x

NextGen

Ομογενής επιστήμονας ανέπτυξε τεστ αναπνοής για ταχεία διάγνωση της Covid-19

17 Νοεμβρίου 2021

ΚΟΛΟΥΜΠΟΥΣ, ΟΧΑΪΟ. Ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Wexner του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο (OSU Wexner Medical Center) δημιούργησαν ένα τεστ αναπνοής για τη διάγνωση της Covid-19. Το τεστ αναγνωρίζει την ασθένεια εντός 15 δευτερολέπτων, τη στιγμή που τα γνωστά PCR τεστ χρειάζονται ολόκληρες ημέρες.

Η μία εκ των δύο ερευνητών που δημιουργήσαν τη συσκευή, η Δρ Πελαγία-Ειρήνη Γκούμα { Dr. Pelagia-Irene (Perena) Gouma}, δήλωσε ότι το τεστ έχει αποδειχθεί αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής φάσης.

«Εχεις ένα τεστ που είναι εξαιρετικά ταχύ, φαίνεται να είναι πολύ αξιόπιστο και αποδίδει καλύτερα από τα PCR, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν ακρίβεια μεταξύ του 78% και 90%», δήλωσε η ομογενής επιστήμονας. «Στο ICU είχαμε 88%», συμπλήρωσε.

Η ίδια πρόσθεσε πως η συσκευή λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με τα αλκοτέστ. Το άτομο «εκπνέει σε ένα επιστόμιο και έπειτα έχεις την απάντηση εάν κάποιος είναι υπό την επήρεια ή όχι. Στην περίπτωσή μας, εάν κάποιος έχει Covid ή όχι».

Η συσκευή θα επιτρέψει στους πολίτες να πραγματοποιούν μόνοι τους τα τεστ αντί να πηγαίνουν σε κάποιο συμβεβλημένο κέντρο, γεγονός που η Δρ Γκούμα θεωρεί ότι θα ευνοήσει τους πάντες, από τους ταξιδιώτες μέχρι τους φοιτητές.

«Φανταστείτε σε κάθε σχολείο ή κάθε κατάστημα, σε κάθε στάδιο ή εστιατόριο, εάν το άτομο έχει αυτό το εργαλείο μπορεί απλά να κάνει το τεστ πριν πάει εκεί, πριν συναντήσει τους συγγενείς του και θα γνωρίζει εάν είναι καλά ή όχι», είπε η Γκούμα. «Αυτές είναι οι δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας», τόνισε.

Τα αποτελέσματα της έρευνα του ICU δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη στο ιατρικό περιοδικό PLOS ONE. Οι ερευνητές του OSU έχουν καταθέσει αίτηση στον FDA για επείγουσα αδειοδότηση και ευελπιστούν ότι τα τεστ αναπνοής θα είναι σύντομα διαθέσιμα προς πώληση.

Η Γκούμα πρόσθεσε πως ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι πως το τεστ αναπνοής μπορεί να διαγνώσει την Covid-19 σε πρώιμο στάδιο, όπως και να επιτρέπει στους ασθενείς να γνωρίζουν  με μεγαλύτερη ακρίβεια πότε δεν είναι πλέον μολυσμένοι.

Πηγή: Wexner Medical Center, https://www.ideastream.org/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τη συνολική συμμετοχή 160 ψηφοφόρων ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, στα δυο εκλογικά κέντρα της Νέας Υόρκης, σε Αστόρια και Μπρούκλιν.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα από τα πιο ιστορικά ελληνοαμερικανικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης κατεβάζει ρολά, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας.

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος με επιστολή την οποία έστειλε σε γνωστούς, φίλους και συνεργάτες του, ευχαριστεί για τη συνεργασία και συμπαράστασή τους κατά τα 51 έτη της διακονίας του στην Εκκλησία και συνάμα τους πληροφορεί πως απέρχεται από τη θέση του στην Αρχιεπισκοπή.

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω μεγάλης έντασης και αντιπαραθέσεων, οι οποίες όμως δεν υπερέβησαν τα όρια της λεκτικής διαμάχης, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που συγκάλεσε η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, που διατηρεί τον έλεγχο του Σταθακείου Πολιτιστικού Κέντρου.

ΒΙΝΤΕΟ

Πάπας Φραγκίσκος στη Λέσβο: Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι πρόβλημα του Κόσμου

ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Υπενθυμίζοντας τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Νέα Υόρκη (Βίντεο & Φωτογραφίες)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πλήθη κόσμου επέστρεψαν στο κέντρο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, αργά χθες για την 89η ετήσια εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Rockfeller Center, ανοίγοντας επίσημα την εορταστική περίοδο.