x
 

Αμερική

Ομογενείς μιλούν για την αύξηση των τιμών καυσίμων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ανηφόρα τραβούν οι τιμές των καυσίμων στις ΗΠΑ, με το μέσο κόστος για κάθε γαλόνι της φθηνότερης αμόλυβδης να ξεπερνά  5 δολάρια, ενώ η τιμή της βενζίνης πρώτης ποιότητας υπερβαίνει τα 5,66 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός τον Μάιο ανήλθε στο 8,6%, αριθμός-ρεκόρ   από τον Δεκέμβριο του 1981. Μάλιστα, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες περιορίζουν την παραγωγή τους για να διατηρούν ψηλά τις τιμές και το κέρδος.

«H Exxon κέρδισε τόσα χρήματα που έφθασαν στον Θεό και τον ξεπέρασαν αυτό το τρίμηνο», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν, κατηγορώντας εκ νέου τον αμερικανικό πετρελαϊκό κολοσσό ότι δεν αυξάνει την παραγωγή του πετρελαίου, κάτι που θα μπορούσε να μειώσει τις τιμές, με μόνο σκοπό να αυξάνει τα κέρδη του. «Θέλω να πω κάτι για τις πετρελαϊκές εταιρείες, έχουμε 9.000 άδειες γεώτρησης. Αυτές δεν κάνουν γεωτρήσεις» είπε, μεταξύ άλλων.

Κραυγή αγωνίας για την άνοδο των τιμών και από ομογενείς που μιλούν στον «Εθνικό Κήρυκα». Συγκεκριμένα, η Μαρία Δήμου μιλώντας στον «Ε.Κ.», ανέφερε ότι πλέον αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις. «Προσπαθώ να μην μετακινούμε με το αυτοκίνητο. Οι καλές μέρες βοηθούν στο να περπατώ μέχρι το τρένο. Η κατάσταση είναι απελπιστική και δεν ξέρω πού θα φτάσει».

Ο Δημήτρης Δάσκαλος, μένει στην Αστόρια και εργάζεται στο Λονγκ Αϊλαντ με αποτέλεσμα να βλέπει το πορτοφόλι του να αδειάζει κάθε φορά που πρέπει να γεμίσει το ρεζερβουάρ του. «Η αλλοπρόσαλλη ενεργειακή, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη νομισματική πολιτική οδήγησε στην ανοδική τιμή των καυσίμων συνέπεια των πληθωριστικών πιέσεων. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, αλλά η χρήση του αυτοκινήτου είναι απαραίτητη. Απλά προσπαθούμε να μετακινούμαστε εναλλάξ με τους συναδέλφους για να μοιράζονται τα έξοδα».

Ο Αντωνης Δήμου, ηλικίας 65 ετών, μιλώντας στον «Ε.Κ.», ανέφερε ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, με αποτέλεσμα να αποφεύγει να βγάλει μέχρι και βόλτα τα εγγόνια του. «Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Η επιχείρησή μου δεν πάει και τόσο καλά μετά τον Covid. Τα έσοδά μου έχουν πέσει και τώρα δεν μπορώ να πάρω μια βόλτα τα εγγόνια μου γιατί μένουν στο Λονγκ Αϊλαντ. Θέλω $60 δολάρια βενζίνη κάθε 2 μέρες. Δεν ξέρω πού θα φτάσει αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Συγκροτήθηκε σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις διεργασίες που έλαβαν χώρα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο το Σάββατο του Λαζάρου, οι οποίες διενεργήθηκαν από τη Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ