x
 

Αμερική

Π. Κουτσούκος: Ο αριστούχος φοιτητής που έλαβε την υποτροφία του «Ε.Κ.»

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Παναγιώτης Κουτσούκος, το έξυπνο, πολύγλωσσο και πολυτάλαντο Ελληνόπουλο, αριστούχος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Boston University), που σπουδάζει ταυτόχρονα σε δύο κλάδους, τη Φυσική και την Πληροφορική, έλαβε την υποτροφία του «Εθνικού Κήρυκα» στη διάρκεια της εκδήλωσης και του δείπνου για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου στη Βοστώνη, τον Απρίλιο.

Σε συνομιλία μας μαζί του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του, λέγοντας πως «το γεγονός ότι έλαβα την υποτροφία του ‘Εθνικού Κήρυκα’ με συγκινεί βαθιά και με γεμίζει με μεγάλη ευγνωμοσύνη για αυτό το τιμητικό βραβείο. Η απόκτηση αυτής της τιμητικής διάκρισης με κάνει να νιώθω υπερήφανος, και ευχαριστώ τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ που αναγνώρισε τις ακαδημαϊκές μου επιτυχίες στη μέχρι τώρα πορεία μου στο σχολείο και το Πανεπιστήμιο».

Ο Παναγιώτης Κουτσούκος είναι από τους πρώτους που δίνει πάντοτε το παρόν σε κάθε εκδήλωση που σχετίζεται με την Ελλάδα και τα Ελληνικά Θέματα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

Θέλοντας να τον γνωρίσουμε καλύτερα του ζητήσαμε να μας μιλήσει για την καταγωγή του, την οικογένειά του, τις καταβολές του. Μας είπε ότι «κατάγομαι από την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία. Από την Αρκαδία, Μεγαλόπολη, όπου μεγάλωσε ο παππούς μου, και από τη Θεσσαλονίκη, την πόλη της γιαγιάς μου. Οι γονείς μου σπούδασαν και εργάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά εγώ είχα το προνόμιο να μεγαλώσω στη Θεσσαλονίκη μαζί με τις δύο μεγαλύτερες αδελφές μου. Επιπλέον, είχα την ευτυχία να επισκέπτομαι συχνά το χωριό του παππού μου στην Αρκαδία, διατηρώντας μια ισχυρή σύνδεση με αυτό το κομμάτι της κληρονομιάς μου. Αυτή τη στιγμή οι δύο αδελφές μου έχουν ολοκληρώσει τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, και μένουμε όλοι μαζί στη Βοστώνη».

Για την πορεία των σπουδών του είπε πως «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι οι σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης πηγαίνουν εξαιρετικά. Εχοντας ολοκληρώσει το τέταρτο εξάμηνό μου στο Πανεπιστήμιο, αισθάνομαι πολύ περήφανος για τις ακαδημαϊκές μου επιτυχίες τα τελευταία δύο χρόνια. Πιστεύω πως η πραγματική επιτυχία πηγάζει από ένα εσωτερικό πάθος για ό,τι κάνεις και γι’ αυτό είμαι πολύ ενθουσιασμένος που σπουδάζω Φυσική και Πληροφορική, δύο επιστήμες που βρίσκω ιδιαίτερες και παράλληλα πολύ ενδιαφέρουσες».

Στην ερώτηση τι τον προσέλκυσε στους κλάδους της Φυσικής και των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, απάντησε πως «έπειτα από μια εκτενή μελέτη σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους, ανακάλυψα μια βαθιά προσωπική κλίση και ένα πάθος για τα πεδία της Φυσικής και της Επιστήμης Υπολογιστών. Ο ιδιαίτερος συνδυασμός διαφόρων τεχνικών και θεωρητικών ιδεών που υπάρχει σε αυτούς τους κλάδους μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Παράλληλα, μου φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακές οι τεράστιες πρακτικές εφαρμογές που έχουν αυτές οι δύο επιστήμες στον σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο μας, καθώς και οι λύσεις που μπορούν να προσφέρουν σε πολλές από τις σημερινές προκλήσεις».

Ο Παναγιώτης Κουτσούκος σε μικρή ηλικία σε αναμνηστική φωτογραφία με τον πατέρα του και τα αδέλφια του.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΖΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

Για τον Παναγιώτη ήταν δεδομένο ότι θα ερχόταν στην Αμερική για σπουδές. Είπε πως «η οικογένειά μου έχει μια ισχυρή σύνδεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και οι δύο γονείς μου, καθώς και οι δύο αδελφές μου, έζησαν, σπούδασαν και εργάστηκαν εδώ. Δεδομένου αυτού του υπόβαθρου, η απόφαση να σπουδάσω στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κάπως αναμενόμενη. Ωστόσο, πέρα από τους οικογενειακούς αυτούς δεσμούς, έκανα αυτήν την επιλογή γνωρίζοντας ότι σε αυτήν τη χώρα υπάρχουν εξαιρετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, ήξερα πως τα πανεπιστήμια της Αμερικής θα μπορούσαν να μου προσφέρουν την ευκαιρία να εξερευνήσω πλήρως τα ακαδημαϊκά και κοινωνικά μου ενδιαφέροντα, προσφέροντάς μου πολλαπλές επαγγελματικές ευκαιρίες καθώς και πολλές εμπειρίες ζωής. Επομένως, οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας ένα σπουδαίο ακαδημαϊκό υπόβαθρο, παρουσιάζουν μια εξαιρετική ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη, γεγονός που συμβαδίζει απόλυτα με τις δικές μου φιλοδοξίες».

Αναφορικά αν υπάρχουν προοπτικές προόδου και ανάπτυξης για τους νέους στην Ελλάδα σήμερα, είπε πως «όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα την τελευταία δεκαετία είχε πολλές οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η περικοπή δαπανών, η μείωση μισθών και η περιορισμένη ανάπτυξη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί νέοι εξειδικευμένοι σε διάφορους τομείς να στραφούν σε άλλες χώρες του εξωτερικού για ευκαιρίες, το λεγόμενο brain drain. Τα τελευταία χρόνια όμως, οι οικονομικοί δείκτες της χώρας δείχνουν ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αύξηση μισθών, καθώς παρατηρούνται και επενδύσεις από εταιρείες του εξωτερικού, με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που οδηγεί σε ένα brain gain. Έτσι, αν λάβει κανείς υπόψιν του και άλλους παράγοντες, όπως την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, φαίνεται ότι η Ελλάδα πάρα τις δυσκολίες, έχει αρχίσει να ανακάμπτει. Επομένως πιστεύω πως πράγματι η Ελλάδα πλέον έχει αρκετές προοπτικές προόδου για τους νέους εάν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς».

Ο Παναγιώτης Κουτσούκος εκτός από άριστος φοιτητής είναι και άριστος αθλητής.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

Για την Ομογένεια είπε ότι «αποτελεί σημαντικότατο στήριγμα της Ελλάδας ειδικά τα τελευταία χρόνια όπου οι απαιτήσεις και οι κίνδυνοι της Ελλάδας έχουν αυξηθεί».

Οταν τον ρωτήσαμε ποια είναι για εκείνον μερικά από τα πλέον ουσιώδη πράγματα στη ζωή, απάντησε «για εμένα, οι πιο σημαντικές πτυχές της ζωής είναι η γνώση και η εκπαίδευση, μια ισορροπημένη ζωή και η επικοινωνία με τους ανθρώπους. Η γνώση και η εκπαίδευση τροφοδοτούν τη συνεχή μου αναζήτηση για μάθηση, καθώς πιστεύω ότι όσο περισσότερο μαθαίνει κανείς τόσο συνειδητοποιεί πόσα λίγα ξέρει. Παράλληλα, η διατήρηση μιας ισορροπημένης ζωής μου επιτρέπει να βρίσκω αρμονία ανάμεσα στο σχολείο, τις σχέσεις, την υγεία και την αναψυχή, προάγοντας την ευεξία και την ευχαρίστηση. Η επικοινωνία με άλλους επιτρέπει την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων και εμπειριών, ενισχύοντας τις συνδέσεις και συντελώντας στην προσωπική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο. Ετσι, η υιοθέτηση αυτών των αξιών με ενθαρρύνει να ζω με σκοπό να προσφέρω ό,τι μπορώ στον κόσμο».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Δημήτρης Κατός είναι ο καινούργιος πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ