κύρια κατοικία, η ενόχληση, η παράνομη υπενοικίαση, οι διαδικασίες μη πληρωμής καθώς και εμπορικές διαδικασίες κατοχής και ποινικές δικαστικές διαδικασίες που σχετίζονται με την ιδιοκτησία και τη διαχείριση ακίνητης περιουσίας. Πρόσφατα, δοκίμασε τρεις ξεχωριστές διαδικασίες μη πληρωμής, όπου ο ενοικιαστής σε κάθε διαδικασία ισχυρίστηκε παραβίαση της εγγύησης και ζήτησε μείωση ενοικίου. Στο τέλος καθεμιάς από αυτές τις δίκες, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι κανένας από τους ενοικιαστές δεν απέδειξε τους αντίστοιχους ισχυρισμούς του για παραβίαση της εγγύησης  και δεν του επιδικάστηκε καμία μείωση.

Ο Νικ είναι επίσης αδειούχος μεσίτης ακινήτων και δικηγόρος του Μέρους 36 που πληροί τις προϋποθέσεις για να είναι σύμβουλος στους Παραλήπτες ή να ενεργεί ως Κηδεμόνας. Μιλάει άπταιστα Ελληνικά.

Email: [email protected]

212.869.5030

Νικόλας Γιόκος – Αστικές Διαφορές

Νικόλας Γιόκος

Ο Nικόλας είναι συνεργάτης στην Kucker Marino Winiarsky & Bittens, LLP. Ασχολείται με πολύπλοκες αστικές διαφορές και με εμπορικά και οικιστικά ακίνητα, θέματα DHCR και όλες τις πτυχές των διαφορών ενοικιαστών ιδιοκτητών στα πολιτικά δικαστήρια της Νέας Υόρκης και στα Ανώτατα Δικαστήρια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Είναι ένας καταξιωμένος δικηγόρος που βασίζεται στην ουσιαστική του εμπειρία συμβουλεύοντας επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες και εκπροσωπώντας επιθετικά τα συμφέροντα των πελατών του στην αίθουσα του δικαστηρίου για να προσφέρει αποτελεσματική καθοδήγηση και να επιτύχει επιτυχημένα αποτελέσματα.

Kucker Marino Winiarsky & Bittens, LLP

Tel:212-944-5818 – Tel: 212.869.5030

Email:[email protected]

 

14. Pappas Pappas @ Caviris P.C.

Δικηγόροι Ακινήτων

Pappas Pappas @ Caviris P.C.

Η εταιρεία εξειδικεύεται σε θέματα Ιδιοκτητών και Ενοικιαστών στην Κομητεία Κουίνς και σε θέματα ακίνητης περιουσίας στις πέντε περιφέρειες, τις κομητείες Νάσο και Σάφολκ. Πιο συγκεκριμένα, οι υποθέσεις που αναλαμβάνουν είναι αντιδικίες μεταξύ Ιδιοκτητών και Ενοικιαστών που κυμαίνονται από τη μη πληρωμή ενοικίου έως την όχληση και όλα τα θέματα Σταθεροποίησης Ενοικίου. Οι νομικές υπηρεσίες περιλαμβάνουν επίδοση προκαταρκτικών ειδοποιήσεων, κατάθεση αναφορών και όλες τις εργασίες εμφάνισης στο δικαστήριο (διαπραγμάτευση συμφωνιών, ανακρίσεις και δίκες). Συναλλαγές Ακίνητης Περιουσίας με νομική εκπροσώπηση για αγορά, πώληση και αναχρηματοδότηση κατοικιών και επαγγελματικών ακινήτων. Οι νομικές υπηρεσίες περιλαμβάνουν διαβούλευση με πελάτες, διαπραγμάτευση και προετοιμασία συμβάσεων, καθοδήγηση βήμα προς βήμα μέσω της διαδικασίας κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης τίτλων και υποθηκών, και την εκτέλεση του κλεισίματος. Και τέλος προετοιμασία, διαπραγμάτευση και εκτέλεση εμπορικών μισθώσεων.

Pappas Pappas @ Caviris P.C.

Adress: 33-20 Broadway, Astoria 11106

Tel: (718) 545-3616- Email: [email protected]

 

15. Σοφία Μπαλίλε – The Law Office of Sofia Balile

Αστικό – Περιουσιακό Δίκαιο

Σοφία Μπαλίλε

Η Σοφία Μπαλίλε απέκτησε το πτυχίο της Νομικής από το Πανεπιστήμιο του Wake Forest, Winston Salem, Βόρεια Καρολίνα το 2002. Μετά την αποφοίτησή της, η κ. Μπαλίλε εργάστηκε ως υπάλληλος της Maria Sypek, δικαστή στο Τρέντον του Νιου Τζέρσεϊ. Χρησιμοποίησε την εμπειρία της για να μπει σε γενική αντιδικία με την Thaniel J. Beinert & Associates στη Νέα Υόρκη, όπου η πρακτική της επικεντρώθηκε σε δικαστικές αγωγές, διαζύγιο και νόμο περί ακινήτων. Στη συνέχεια, η κ. Μπαλίλε εργάστηκε για την Cantor Epstein & Mazzola, υπερασπίζοντας συγκυριαρχίες, συνεταιρισμούς και εταιρείες διαχείρισης. Εφυγε από την υπεράσπιση για να συμμετάσχει στον Paul Weiss σε εταιρικές διαφορές. Ξεκίνησε το δικό της δικηγορικό γραφείο το 2009, με επίκεντρο την ακίνητη περιουσία, το Οικογενειακό Δίκαιο, τις δικαστικές διαφορές για την προστασία των καταναλωτών και άλλα γενικά νομικά ζητήματα. Είναι επίσης διορισμένη από το δικαστήριο διαιτητής σε αγωγές αποκλεισμού, καθώς και διαιτητής για το FINRA και δικαστικός υπάλληλος ακροάσεων με OATH. Είναι επίσης μια περήφανη μητέρα 3 παιδιών.

Διακρίσεις: magna cum laude

Sofia Balile

Tel: 646-5802969

 

16. Poles, Tublin, Stratakis & Gonzalez, LLP

Εμπορικό – Αστικό – Κληρονομικό Δίκαιο

Poles, Tublin, Stratakis & Gonzalez, LLP

Η Poles, Tublin, Stratakis & Gonzalez, LLP παρέχει νομικές υπηρεσίες σε ναυτιλιακά, εταιρικά και κτηματομεσιτικά θέματα για περισσότερα από 60 χρόνια.

Η εταιρεία ανέπτυξε σταθερά τη διεθνή της ναυτιλιακή πρακτική ταυτόχρονα με τη γενική και δικαστική πρακτική της. Παρέχει με συνέπεια νομικές συμβουλές προσανατολισμένες σε επιχειρηματικά αποτελέσματα, αλλά είναι πάντα έτοιμη να επιδιώξει όλα τα διαθέσιμα νομικά μέσα για την υπεράσπιση των θέσεων των πελατών της. Οι επόμενες δεκαετίες έφεραν περαιτέρω ανάπτυξη των τομέων πρακτικής σε εταιρικές, αστικές και εμπορικές διαφορές, καθώς και υποθέσεις κληρονομικού Δικαίου. Η τεχνογνωσία και οι υπηρεσίες της εταιρείας σε θέματα ακίνητης περιουσίας και δικαστικών διαφορών διευρύνθηκαν με τη συγχώνευση το 2003 με την Gonzalez & Weichert, μια εταιρεία στο Νιου Τζέρσεϊ με ακμάζουσα πρακτική στα ακίνητα και τις δικαστικές αγωγές. Η εταιρεία ανέπτυξε τη φήμη ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πελατών της με επαγγελματισμό, ακεραιότητα, αφοσίωση και πίστη. «Είμαστε περήφανοι για αυτή την κληρονομιά και σήμερα, συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με έναν μοναδικό συνδυασμό εξατομικευμένων υπηρεσιών, αφοσίωσης και εμπιστοσύνης που είναι το χαρακτηριστικό μας».

NEW YORK:

46 Trinity Place, 5th Floor

New York, NY 10006

Tel: 212.943.0110

Fax: 212.269.9875

[email protected]

NEW JERSEY:

354 Eisenhower Parkway, Ste 1150

Livingston, NJ 07039

Phone: 973.992.3555

Fax: 973.992.9397

[email protected]

 

17. Γιώργος Λυκουρέζος –  Carter, DeLuca & Farrell LLP 

Εμπορικό Δίκαιο

Γιώργος Λυκουρέζος

Ο Γιώργος Λυκουρέζος είναι συνεργάτης που εντάχθηκε στην εταιρεία το 2002. Η πρακτική του περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της νομοθεσίας περί διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, εμπορικών σημάτων και πνευματικών δικαιωμάτων. Διαθέτει τεχνογνωσία στην ανάλυση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και χαρτοφυλακίων πνευματικών δικαιωμάτων σε σχέση με δικαστικές διαφορές, συγχωνεύσεις και εξαγορές, έρευνες εκκαθάρισης προϊόντων, μελέτες κατοχύρωσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, προετοιμασία νομικών γνωμοδοτήσεων και παροχή συμβουλών σε ομάδες Ε&Α. Οι πελάτες του ασχολούνται με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών, από συστήματα επικοινωνίας και αρχιτεκτονική υπολογιστών έως τις ηλεκτρομηχανολογικές τέχνες και το λογισμικό. Η πρακτική του σχετικά με τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνει όλες τις φάσεις της δίωξης εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας γνωμοδοτήσεων για τα εμπορικά σήματα, της μη αποκάλυψης και των συμφωνιών αδειοδότησης.

Ο κ. Λυκουρέζος έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στην προμήθεια προστασίας IP για εφευρέτες, μικρές επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και εταιρικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων πολλών εταιρειών του Fortune 500. Ταλαντούχος στα μαθηματικά και τις επιστήμες, οι σπουδές του τον οδήγησαν να αποκτήσει ταυτόχρονα πτυχίο B.S. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και M.S. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πολυτεχνείο (τώρα NYU Tandon School of Engineering). Ο κ. Λυκουρέζος απέκτησε το πτυχίο του στο Νομικό Κέντρο Touro Jacob D. Fuchsberg.

Carter, DeLuca & Farrell LLP

576 Broad Hollow Road

Melville, New York 11747

  1. (631) 501-5700
  2. (631) 501-3526

 

18. Sills Cummis & Gross

H Sills Cummis & Gross είναι ανάμεσα στις βραβευμένες δικηγορικές εταιρείες  από το New Jersey Law Journal 2023 και βρίσκεται στις λίστες των Super Lawyers  και Rising Stars της Νέας Υόρκης. (51 δικηγόροι της περιλαμβάνονται στην έκδοση του 2024 The Best Lawyers in America και 16 δικηγόροι περιλαμβάνονται στην έκδοση του 2024 του Best Lawyers: Ones to Watch® στην Αμερική).

Τα θέματα που αναλαμβάνει ανταποκρίνονται σε πολλά είδη Δικαίου όπως: Εργατικό και Εταιρικό Δίκαιο, Τραπεζικό, Χρηματοοικονομικό Δίκαιο, Δίκαιο Περιβάλλοντος, Δίκαιο της Μόδας, Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Διεθνές Δίκαιο, Δημοσιονομικό Δίκαιο (Φορολογικό), Κτηματομεσιτικό Δίκαιο.

Η Sills Cummis & Gross, είναι εταιρική δικηγορική εταιρεία με πλήρεις υπηρεσίες, με γραφεία στο Νιου Τζέρσεϊ και τη Νέα Υόρκη. Το εύρος των πελατών μας κυμαίνεται από το Fortune 500 έως τις αναδυόμενες εταιρείες ανάπτυξης και ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις Η.Π.Α.

Στόχος των εταίρων είναι να επιλύουν αποτελεσματικά τα ζητήματα που αναλαμβάνουν να χειριστούν. Λαμβάνουν υπόψη τους περιορισμούς του προϋπολογισμού και στελεχώνουν αποτελεσματικά τα θέματά τους, ώστε να μπορούν να εργαστούν σύμφωνα με τις παραμέτρους των πελατών τους.

Η Sills Cummis & Gross ανακηρύχθηκε επίσης «Εταιρεία της Χρονιάς στο New Jersey» το 2023 από τη Benchmark Litigation, που δημοσιεύτηκε από την Delinian Limited (πρώην Euromoney Institutional Investor PLC). Sills Cummis & Gross P.C. Είναι επίσης μέλος του ALFA International (ALFAI), ενός κορυφαίου παγκόσμιου νομικού δικτύου με περισσότερα από 140 μέλη ανεξάρτητα δικηγορικά γραφεία σε όλο τον Κόσμο.

Newark Office The Legal Center

Α Διεύθυνση/One Riverfront Plaza Newark, New Jersey 07102

Tel: (973) 643-7000- Fax: (973) 643-6500

Email:[email protected]

Β Διεύθυνση/New York Office101 Park Avenue, 28th Floor, New York

Tel: (212) 643-7000/ Fax: (212) 643-6500

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, διαβάζει το Πιστεύω στα αγγλικά κατά την Πανηγυρική Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ