x
 

Κύριο Άρθρο

Παιχνίδια λέξεων

06 Ιουλίου 2021
Κύριο Αρθρο

Μόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα το έλεγε αυτό!

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τη Δευτέρα τις εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κερδίσει αυτό που ονομάζουμε μεσαίο χώρο. Αυτούς που ενδεχομένως (αδόκιμα) να αυτοχαρακτηρίζονται πολίτες του κέντρου. Αρα ναι πρέπει να κερδίσουμε το κέντρο». Ωστόσο, εξήγησε ότι το κέντρο δεν κερδίζεται με πολιτικές του μέσου όρου: «Αν θέλουμε να κερδίσουμε το κέντρο πρέπει να στρίψουμε αριστερά… Με ένα πρόγραμμα βαθιά ριζοσπαστικό αλλά ταυτόχρονα και ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο».

Μάλλον έχει μεσάνυχτα από πολιτική επιστήμη και αναλύσεις. Και θα ‘πρεπε να ξέρει ότι το Κέντρο είναι η ραχοκοκαλιά της αστικής δημοκρατίας. Ότι αν το προσεγγίσεις από τα αριστερά χάνεις το παιχνίδι, όπως και αν το προσεγγίσεις και από τα δεξιά. Κυρίως στην εποχή μας που ο όρος Αριστερά έχει μπερδευτεί από όλους αυτούς που την επικαλούνται αλλά κάποιοι δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να ορίσει πράγματα και καταστάσεις με αδόκιμους όρους.

Δικαίωμά του όπως και δικαίωμα των ανθρώπων που τον εμπιστεύονται να οδηγεί το κόμμα του.

Αυτό το κόμμα -το ξεχνάνε- το οποίο στην πιο βαθιά κρίση δεν πήρε ποτέ την αυτοδυναμία αλλά έπρεπε να συγκυβερνήσει με ένα μικρότερο κόμμα και -ω! της αριστεροσύνης του -επέλεξε ένα δεξιότατο κόμμα.

Και δεν το ξεχνάνε μόνο οι άνθρωποι γύρω του, οι λεγόμενοι προεδρικοί. Το ξεχνάνε και όσοι τον κατέκριναν έντονα από το ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου και τώρα βρίσκουν στέγη στο κόμμα του.

Επειδή μιλάμε για αρχηγικό κόμμα. Ο κ. Τσίπρας έχασε πανηγυρικά εκλογές. Στα αστικά κόμματα θα είχε παραιτηθεί η αποχωρήσει. Στον ΣΥΡΙΖΑ απλώς άλλαξε μέλη και μάκρυνε τον τίτλο του.

Προσπαθεί να πείσει με υποσχέσεις και τσιτάτα για να επανέλθει στην εξουσία. Και όπως είπε στην Εθνική Συνδιάσκεψη «ξέρουν όλοι οι Ελληνες πολίτες ότι θέλουμε να νικήσουμε τη Δεξιά για να επιστρέψει η Δικαιοσύνη στο τόπο».

Αμ δεν είναι αυτό που ξέρουν οι Ελληνες κε πρόεδρε της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!

Αυτό που ξέρουν οι Ελληνες είναι ότι την ελπίδα του 2015 την απώλεσαν οριστικά με δική σου υπαιτιότητα και τώρα βρήκαν άλλη ελπίδα. Δεν θα την απολέσουν γιατί εκ νέου υπόσχεσαι πράγματα που δεν θα υλοποιήσεις και μετατρέπεις την αλήθεια σε ψέμα. Κυρίως επειδή έχεις καταχωνιασθεί στο σκοτεινό παρελθόν των ιδεοληψιών ανακατεύοντας δεξιά, κέντρο, αριστερά… Εμ, δεν κινείται έτσι πλέον ο κόσμος…

Αυταπόδεικτα χαμένο επομένως το παιχνίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε μια κίνηση αυτοκριτικής προχώρησε σε μια πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ