x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Παντελής απουσία ελέγχων

12 Σεπτεμβρίου 2023

Οι Ελληνες απηύδησαν με την αθρόα προσέλευση τουριστών στους τόπους κατοικίας τους, καθώς υπάρχει μία σειρά δυσμενών επιπτώσεων από την εκτόξευση των τιμών των ενοικίων, καταπόνηση των υποδομών και την υπέρμετρη οικιστική ανάπτυξη, έγραψε τη Δευτέρα η «Daily Telegraph» σε αναλυτικό δημοσίευμα της Χάιντι Φούλερ-Λαβ.

Βεβαίως εξηγεί -όπως είναι και το πιο σωστό- ότι οι Ελληνες δεν θεωρούν ότι ευθύνονται τόσο οι τουρίστες αλλά οι Αρχές που δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο τους και τα πάντα είναι ανεξέλεγκτα.

Πέρα από τη φυσική αυτή εξέλιξη της υπέρμετρης τουριστικής ανάπτυξης τα τελευταία 50 χρόνια, αυτό που χειροτερεύει τα πράγματα και οι Ελληνες έχουν δίκιο να οργίζονται είναι η παντελής έλλειψη ελέγχου. Το έχουμε συχνά κατακρίνει. Καθώς η απουσία ελέγχου υπάρχει σε κάθε επίπεδο λειτουργίας του κράτους και της συμπεριφοράς των πολιτών.

Ο καθένας χτίζει σε όποια παραλία θέλει, οδηγεί ο καθένας όπως θέλει, παρκάρει όπου θέλει, πειράζει την εξάτμιση για θόρυβο όσο θέλει, αυξάνει τις τιμές στο όνομα της ελεύθερης αγοράς αυτού που προσφέρει και αν δεν ξεσηκωθούν οι πολίτες δεν επεμβαίνει το κράτος. Μόλις χθες ανέβηκαν τα λαχανικά και τα φρούτα μέχρι και την Κρήτη που δεν εισάγει από Θεσσαλία. Η αισχροκέρδεια στο φόρτε της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμαρχος Αθηναίων που είπε ότι αν δημιουργηθεί κίνημα τραπεζοκαθισμάτων που έχουν κατακλύσει όλους τους δημόσιους χώρους, αυτός θα ταχτεί με το κίνημα! Αν δεν κάνω λάθος όμως αυτός δίνει τις άδειες και αυτός έχει δημοτικούς αστυνομικούς που απλά κάθονται και πίνουν φραπέ.

Το πρόβλημα επομένως δεν είναι οι τουρίστες. Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα όσο και να προοδεύει, διατηρεί εμμονικά ορισμένα ανατολίτικα χαρακτηριστικά. Κι αυτό δεν είναι δικαιολογία. Γιατί βαδίζουμε σε λάθος δρόμο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με απονομή αξιωμάτων στους εγγονούς του, η Τουρκία δεν ξεχνά και τιμά τον Ραούφ Ντενκτάς, πρωτεργάτη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο οποίος για δεκαετίες εξυπηρετούσε τα συμφέροντά της στην Κύπρο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ