x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

NextGen

Ομογενής ίδρυσε πρωτοποριακό οργανισμό γυναικών δικηγόρων στις ΗΠΑ – Η Κατ. Χούσου μιλά στον «Ε.Κ.»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια Ελληνοαμερικανίδα είναι μεταξύ των συνιδρυτριών ενός από τους πρώτους δικηγορικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ που απευθύνονται αποκλειστικά στην προώθηση και τη δικτύωση γυναικών δικηγόρων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο λόγος για τη νομικό Κατερίνα Χούσου (Katerina Housos) γεννημένη στη Νέα Υόρκη αλλά μεγαλωμένη στην Πάτρα, η οποία, μαζί με δυο ακόμη συνάδελφούς της, ξεκίνησαν τον σύλλογο «Inspiring Women in Law League – IWILL», με στόχο να αποσπάσουν τη συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού γυναικών που δραστηριοποιούνται στο νομικό κλάδο.

«O IWILL είναι ο πρώτος οργανισμός του είδος του για γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της δικηγορίας. Υπερβαίνει αυτό που θα αποκαλούσαμε παραδοσιακά ως ‘νομικό οργανισμό’, που συνήθως έρχεται με τη διαφύλαξη των μακραίωνων παραδόσεων και κρατώντας τις γυναίκες, τις μειονότητες και τους μη παραδοσιακούς ενδιαφερόμενους εκτός.  Αντ’ αυτού, ο IWILL δημιουργεί τη δική του πραγματικότητα, εστιάζοντας στις γυναίκες στην καρδιά της κοινωνίας μας, θέτοντας ως προτεραιότητα την πρόοδό τους, την ευτυχία τους και ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και την πρωτοπορία στην ζωή και τη σταδιοδρομία τους», εξηγεί, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» η Κατερίνα Χούσου.

Από το Χριστουγεννιάτικο πάρτυ του οργανισμού IWILL. Φωτογραφία: Παραχώρηση Κατερίνας Χούσου

Η κ. Χούσου, η οποία έχει ως έδρα τη Νέα Υόρκη, ενώ παρουσιάζει και ραδιοφωνική εκπομπή στο ελληνικό πρόγραμμα του Cosmos FM σε συνεργασία με την Αγγελική Ψώνη, τόνισε πως το βασικό κίνητρο για την ίδια και τις συναδέλφους της, Μιλάνα Ντόστανιτς (Milana Dostanitch) και Καλπάνα Ναγκαμπάλι (Kalpana Nagampalli), Σερβο-Ρωσικής και Ινδικής καταγωγής, αντίστοιχα, ήταν οι καταγεγραμμένες διακρίσεις εις βάρος των γυναικών δικηγόρων στο επάγγελμα, σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους.

«Ο Οργανισμός ήρθε ως ένα θετικό παρελκόμενο της πανδημίας.  Εγώ και οι συνιδρυτές, η Μιλιάνα και η Καλπάνα, συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη δικηγορικών οργανισμών που εκφράζουν τις θλιβερές στατιστικές τις οποίες οι γυναίκες δικηγόροι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν, κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, όπως οι χαμηλότερες προαγωγές σε συνεταιρικές θέσεις, η έλλειψη ισότιμης αμοιβής, η έλλειψη καθοδήγησης, όπως και άλλες στατιστικές που είναι ακόμη χειρότερες για τις έγχρωμες δικηγόρους αλλά κι εκείνες που γίνονται μητέρες.  Εκτός από αυτό, οι γυναίκες του νομικού κλάδου αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στρες, υπερκόπωσης, κατάθλιψης ή ακόμη και αλκοολισμού», επισημαίνει η Κατερίνα Χούσου, τονίζοντας πως στόχος είναι «οι γυναίκες να ασκήσουν το δικηγορικό επάγγελμα με τους δικούς τους όρους».

Διακρίνονται οι Καλπάνα Ναγκαμπάλι, Κατερίνα Χούσου και Τζανέλ Ρομέρο. Φωτογραφία: Παραχώρηση Κατερίνας Χούσου

«Ο IWILL δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε αυτές τις στατιστικές, μέσω του επαναπροσδιορισμού τού τι είναι να είσαι γυναίκα στο νομικό κλάδο και ενισχύοντας τις γυναίκες προκειμένου να ασκήσουν το δικηγορικό επάγγελμα με τους δικούς τους όρους. Επίσης, έχουμε ως κίνητρο από την κοινή επιθυμία μας για την καθοδήγηση σχετικά με την πρόοδο της σταδιοδρομίας στην δικηγορία», τονίζει η Κατερίνα Χούσου.

Καταλήγοντας, η κ. Χούσου τονίζει πως η συμμετοχή των γυναικών δικηγόρων ανά τις ΗΠΑ στον Σύλλογο διευρύνεται, καθώς υπάρχουν εγγραφές και από άλλες Πολιτείες, εκτός της Νέας Υόρκης, μεταξύ των οποίων η Νέα Ιερσέη και η Καλιφόρνια.

Οι ενδιαφερόμενες για εγγραφή μπορούν να στείλουν μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ολα έτοιμα ήταν το μεσημέρι της Κυριακής για την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο με την οποία ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης θα τιμήσει την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ