x
 

Κοινωνία

OpenAI: Η απόλυση-κεραυνός του CEO οφείλεται «σε διακοπή επικοινωνίας με το διοικητικό συμβούλιο»

19 Νοεμβρίου 2023

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η απόλυση του διευθύνοντος συμβούλου της OpenAI Σαμ Αλτμαν οφείλεται σε “διακοπή επικοινωνίας ανάμεσα στο Σαμ και το διοικητικό συμβούλιο” και όχι «σε επιλήψιμη ενέργεια ή οτιδήποτε σχετίζεται με τις οικονομικές, επιχειρηματικές πρακτικές ή πρακτικές ασφαλείας και προστασίας της ιδιωτικότητας», έγραψε ο διευθυντής Επιχειρήσεων Μπραντ Λάιτκαπ σε εσωτερικό σημείωμα γνώση του οποίου έλαβε το Reuters.

Το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI, της εταιρείας πίσω από το προϊόν ChatGPT, απέπεμψε χθες τον διευθύνοντα σύμβουλο Σαμ Αλτμαν συγκλονίζοντας ολόκληρη την βιομηχανία της υψηλής τεχνολογίας. Η εταιρεία διόρισε την πρώην διευθύνουσα σύμβουλο Τεχνολογίας Μίρα Μουράτι προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλο.

Η απόλυση αιφνιδίασε τον Σαμ Αλτμαν καθώς επίσης και πολλά μέλη του προσωπικού που ανακάλυψαν την εξέλιξη από το δημόσιο blogτης εταιρείας, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter (X) του Γκρεγκ Μπρόκμαν, τον πρώην πρόεδρο και συνιδρυτή του OpenAI. Ο Μπρόκμαν παραιτήθηκε λίγο μετά την απόλυση του Άλτμαν. Ακολούθησε υποβάλλοντας την παραίτησή του ο κορυφαίος ερευνητής Σίμον Σίντορ .

“Ομάδα – μετά τη χθεσινή ανακοίνωση, που μας αιφνιδίασε όλους, είχαμε πολλές συζητήσεις με το διοικητικό συμβούλιο σε μία προσπάθεια να κατανοήσουμε καλύτερα τους λόγους και την διαδικασία πίσω από την απόφασή του. Αυτές οι συζητήσεις και οι επιλογές σχετικά με την πορεία μας προς τα εμπρός βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα το πρωί. ” έγραψε ο Μπραντ Λάιτκαπ στο εσωτερικό σημείωμα.

«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου δεν ελήφθη ως απάντηση σε επιλήψιμη ενέργεια ή οτιδήποτε σχετίζεται με τις οικονομικές, επιχειρηματικές πρακτικές ή πρακτικές ασφαλείας και προστασίας της ιδιωτικότητας…Επρόκειτο για διακοπή της επικοινωνίας μεταξύ του Σαμ και του συμβουλίου».

«Εξακολουθούμε να συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες σας σχετικά με τον τρόπο χειρισμού αυτής της διαδικασίας, εργαζόμαστε για την επίλυση του θέματος», αναφέρεται στο σημείωμα. «Η συλλογική μας ευθύνη αυτήν την στιγμή κατευθύνεται προς τους συναδέλφους, τους συνεταίρους, τους χρήστες, τους πελάτες και ευρύτερα τον κόσμο που συμμερίζεται το όραμά μας για μία ευρέως επωφελή AGI (Artificial general intelligence)».

Ο Σαμ Αλτμαν είναι ευπρόσδεκτος στην Γαλλία, δήλωσε μέσω του Twitter (Χ) ο υπουργός Ψηφιακής Μετάβασης Ζαν-Νοέλ Μπαρό μετά την απόλυση του διευθύνοντος συμβούλου της OpenAI.

«Ο Σαμ Αλτμαν, η ομάδα του και το ταλέντο τους είναι ευπρόσδεκτοι στην Γαλλία να το θέλουν», έγραψε ο γάλλος υπουργός.

Τον Μάιο, κατά την διάρκεια ταξιδιού σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για συνομιλίες με πολιτικούς ηγέτες, ο Σαμ Αλτμαν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και συζήτησαν την θέση της Γαλλίας και της Ευρώπης στην παγκόσμια κούρσα για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την Παρασκευή για την αποπομπή του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Τζορτζ Σάντος από τη Νέα Υόρκη μετά από μια επικριτική έκθεση για τη συμπεριφορά του, η οποία τον κατηγορεί ότι χρησιμοποίησε δωρεές για την προεκλογική του εκστρατεία για ίδιον όφελος.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ