x

Οικονομία

Παλιές «αμαρτίες» στο Δήμο Λάρνακας εντόπισε ο Γ. Ελεγκτής

23 Αυγούστου 2021

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Παλιές «αμαρτίες» στο Δήμο Λάρνακας φαίνεται πως βρήκε η Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία μετά από καταγγελία ερεύνησε πληρωμές που έγιναν για τη διοργάνωση τουρνουά Beach Volley το 2012.

Η έρευνα της έφερε στο φως μια περίεργη πληρωμή, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και πρώην Δήμαρχος. Για την υπόθεση ενημερώθηκε μέσω επιστολής ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος καλείται να διερευνήσει ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενικό πρόσωπο Διοικητικού Λειτουργού του Δήμου Λάρνακας, πληρώθηκε μέσω επιταγής 4,000 ευρώ για υπηρεσίες που δεν παρείχε ο ίδιος, στο τουρνουά βόλεϊ. Ο Διοικητικός Λειτουργός ανέφερε ότι είχε εργαστεί υπερωριακά στο εν λόγω τουρνουά και έπρεπε να λάβει επιπλέον ποσό 8,170 ευρώ.

Ο πρώην Δήμαρχος φέρεται τότε να αρνήθηκε να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό και μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ τους, συμφωνήθηκε όπως του καταβληθούν 4,000 ευρώ αλλά η επιταγή, άγνωστο γιατί, να εκδοθεί σε άλλο πρόσωπο. Έτσι η επιταγή, η οποία φέρει την υπογραφή του πρώην Δημάρχου, εκδόθηκε στο όνομα του συγγενή του Διοικητικού Υπαλλήλου και είναι υπό διερεύνηση από ποιο κονδύλι προήλθε.

Ο Γενικός Ελεγκτής, ερεύνησε το θέμα έπειτα από καταγγελία και στις 28 Ιουλίου ενημέρωσε σχετικά το Γενικό Εισαγγελέα, κοινοποιώντας την επιστολή στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας.

«Έγινε μία καταγγελία στον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος έκανε έρευνα και μας απέστειλε μία επιστολή, για να διερευνήσουμε ως Δήμος κάποια αδικήματα, τα οποία πιθανόν να προκύπτουν από τη διοργάνωση του τουρνουά Beach Volley το 2012», ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας.

Όπως είπε, η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή «εξετάζεται από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Λάρνακας και θα τεθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου».

Πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι να διοριστεί ερευνών λειτουργός, προκειμένου να διερευνήσει το θέμα και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Σημειώνεται ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία, ανέφερε ότι «δεν έχει να σχολιάσει οτιδήποτε», όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Επανήλθε το «love story» των ελληνικών τραπεζών προς τις κυπριακές τράπεζες υπό το πρίσμα των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν, ένα story που χάλασε το 2013 με την αποκοπή του κυπριακού τραπεζικού συστήματος από την ελληνική αγορά και οποιοσδήποτε συσχετισμός με την ελληνική οικονομία προκαλούσε τότε πονοκέφαλο ακόμη και στον πολιτικό κόσμο.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Πορείες στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Ολοκληρώθηκε η πορεία των μαθητών στην Αθήνα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μητσοτάκης: Το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Για μια σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , σε δήλωσή του για την απόφαση του Eurogroup.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας