x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Κύριο Άρθρο

Παιδιά σε σπηλιές στην Ελλάδα εν έτει 2024

19 Φεβρουαρίου 2024

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο μικροσκόπιο των Αρχών στην Ελλάδα έχει τεθεί μια οικογένεια «παλαιοχριστιανών» όπως αποκαλούνται, η οποία διαβιούσε σε πρωτόγονες συνθήκες σε περιοχή της Κορινθίας. Πρόκειται για ανθρώπους που απαρνούνται την τεχνολογία και ό,τι αυτή προσφέρει και ζουν μέσα σε λαγούμια μακριά από το αστικό περιβάλλον και μακριά από τις ανέσεις του σύγχρονου πολιτισμού, όπως ακριβώς οι πρώτοι χριστιανοί, εξ ου και το σχετικό όνομα της κοινότητάς τους.

Αφορμή για την έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι Αρχές στάθηκε μια αντιπαράθεση που είχε η οικογένεια με μια ομάδα κυνηγών που βρέθηκε στην περιοχή τους πριν από μερικές ημέρες.

Για τους ενήλικες, τον άνδρα και γυναίκα, που φέρονται ως οι γονείς της εν λόγω οικογένειας, προφανώς και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό που έχουν επιλέξει να κάνουν, να ζουν μακριά από τον σύγχρονο πολιτισμό. Είναι ενήλικες και κανείς δεν θα τους υπαγορεύσει τον τρόπο με τον οποίο θα ζουν.

Τίθεται όμως ένα μεγάλο ζήτημα σε σχέση με τα παιδιά που είχε μαζί της αυτή η οικογένεια (τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν τρία ανήλικα παιδιά και μια ενήλικη κόρη, η οποία έχει αποκτήσει ένα δικό της μωρό). Και το ζήτημα που τίθεται είναι σε σχέση με τις κοινωνικές υπηρεσίες της χώρας.

Κανείς δεν είχε αντιληφθεί τίποτα; Αν δεν υπήρχε το επεισόδιο με τους κυνηγούς δεν θα μάθαιναν ποτέ ότι λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κόρινθο μια οικογένεια μεγάλωνε τα παιδιά της σε πρωτόγονες συνθήκες στερώντας τους βασικά δικαιώματα, όπως εκπαίδευσης και περίθαλψης; Yστερα, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, υπάρχει και μια άλλη νοσηρή παράμετρος εδώ, αφού είναι άγνωστο πώς η ενήλικη κόρη της οικογένειας απέκτησε δικό της μωρό, και εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο της αιμομιξίας.

Κοντολογίς, οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας υπάρχουν για να προλαβαίνουν τέτοιο είδους συμβάντα, όχι να τρέχουν ξοπίσω τους όταν αυτά εκδηλωθούν. Αλλιώς δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εδώ και χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες Ισραήλ και Ιράν βρίσκονταν σε έναν ακήρυχτο ή σκιώδη αν προτιμάτε πόλεμο μεταξύ τους.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ