x

Αμερική

Ομογενής επιστήμονας ανέπτυξε τεστ αναπνοής για ταχεία διάγνωση της Covid-19

17 Νοεμβρίου 2021

ΚΟΛΟΥΜΠΟΥΣ, ΟΧΑΪΟ. Ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Wexner του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο (OSU Wexner Medical Center) δημιούργησαν ένα τεστ αναπνοής για τη διάγνωση της Covid-19. Το τεστ αναγνωρίζει την ασθένεια εντός 15 δευτερολέπτων, τη στιγμή που τα γνωστά PCR τεστ χρειάζονται ολόκληρες ημέρες.

Η μία εκ των δύο ερευνητών που δημιουργήσαν τη συσκευή, η Δρ Πελαγία-Ειρήνη Γκούμα { Dr. Pelagia-Irene (Perena) Gouma}, δήλωσε ότι το τεστ έχει αποδειχθεί αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής φάσης.

«Εχεις ένα τεστ που είναι εξαιρετικά ταχύ, φαίνεται να είναι πολύ αξιόπιστο και αποδίδει καλύτερα από τα PCR, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν ακρίβεια μεταξύ του 78% και 90%», δήλωσε η ομογενής επιστήμονας. «Στο ICU είχαμε 88%», συμπλήρωσε.

Η ίδια πρόσθεσε πως η συσκευή λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με τα αλκοτέστ. Το άτομο «εκπνέει σε ένα επιστόμιο και έπειτα έχεις την απάντηση εάν κάποιος είναι υπό την επήρεια ή όχι. Στην περίπτωσή μας, εάν κάποιος έχει Covid ή όχι».

Η συσκευή θα επιτρέψει στους πολίτες να πραγματοποιούν μόνοι τους τα τεστ αντί να πηγαίνουν σε κάποιο συμβεβλημένο κέντρο, γεγονός που η Δρ Γκούμα θεωρεί ότι θα ευνοήσει τους πάντες, από τους ταξιδιώτες μέχρι τους φοιτητές.

«Φανταστείτε σε κάθε σχολείο ή κάθε κατάστημα, σε κάθε στάδιο ή εστιατόριο, εάν το άτομο έχει αυτό το εργαλείο μπορεί απλά να κάνει το τεστ πριν πάει εκεί, πριν συναντήσει τους συγγενείς του και θα γνωρίζει εάν είναι καλά ή όχι», είπε η Γκούμα. «Αυτές είναι οι δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας», τόνισε.

Τα αποτελέσματα της έρευνα του ICU δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη στο ιατρικό περιοδικό PLOS ONE. Οι ερευνητές του OSU έχουν καταθέσει αίτηση στον FDA για επείγουσα αδειοδότηση και ευελπιστούν ότι τα τεστ αναπνοής θα είναι σύντομα διαθέσιμα προς πώληση.

Η Γκούμα πρόσθεσε πως ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι πως το τεστ αναπνοής μπορεί να διαγνώσει την Covid-19 σε πρώιμο στάδιο, όπως και να επιτρέπει στους ασθενείς να γνωρίζουν  με μεγαλύτερη ακρίβεια πότε δεν είναι πλέον μολυσμένοι.

Πηγή: Wexner Medical Center, https://www.ideastream.org/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι επιλογές των θεμάτων της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε, όπως αξιολογήθηκαν από τη δημοσιογραφική ομάδα του«Εθνικού Κήρυκα».

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας