x
 

Πολιτική

Πανέτοιμες οι υπηρεσίες του κράτους, δηλώνει ο Γενικός Έφορος Εκλογών

27 Ιανουαρίου 2023

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους είναι πανέτοιμες για να ανταποκριθούν με επιτυχία στην αποστολή που τους ανέθεσε η πολιτεία για διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, δήλωσε την Παρασκευή ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Κώστας Κωνσταντίνου σε ομιλία του σε σεμινάριο εκπαίδευσης προεδρευόντων των εκλογικών κέντρων της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας.

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως αναμένει από όλους να εργαστούν με ιδιαίτερη προσοχή, ευαισθησία, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα. «Με τον διορισμό σας ως προεδρεύοντες σε εκλογικό κέντρο, αναλαμβάνετε σημαντική ευθύνη, έναντι τόσο των υποψηφίων, όσο και των εκλογέων, και από την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων σας θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και η ομαλή και αδιάβλητη διεξαγωγή των εκλογών», ανέφερε.  Είπε ακόμη πως «και σε αυτές τις εκλογές αξιοποιούνται ως βοηθοί και άνεργοι πτυχιούχοι».

Ανέφερε ακόμη πως «όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα για την έναρξη της ψηφοφορίας στις 7:00 π.μ. ακριβώς, αφού προηγουμένως σφραγιστεί η κάλπη» και πως όλα τα ψηφοδέλτια πρέπει να σφραγιστούν στο εκλογικό κέντρο, πριν την έναρξη ψηφοφορίας, αφού τα ψηφοδέλτια που κατά την καταμέτρηση δεν θα είναι σφραγισμένα, θα θεωρηθούν άκυρα.

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως οι ώρες ψηφοφορίας είναι από τις 7:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ. και από τις 1:00 μ.μ. μέχρι τις 6:00 μ.μ. Οι ώρες ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού έχουν διαμορφωθεί, ώστε οι κάλπες να κλείσουν ταυτόχρονα με αυτές στην Κύπρο. Παράταση μπορεί να δοθεί μόνο αν συνεχίζεται αθρόα προσέλευση ψηφοφόρων, και μετά από ενημέρωση του Εφόρου, ο οποίος σε τέτοια περίπτωση θα ενημερώσει άμεσα το Γραφείο του Γενικού Εφόρου.

Για τη διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων, ο Γενικός Έφορος Εκλογών είπε πως αποτελεί την κρισιμότερη φάση της εργασίας που θα διεκπεραιωθεί και θα πρέπει να αρχίσει ευθύς αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας εκτός αν ληφθεί μήνυμα από τον οικείο Έφορο ότι η ψηφοφορία συνεχίζεται σε ορισμένα εκλογικά κέντρα και συνεπώς στην περίπτωση αυτή θα αναμένεται να δοθεί οδηγία για άνοιγμα της κάλπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Παράγοντα αλλαγής της κατάστασης στο Κυπριακό θα αποτελέσει ο διορισμός απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών, εκτιμά ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ