x
 

Πολιτική

Ορκίστηκαν και έπιασαν δουλειά οι νέοι Υπουργοί της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη

01 Μαρτίου 2023

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η τελετή διαβεβαίωσης των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Μετά την τελετή διαβεβαίωσης το νέο Υπουργικό συνήλθε στην πρώτη, σύντομη συνεδρία του. Η συνεδρία άρχισε με την τήρηση μονόλεπτης σιγής στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα. Ακολούθως τα μέλη του Σώματος μετέβηκαν στα Υπουργεία για την παραλαβή των χαρτοφυλακίων τους.

Πρώτος προσήλθε για τη διεβαβαίωση ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος. Ακολούθησαν με τη σειρά οι άλλοι Υπουργοί ως ακολούθως: Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφειάδης, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ξενοφώντος, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Άννα Προκοπίου, Υγείας Πόπη Κανάρη.

Μετά το πέρας της διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών, ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας ανακοίνωσε τα ονόματα των νεοδιορισθέντων Υφυπουργών, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Αναπληρώτριας Κ. Εκπροσώπου, του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας και τους Επιτρόπους.

Δεν προσήλθε για τη τελετή διαβεβαίωσης ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, ο οποίος νοσεί με κορωνοϊό και ως εκ τούτου έδωσε μόνος του το πρωί τη νενομισμένη διαβεβαίωση.

Μετά από την τελετή διαβεβαίωσης των Υπουργών και άλλων μελών του κυβερνητικού σχήματος, έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τα μέλη του νέου κυβερνητικού σχήματος στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου, στο προαύλιο του Προεδρικού Μεγάρου

Ακολούθησε η λήψη της καθιερωμένης οικογενειακής φωτογραφίας στα σκαλιά του Μεγάρου.

«Δεν θα γίνουν ανεκτά κρούσματα διαφθοράς και αναξιοκρατίας»

Στο επίκεντρο ο άνθρωπος, φαινόμενα κακοδιαχείρισης, κρούσματα διαφθοράς και αναξιοκρατίας δεν θα γίνουν ανεκτά, ήταν οι δύο βασικοί άξονες στους οποίους εστίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του κατά την τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών της Κυβέρνησης.

«Οδηγό και πυξίδα μας αποτελούν πάντα το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι ισχύοντες νόμοι και οι διεθνείς συνθήκες που μας δεσμεύουν, τους οποίους και πρέπει συνεχώς να μελετάτε», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα είπε ότι φαινόμενα κακοδιαχείρισης, κρούσματα διαφθοράς και αναξιοκρατίας δεν θα γίνουν ανεκτά και τόνισε ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου.

«Δήλωσα ότι αντιλαμβάνομαι πλήρως τη βαριά ιστορική ευθύνη την οποία αναλαμβάνω με υπερηφάνεια, δέος και αποφασιστικότητα», είπε.

Όλα αυτά, με τη δέουσα αυστηρότητα, αναμένω και από όλους εσάς, τους πιο στενούς μου συνεργάτες που αναλαμβάνετε σήμερα τα υψηλά, για την πατρίδα μας, καθήκοντα, είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα κάνει το παν ώστε να αποτελεί παράδειγμα εργατικότητας, ήθους, αφοσίωσης, «αναμένοντας και από τον καθένα από εσάς που εκούσια και συνειδητά αναλαμβάνετε σήμερα, να ακολουθείτε τον ίδιο δρόμο».

Τόνισε ότι υπηρετώντας το συμφέρον της Κύπρου και του πολίτη, το προσωπικό τους συμφέρον θα πρέπει να παραμεριστεί όσο ασκούν τα καθήκοντά τους. Ο σεβασμός μας στον κυρίαρχο κυπριακό λαό, σε αυτόν που μας εξέλεξε, που εναπόθεσε σε εμάς τις ελπίδες του, που δικαιολογημένα έχει πολλές προσδοκίες από τη διακυβέρνησή μας, θα αποδειχθεί μόνον μέσα από την προσήλωση στη δουλειά, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να παραχθεί έργο το οποίο θα βελτιώσει τη ζωή του πολίτη σε όλους τους βασικούς τομείς.

Εκ μέρους των νέων μελών της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες τους για το διορισμό τους, και διαβεβαίωσε ότι «έχουμε πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος που μας αναθέτετε σήμερα. Οφείλουμε να εργαστούμε ακαταπόνητα έκαστος στους τομείς αρμοδιότητας μας με ανοικτό μυαλό, σταθερή προσήλωση και συλλογικότητα για το δημόσιο συμφέρον».

Ανέφερε επίσης ότι οι προσδοκίες της κοινωνίας είναι τεράστιες και το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποτελέσει οδοδείκτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κάλεσε όλα τα μέλη της κυβέρνησης να εργαστούν και να συνεργαστούν για υλοποίηση της συμφωνίας Στρατηγικού Διαλόγου με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ