x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

Σχόλιο του Θεόδωρου Καλμούκου

Ούτε ένα δολάριο

Η Οργάνωση «Ηγεσία των 100» θα διαθέσει ποσό ύψους 5.006.600 δολαρίων σε διαφόρους τομείς και προγράμματα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, και όχι μόνο, όπως δημοσιεύσαμε λεπτομερώς στην έκδοσή μας της Τετάρτης 1ης Μαρτίου 2023.

Τονίζεται ότι από τα πέντε εκατομμύρια δολάρια που θα διατεθούν για το έτος 2023, στην Ελληνική Παιδεία δεν θα δοθεί ούτε ένα δολάριο. Ναι, πολύ καλά διαβάσατε, ούτε ένα δολάριο, τη στιγμή που δίνονται απλόχερα χρήματα σε τομείς και προγράμματα ήσσονος σημασίας. Ακόμα και το Γραφείο του Αρχιεπισκόπου θα εισπράξει $200.000 για την Εκθεση της Εκατονταετηρίδας της Αρχιεπισκοπής η οποία βρίσκεται εν κινήσει. Κύριε των Δυνάμεων!

Δείτε και αυτά:

«Το Τμήμα Πληροφορικής Τεχνολογίας $175.000.

Το Τμήμα Επικοινωνιών $141.000 για τον σχεδιασμό του Ορθόδοξου Παρατηρητή.

Το Τμήμα Επικοινωνιών $100.000 για προαγωγή οπτικών καναλιών της Αρχιεπισκοπής».

Δείτε και τούτα:

«Η Επισκοπική Συνέλευση Κανονικών Ορθόδοξων Επισκόπων Αμερικής $300.000 – $150.000 ανά έτος για τα επόμενα δύο έτη.

Αμεση Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια $250.000 για τα επόμενα δύο έτη για προσθήκη διακονιών.

Η Επισκοπική Συνέλευση Κανονικών Ορθόδοξων Επισκόπων Αμερικής $120.000 – $60.000 κατ’ έτος για τα επόμενα δύο έτη – για πρωτοβουλίες διακονίας στα πανεπιστήμια».

Και φυσικά ο πακτωλός είναι εδώ: «Ελληνικό Κολέγιο-Θεολογική Σχολή $1.000.000 (ένα εκατομμύριο) για υποτροφίες».

Μάλιστα, αυτά και άλλα πολλά στηρίζει οικονομικώς εκτός από την Ελληνική Παιδεία, στην οποία επαναλαμβάνω δεν δόθηκε ούτε ένα δολάριο, πράγμα το οποίο σημαίνει πολλά και για πολλούς. Η δικαιολογία που επισύρεται είναι ότι το αρμόδιο Γραφείο Ελληνικής Παιδείας δεν υπέβαλλε αίτημα στην επιτροπή χορηγιών της «Ηγεσίας των 100». Να υπενθυμίσω απλά πως οι επικεφαλής αυτού του Γραφείου είναι ο Αναστάσιος Κουλαρμάνης και ο ιερέας Γρηγόριος Σταμκόπουλος, κομισθείς εκ Θεσσαλονίκης για όλες τις δουλειές που λέμε.

Κι αν ακόμα αυτοί οι δύο παρέλειψαν να υποβάλλουν αίτημα, κακώς πράξαντες, ο Ελπιδοφόρος με τα μεγάλα λόγια και τις πομπώδεις δηλώσεις για την Ελληνική Παιδεία δεν γνωρίζει ότι έπρεπε ο ίδιος να πει στους ηγήτορες, εκτελεστικούς, επιτροπές, υποεπιτρόπους, γραμματείς και λοιπούς της κάστας πώς αφήνετε την Ελληνική Παιδεία εκτός στήριξης και δίνετε ένα σωρό παρά μπακαλούμ (τουρκιστί) σε τόσα και τόσα, ακόμα και στο πανεπιστήμιο Fordham;

Εδώ που τα λέμε ο Δημήτρης Λογοθέτης οφείλει έστω και τώρα εκ των υστέρων, μιας που αγαπά και στηρίζει την Ελληνική Παιδεία και Γλώσσα, να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη όλων αυτών με πρώτον τον Ελπιδοφόρο και να τους πει εδώ και τώρα να επανορθώσουμε την παράλειψή μας και να εγκρίνουμε εκτάκτως σε πρώτη δόση το ποσό των $750.000 για την Παιδεία και να το ανανεώνουμε κάθε χρόνο.

Υπάρχουν χρήματα για όλους και για όλα, μόνο όταν το θέμα έλθει στην Ελληνική Παιδεία στερεύουν τα πάντα. Βέβαια αν υπήρχε υπαρκτή Αρχιεπισκοπική ηγεσία θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Κρίμα γιατί ο εκ Προύσης της Τουρκίας ελθών «ηγέτης» κατόρθωσε μέσα σε τέσσερα χρόνια να μετατρέψει τη Μεσσιανική ελπίδα που είχε δημιουργηθεί γι’ αυτόν, σε απόγνωση.

Το ερώτημα που εγείρεται αδήριτο είναι το εξής: Εδώ που φτάσαμε να ελπίσει κανείς πού; Να εμπιστευθεί ποίον; Αυτό είναι το δράμα της Εκκλησίας μας. Ναι, αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πιο βασανιστικό θέμα που αντιμετωπίσαμε καθώς μελετούσαμε την μείωση των έντυπων εκδόσεων της εφημερίδας, ως αναγκαία προϋπόθεση για την διασφάλιση του μέλλοντός της, ήταν η ιστορία της.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ