x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Οπλοκατοχή

Κύριε Διευθυντά,

Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνεται αυτό. Ενας οποιοσδήποτε να μπορεί να πηγαίνει σε ένα μαγαζί ή να το παραγγέλνει ταχυδρομικά και να αποκτά ένα όπλο. Ενα όργανο που είναι κατασκευασμένο για τον αποκλειστικό σκοπό να σκοτώνει ανθρώπους.

Και όμως γίνεται εδώ στην Αμερική και μάλιστα κατά τον πιο νόμιμο τρόπο. Το λέει πολύ ρητά και κατηγορηματικά το Σύνταγμα της Αμερικής. Η Δεύτερη Τροπολογία (Second Amendment), καθαρά και ξάστερα. Οτι κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να οπλοφορεί. (A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed). Βάσει λοιπόν αυτής της τροπολογίας του Συντάγματος, κάπου στο Τέξας, ένας ψυχoλογικά διαταραγμένος 18χρονος, άσκησε το συνταγματικό του δικαίωμα, αγόρασε δυο όπλα πολέμου και 300 φυσίγγια και για τους δικούς του αποκλειστικά λόγους, πήγε στο σχολείο του χωριού του και σκότωσε 19 10χρονους μαθητές και 2 δασκάλους. Δεν είναι ο πρώτος, έχουν προηγηθεί πολλοί άλλοι και εφόσον η Δεύτερη Τροπολογία είναι εν ισχύ, δεν θα είναι και ο τελευταίος.

Πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε να απογαλακτιστεί ο αμερικανικός λαός από την ψύχωση που έχει για τα όπλα. Δεν είναι δυνατόν σε μια πολιτισμένη κοινωνία να ακούς διανοουμένους να προτάσσουν την ανόητη δικαιολογία ότι το όπλο χρειάζεται για την «αυτοάμυνα». Αμυνα από ποιον; Φυσικά, από κάποιον άλλον που κατέχει επίσης όπλο. Δεν μπορούν να διανοηθούν ότι αν δεν είχε κανένας όπλο δεν θα υπήρχε και ο λόγος της αυτοάμυνας.

Αυτό το άρθρο του Συντάγματος αποδεικνύεται απάνθρωπο και βαρβαρικό και αποτελεί στίγμα στο μέτωπο κάθε Αμερικανού Νομπελίστα και γενικά κάθε Αμερικανού πολίτη που θεωρεί τον εαυτό του πολιτισμένο. Τα Συντάγματα γίνονται για να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας και κατ’ ακολουθίαν την ευτυχία του πολίτη. Ο εκσυγχρονισμός τους λοιπόν σύμφωνα με τις κοινωνικές οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις, είναι απαραίτητος. Δεν είναι δυνατόν ένα Σύνταγμα που γράφτηκε για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού πριν 200 χρόνια να θεωρείται σήμερα επίκαιρο και αναγκαίο. Δεν μπορεί σήμερα ένας πολίτης να αγοράζει ένα όπλο και να το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Δεν μπορεί να θεωρείται λογικό σήμερα οι πολίτες να λύνουν τις διαφορές τους μεταξύ τους με το όπλο. Δηλαδή να βρίσκει το δίκιο του όποιος τραβάει πιο γρήγορα τη σκανδάλη.

Αυτός ο Μινώταυρος, η Δεύτερη Τροπολογία, που κατοικεί στα κατάβαθα της αμερικανικής ψυχής, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Αμερικής και πρέπει να εκλείψει. Και επειδή σήμερα δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα κάποιος νέος Θησέας, εναπόκειται στους διανοουμένους μας να πείσουν τον λαό για την ανάγκη της κατάργησής της. Αλλιώς θα συνεχίσουμε να έχουμε…Uvalde, Βuffalo, Parkland, Santa Fe, Sandy Hook, Colombine, Las Vegas… και αριθμός ουκ έστι.

Κωνσταντίνος Λυκογιάννης

Elmsford, ΝΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κύριε Διευθυντά, Διαβάσαμε το δημοσίευμα του κ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Ειρήνη Ζαχαριάδη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας