x
 

Κοινωνία

Ορεγκον: Αρση εντολών εκκένωσης καθώς βελτιώνεται η κατάσταση με τις πυρκαγιές

02 Αυγούστου 2021

ΜΠΛΙ. ΟΡΕΓΚΟΝ. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ορεγκον ανέφεραν ότι έχει σημειωθεί καλή πρόοδος ενάντια στη μεγαλύτερη πυρκαγιά της χώρας, ενώ οι Αρχές ακύρωσαν τις εντολές εκκένωσης κοντά σε μεγάλη εστία στην Βόρεια Καλιφόρνια, όπως και σε ακόμα μία στο Μπιγκ Αϊλαντ της Χαβάης.

Το εύρος της πυρκαγιάς «Bootleg» στο Νότιο Ορεγκον είχε περιοριστεί κατά 84% αργά το βράδυ της Κυριακής, αναφέρει συγκεκριμένα το «Associated Press».

«Αυτό αντανακλά αρκετές ημέρες καλής δουλειάς στο πεδίο του εδάφους, εκεί που τα πληρώματα ενισχύουν και χτίζουν νέες αντιπυρικές ζώνες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Αλ Νας.

Η πυρκαγιά έχει κάψει πάνω από 646 τετραγωνικά μίλια από τότε που ξέσπασε στις 6 Ιουλίου στο δάσος Fremont-Winema.

Η φωτιά «Dixie» στην Καλιφόρνια έχει κάψει πάνω από 388 τετραγωνικά μίλια στα βουνά, καταστρέφοντας 42 σπίτια και άλλα κτίσματα.

Η πυρκαγιά είχε περιοριστεί κατά 33% το απόγευμα της Κυριακής, ενώ οι εντολές εκκένωσης είχαν νωρίτερα αρθεί για αρκετές περιοχές στις κομητείες Μπάτι και Πλούμας. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά και διερευνώνται από τις Αρχές.

Ωστόσο, οι Αρχές έχουν προειδοποιήσει πως οι απρόβλεπτοι άνεμοι και ο εξαιρετικά ξηρός καιρός τροφοδοτεί τον κίνδυνο για αναζωπύρωση.

Κατά τις τελευταίες ημέρες, οι αστραπές ήταν η αιτία για το ξέσπασμα δύο πυρκαγιών, οι οποίες απείλησαν προκατασκευασμένα σπίτι στον Εθνικό Δρυμό Shasta-Trinity. Οι εντολές εκκένωσης παρέμεναν σε ισχύ την Κυριακή για κοινότητες κατά μήκος του Τρίνιτι Ρίβερ.

Στην Μοντάνα, μία πυρκαγιά που ενισχύεται από τους ανέμους κατέστρεψε πάνω από 10 σπίτια, λοιπά κτίρια και άλλες κατασκευές, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών την Κυριακή. Εκδόθηκαν εντολές εκκένωσης καθώς οι φλόγες πέρασαν πάνω από δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και κινήθηκαν προς κατοικημένες περιοχές κοντά στη λίμνη Flathead στα νοτιοδυτικά της πολιτείας.

Πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν, επίσης, μάχη ενάντια στις φλόγες στη Βορειοανατολική Ουάσιγκτον και το Αϊνταχο.

Σχεδόν 22.000 πυροσβέστες και υποστηρικτικό προσωπικό αντιμάχονται 91 μεγάλες και ενεργές πυρκαγιές, οι οποίες καλύπτουν 2.813 τετραγωνικά μίλια, κυρίως σε δυτικές πολιτείες, αναφέρει το «AP» επικαλούμενο το National Interagency Fire Center.

Μιας ιστορικής κλίμακας ξηρασία και τα πρόσφατα κύματα καύσωνα που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή δυσχεραίνουν την προσπάθειά τους.

Πηγή: «Associated Press»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι ακραίες προειδοποιήσεις για καύσωνα επηρέασαν δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, χθες Τρίτη, καθώς πόλεις όπως το Σικάγο έσπασαν τα ρεκόρ στην αρχή μιας εβδομάδας με καύσωνα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ