x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παραλειπόμενα από την παρέλαση της Βοστώνης (Φωτογραφίες)

ΒΟΣΤΩΝΗ. Μία ακόμα παρέλαση, η 28η κατά σειρά, της Ομογένειας της Βοστώνης και Νέας Αγγλίας εν γένει πέρασε στην ιστορία και μάλιστα γραμμένη με θετικό και ελπιστικό τρόπο διότι κατά κοινή ομολογία ήταν μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, τόσο από απόψεως συμμετοχής εκείνων που παρέλασαν, αλλά και εκείνων που την είδαν και τη χειροκρότησαν.

Πέρυσι, όπως θυμόμαστε, αναβλήθηκε η παρέλαση λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών της δυνατής βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων, κι έτσι φέτος μικροί και μεγάλοι αψήφησαν το κρύο ή αν προτιμάτε τη δυνατή ψύχρα των 43 βαθμών και τον συννεφιασμένο ουρανό και ξεχύθηκαν όλοι μαζί στο κέντρο της Βοστώνης και τη μετέτρεψαν σε Ελλάδα.

Ολοι συνέβαλλαν με τον δικό τους τρόπο για την επιτυχία της παρέλασης, ωστόσο οφείλει να λεχθεί ότι οι πραγματικοί συντελεστές, όπως άλλωστε και κάθε φορά, ήταν τα μικρά παιδιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες των ελληνικών σχολείων που βροντοφώναζαν «ζήτω η Ελλάδα». Κι αυτή η ιαχή των μικρών παιδιών ήταν στην ουσία η φωνή της άλλης Ελλάδας, δηλαδή της Ομογένειας.

Η κοινότητα του Αγίου Φιλίππου από την πόλη Νάσουα του Νιου Χαμσάϊρ συμμετείχε συλλογικά μαζί με τον ιερέα της, το κοινοτικό συμβούλιο, τους νέους και τους ενορίτες της.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ «Ε.Κ.»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Κάθε τιμή και έπαινος αξίζει σ’ εκείνες τις κοινότητες που ήλθαν στην παρέλαση από μακρινές αποστάσεις, όπως του Αγίου Σπυρίδωνα από το Γούστερ, των Αγίων Αναργύρων από το Μάλμπορο της Μασαχουσέτης, της Αγίας Τριάδος από το Λόουελ, του Αγίου Φιλίππου από τη Νάσουα του Νιου Χαμσάιρ, καθώς και οι τρεις κοινότητες από το Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ και συγκεκριμένα των Αγίου Γεωργίου, Αγίου Νικολάου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Γιάννης Νικολόπουλος από το Λόουελ έδωσε και φέτος τη δική του «παράσταση» τυλιγμένος με την ελληνική σημαία, βασταζόμενος από την κόρη του τη Γεωργία και με τον τηλεβόα επ’ ώμου έψελνε, τραγουδούσε, έλεγε συνθήματα και ιαχές και κάνοντας την καθιερωμένη στάση μπροστά στην εξέδρα των επισήμων έδωσε ιδιαίτερη παράσταση κάνοντας την ομογενή παρουσιάστρια του τηλεοπτικού σταθμού «WCVB-TV 5» της Βοστώνης, Μαρία Στεφάνου, να τον κοιτάζει με απορία μη μπορώντας να ερμηνεύσει το φαινόμενο.

Δίπλα στην εξέδρα πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο καθόταν κάποιος Αμερικανός συμπολίτης μας απόμαχος πολέμου με κομμένα και τα δυο του πόδια, ο οποίος με χαρά και ενθουσιασμό παρακολουθούσε την παρέλαση. Βλέποντάς τον μονολόγησα πως «ήμουν δίχως κέφι επειδή δεν είχα παπούτσια, έως ότου αντάμωσα κάποιον που δεν είχε πόδια».

Τα μέλη του Χορευτικού Συγκροτήματος της Μητρόπολης Βοστώνης, φορώντας όμορφες Ελληνικές στολές κομίζουν την Ελληνική σημαία και καταχειροκροτούνται από τους ομογενείς.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ «Ε.Κ.»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής και ιδρυτής του χορευτικού συγκροτήματος «Υιοί και θυγατέρες του Μεγάλου Αλέξανδρου» ντυμένος με στολή Μακεδονομάχου πέρασε το δικό του δυνατό μήνυμα για τη Μακεδονία και το όνομά της που το εκποίησαν τα σαΐνια της κομματοκρατίας, με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ και τον «Εθνάρχη» του Αλέξιο τον Α στους Σκοπιανούς.

Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε και συνομιλήσαμε με πολλούς αναγνώστες και αναγνώστριες αμφοτέρων των εκδόσεων του «Εθνικού Κήρυκα», Ελληνικής και Αγγλικής. Τους απευθύνουμε ανοικτή ευχαριστία για την εγκάρδια έκφραση αγάπης και εκτίμησής τους προς τον «Ε.Κ.» αισθήματα και δικά μας για εκείνους. Για μία ακόμα φορά βγήκε το συμπέρασμα πως οι ομογενείς μας παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τα πάντα, ενημερώνονται, αναλύουν, καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από ό,τι νομίζουν πολλοί που κατέχουν θεσμικές θέσεις.

Η εκδήλωση που ακολούθησε μετά την παρέλαση στο Δημοτικό Κήπο ήταν καλή με τα χορευτικά συγκροτήματα και τη μουσική και σκόρπισε κέφι και χαρά.

Οι εκφωνητές – παρουσιαστές των τμημάτων της παρέλασης Ελένη Βιδάλη, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων και ο επιχειρηματίας και στέλεχος του Οργανισμού «Αλφα – Ωμέγα».
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ «Ε.Κ.»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ
Ομογενείς γιαγιάδες και παππούδες από διάφορα μέρη της Βοστώνης, έδωσαν το παρών με τα εγγονάκια τους στην παρέλαση, κρατώντας την Ελληνική σημαία θαυμάζοντας τα άρματα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ «Ε.Κ.»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ
Το άρμα της Ελληνικής Ευαγγελικής εκκλησίας η οποία βρίσκεται στην πόλη Νιούτον της Μασαχουσέτης, αφιερωμένο στο Μνημείο με τις Αμαζόνες απέσπασε τον θαυμασμό των ομογενών.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ «Ε.Κ.»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ
Η Μαρία Τέγου σύζυγος του γενικού προξένου Συμεών Τέγου με τον θείο της, Ευάγγελο Κεχρή αντιπρόεδρο του συμβουλίου της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σόμερβιλ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ «Ε.Κ.»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ
Ο πρώην πρόεδρος της Παμακεδονικής Ενωσης και ιδρυτής του Χορευτικού Συγκροτήματος “Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου”, Γεώργιο Παπαδόπουλος, ντυμένος Μακεδονομάχος.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ «Ε.Κ.»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ
Το άρμα του Ευβοϊκού Συλλόγου Βοστώνης, έργο του προέδρου του Δημήτρη Ματθαίου, αφιερωμένο στον διάσημο ιατρό, εφευρέτη και ευεργέτη της ανθρωπότητας Γεωργίου Παπανικολάου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ «Ε.Κ.»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ
Ο Γιάννης Νικολόπουλος περιτυλιγμένος με την Ελληνική σημαία δίνει παράσταση μπροστά στους επισήμους πλαισιωμένος από την κόρη του Γεωργία και τον γαμπρό του Κώστα Κόκκαλη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ «Ε.Κ.»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Πλήθη συνέρρευσαν στο Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Φιλίππου στη Νάσουα του Νιου Χαμσάιρ, το οποίο ήταν το δεύτερο κατά σειρά έπειτα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ