x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παραδίδει απολογισμό και κληρώνει Λαχείο η Επιτροπή Παρέλασης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με την κλήρωση των νικητών του λαχείου, αλλά και την παράδοση του συνολικού οικονομικού απολογισμού, κλείνει ο κύκλος εργασιών της Επιτροπής Παρέλασης για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην 5η Λεωφόρο για το 2024.

Στην ανοικτή πανομογενειακή συγκέντρωση, η οποία θα λάβει χώρα την Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, ενδέχεται να ανακοινώσει και την ημερομηνία για την παρέλαση του 2025, η οποία θα είναι είτε η 30ή Μαρτίου είτε η 27η Απριλίου.

Οπως είχε αναφέρει το πρόσφατο ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», κατά το πρόσφατο δείπνο εργασίας υπήρξαν διαβουλεύσεις αναφορικά με το ποια από τις δύο Κυριακές θα ήταν πιο ευνοϊκή για την προσέλκυση του κοινού. Από τη μια πλευρά, υπάρχει η άποψη πως η 30ή Μαρτίου είναι πιο ενδεδειγμένη, με δεδομένο ότι βρίσκεται πιο κοντά χρονικά στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.  Από την άλλη, όμως, έχει πάντα τον αστερίσκο της μεγαλύτερης πιθανότητας για μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Οσον αφορά στην 27η Απριλίου, πιθανώς και να είχε ήδη επιλεγεί, εάν δεν συνέπιπτε με τη γιορτή της Κυριακής του Θωμά, που αποτελεί, μεταξύ άλλων, και μια παραδοσιακή μέρα τέλεσης θρησκευτικών γάμων στις Ελληνορθόδοξες ενορίες, μετά την παύση της Σαρακοστής.  Εως και το τέλος της συζήτησης αυτής, η 30ή Μαρτίου έδειχνε να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, όμως η απόφαση δεν είχε κλείσει.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Επιτροπής Παρέλασης αναφέρει τα εξής:

«Η Επιτροπή Παρέλασης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης καλεί την Ομογένεια σε ανοιχτή συγκέντρωση την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, στις 7:00 μ.μ., στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο (22-51 29th Street, Astoria, NY 11105) στην οποία θα πραγματοποιηθεί η εξ’ αναβολής Κλήρωση του Λαχείου για την ενίσχυση της Παρέλασης του 2024.

Παρακαλούνται όλοι όσοι έλαβαν, αγόρασαν ή ανέλαβαν να διανείμουν λαχνούς να επιστρέψουν τα συμπληρωμένα αποκόμματα και το αντίτιμό τους ή τους εναπομείναντες λαχνούς, στο γραφείο της Ομοσπονδίας το αργότερο μέχρι την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, 4 μ.μ. Επιστροφές μετά τη λήξη αυτής της προθεσμίας δεν θα γίνουν δεκτές.

Μετά την κλήρωση των λαχνών η Επιτροπή Παρέλασης θα παρουσιάσει τον Οικονομικό Απολογισμό. Επίσης, κατά τη συγκέντρωση, οι υποστηρικτές της παρέλασης που πλήρωσαν καταχώρηση στο Λεύκωμα μπορούν να παραλάβουν το αντίτυπό τους.

Με την ευκαιρία η Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της Παρέλασης, ιδιαίτερα στους ευεργέτες και τους χορηγούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ορκίστηκε την περασμένη Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή Βοστώνης, μέρος του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέα Αγγλίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ