x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

Αμερική

Παραμένει η ίδια Επιτροπή Παρέλασης στη Φλόριδα

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ – Παραμένει το ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Παρέλασης στη Φλόριδα. Κατά τη γενική συνέλευση το βράδυ της Πέμπτης στην αίθουσα του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Κέντρου Φλόριδας, «Προμηθέας», ο πρόεδρος, Κώστας Σισόης, μετά την έγκριση των προηγούμενων πρακτικών, τον οικονομικό απολογισμό και τη δική του αναφορά, δέχτηκε πρόταση να παραμείνει το σημερινό Συμβούλιο. Την έθεσε αμέσως σε φανερή ψηφοφορία βάσει της οποίας δεν επήλθε καμία αλλαγή στη σύνθεση του Συμβουλίου το οποίο απαρτίζεται ως εξής: Κώστας Σισόης, πρόεδρος, Πέτρος Κουτσοπανάγος, αντιπρόεδρος, Ελένη Καρυοφύλλη, γραμματέας, Ουίλιαμ Θείος, ταμίας, Αγγελος Αγγελάτος, τσέρμαν και Εφη Βασιλείου, Πολ Βασιλείου, Βασιλική Μαντέλου και Μαρία Σοφού, μέλη. Αρμόδιος για τις Δημόσιες Σχέσεις, είναι ο Γιώργος Μέρμελας.

Κατά την έναρξη της γενικής συνέλευσης παραβρέθηκαν 26 αντιπρόσωποι από 15 σωματεία, όπως ελέχθη.

Κατά την αναφορά του ο κ. Σισόης μίλησε με ικανοποίηση για τις φετινές συμμετοχές στην Παρέλαση. Είπε, επίσης, ότι πάντοτε γίνονται λάθη και κάλεσε τα μέλη να προτείνουν διάφορες ιδέες και λύσεις, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

«Πάντως, το Συμβούλιο της Επιτροπής Παρέλασης, έκανε το καλύτερο δυνατόν που μπορούσε», τόνισε ο κ. Σισόης.

Η γνωστή ομογενής Σουλτάνα Φραζή, συνεχάρη την Επιτροπή και προσωπικά τον κ. Σισόη για το έργο τους και την επιτυχία της φετινής παρέλασης και τους κάλεσε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο. Αναφερόμενη στη σημασία της Παρέλασης και των μηνυμάτων της, υπογράμμισε ότι «είναι σπουδαίο να μάθουμε στους ξένους τι είναι Ελλάδα και τι είναι Ορθοδοξία».

Ενα μέρος από τους αντιπροσώπους κατά τη γενική συνέλευση της Επιτροπής Παρέλασης στην αίθουσα του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Κέντρου Φλόριδας, “Προμηθέας”
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: “Ε.Κ.”/ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ

Η κ. Φραζή καταχειροκροτήθηκε από όλους για το πάθος και τον πατριωτισμό με τον οποίο μίλησε.

Μιλώντας εκ μέρους του Συλλόγου Κεφαλλήνων, ο Χρήστος Γεωργάτος, τόνισε ότι το Συμβούλιο της Επιτροπής Παρέλασης «έκανε φανταστική δουλειά» και πρότεινε να παραμείνει το ίδιο.

Κατά τη συνεδρίαση, διαβάστηκε επιστολή με την οποία ο Σύλλογος Λακώνων Δυτικής Φλόριδας, συγχαίρει την Επιτροπή για άλλη μια χρονιά επιτυχίας της ελληνικής παρέλασης. Προστίθεται, ότι ο Λακωνικός Σύλλογος πάντα υποστηρίζει την Παρέλαση, οικονομικά και με τη συμμετοχή του.

Στη συνέχεια τονίζονται τα εξής: «Οπως γνωρίζετε από την ιστορία μας, η Λακωνία (η Μάνη) έπαιξε τον πιο δυναμικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821. Ξεκινώντας από την Αρεόπολη, διότι η Μάνη δεν κατακτήθηκε ποτέ από τους Τούρκους. Μάλιστα ήταν η Μάνη που άλλαξε την πορεία της χώρας μας, απελευθερώνοντας την Ελλάδα. Αισθανόμαστε πάντα περήφανοι παρόντες στις εκδηλώσεις σας. Θέλουμε να σας ζητήσουμε, η ιεραρχία της Παρελάσεως να τροποποιηθεί και οι Λάκωνες να παρελαύνουν απευθείας μετά από τους ιερείς, όπως εφαρμόζεται στη Νέα Υόρκη και στο Σικάγο για χρόνια. Να κυματίζει η Μανιάτικη Σημαία, με το σήμα ‘Νίκη ή Θάνατος’ προς τιμήν των ηρώων, που αφιέρωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία μας».

Στην επιστολή αυτή, ο κ. Σισόης απάντησε, ότι το αίτημα θα τεθεί υπ’ όψιν του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Παίρνοντας τον λόγο σε παρεμβάσεις του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας, Μιχάλης Αλεξάνδρου, διαμαρτυρήθηκε, κάνοντας λόγο για παρατυπίες στις εκλογές.

Στη φετινή ελληνική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 20 Μαρτίου, στο «Ελληνικό Χωριό» μεταξύ των επισήμων ήταν και ο δήμαρχος της Ηλιδας, Ιωάννης Λυμπέρης, η αδελφοποίηση της οποίας με την πόλη του Τάρπον Σπρινγκς, ολοκληρώθηκε δυο μέρες πριν με την τελική υπογραφή της σχετικής συμφωνίας. Μαζί του, ήταν και άλλοι παράγοντες του Δήμου Ηλιδας. Την Παρέλαση παρακολούθησαν, επίσης, ο επίσκοπος Σεβαστιανός, εκ μέρους του μητροπολίτη Ατλάντας, κ. Αλεξίου, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Τάμπα, Λουκάς Τσώκος, ο πολιτειακός γερουσιαστής Ροντ Αϊλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης, ο τέως δήμαρχος Τάρπον Σπρινγκς, Κρις Αλαχούζος, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Κώστας Βατικιώτης, ο νέος κομίσιονερ του Δήμου Τάρπον Σπρινγκς, Πίτερ Κουλιάς, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Βασίλης Ματαράγκας, ο αρχιερατικός επίτροπος της Μητρόπολης Ατλάντας, π. Τζέιμς Ρουσάκης, ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Αγ. Νικολάου, π. Αθανάσιος Χαριλάου, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλλα Κοκόλη, ο επιχειρηματίας από την Πάτρα, Κωνσταντίνος Μπακαλάρος, από τους χορηγούς της Παρέλασης και άλλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι επιλογές των θεμάτων της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε, όπως αξιολογήθηκαν από τη δημοσιογραφική ομάδα του«Εθνικού Κήρυκα».

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας