x

Οικονομία

Παλιές «αμαρτίες» στο Δήμο Λάρνακας εντόπισε ο Γ. Ελεγκτής

23 Αυγούστου 2021

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Παλιές «αμαρτίες» στο Δήμο Λάρνακας φαίνεται πως βρήκε η Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία μετά από καταγγελία ερεύνησε πληρωμές που έγιναν για τη διοργάνωση τουρνουά Beach Volley το 2012.

Η έρευνα της έφερε στο φως μια περίεργη πληρωμή, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και πρώην Δήμαρχος. Για την υπόθεση ενημερώθηκε μέσω επιστολής ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος καλείται να διερευνήσει ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενικό πρόσωπο Διοικητικού Λειτουργού του Δήμου Λάρνακας, πληρώθηκε μέσω επιταγής 4,000 ευρώ για υπηρεσίες που δεν παρείχε ο ίδιος, στο τουρνουά βόλεϊ. Ο Διοικητικός Λειτουργός ανέφερε ότι είχε εργαστεί υπερωριακά στο εν λόγω τουρνουά και έπρεπε να λάβει επιπλέον ποσό 8,170 ευρώ.

Ο πρώην Δήμαρχος φέρεται τότε να αρνήθηκε να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό και μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ τους, συμφωνήθηκε όπως του καταβληθούν 4,000 ευρώ αλλά η επιταγή, άγνωστο γιατί, να εκδοθεί σε άλλο πρόσωπο. Έτσι η επιταγή, η οποία φέρει την υπογραφή του πρώην Δημάρχου, εκδόθηκε στο όνομα του συγγενή του Διοικητικού Υπαλλήλου και είναι υπό διερεύνηση από ποιο κονδύλι προήλθε.

Ο Γενικός Ελεγκτής, ερεύνησε το θέμα έπειτα από καταγγελία και στις 28 Ιουλίου ενημέρωσε σχετικά το Γενικό Εισαγγελέα, κοινοποιώντας την επιστολή στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας.

«Έγινε μία καταγγελία στον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος έκανε έρευνα και μας απέστειλε μία επιστολή, για να διερευνήσουμε ως Δήμος κάποια αδικήματα, τα οποία πιθανόν να προκύπτουν από τη διοργάνωση του τουρνουά Beach Volley το 2012», ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας.

Όπως είπε, η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή «εξετάζεται από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Λάρνακας και θα τεθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου».

Πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι να διοριστεί ερευνών λειτουργός, προκειμένου να διερευνήσει το θέμα και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Σημειώνεται ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία, ανέφερε ότι «δεν έχει να σχολιάσει οτιδήποτε», όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Μερική πρόοδο όσον αφορά τη συμμόρφωση της Κύπρου με τα πρότυπα της Ομάδας Διεθνούς Χρηματοοικονομικής Δράσης (Financial Action Task Force - FATF) για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, καταγράφει η έκθεση προόδου της MONEYVAL, της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αξιολόγησης των μέτρων για το Ξέπλυμα και τη Χρηματοδότηση της Τρομοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την προσωρινή διακοπή των πτήσεων σε μια σειρά από αμερικανικά αεροδρόμια, που επηρεάζει και τη γραμμή Αθήνα – Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η αεροπορική εταιρεία Emirates, το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιανουαρίου, προκαλώντας αναταραχή στο επιβατικό κοινό.

Αμερική

Διεκδικώντας πατρίδες Το 2021 ο Ελληνισμός γιόρτασε την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση που ελευθέρωσε το Εθνος και ίδρυσε το κράτος των Ελλήνων.

Κοινωνία

ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Ενας άνθρωπος «μνημείο» της Ευρωπαϊκής ιστορίας γιορτάζει σήμερα στον οίκο ευγηρίας όπου ζει στη Μυτιλήνη τα 102α του γενέθλια.

ΒΙΝΤΕΟ

Mία νεκρή, 8 τραυματίες από πυρκαγιά σε κτίριο στο Μπρονξ (Vid)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων πέντε αστυνομικοί, σε μια έκρηξη και φωτιά που προκάλεσε την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στην πόλη της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Τρίτη.

Στην Τανάγρα τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας προσγειώθηκαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, τα πρώτα έξι μαχητικά γαλλικά αεροσκάφη «Rafale» (Ραφάλ) εντασσόμενα στο δυναμικό της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα της Μοίρας 332.