x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παρελάσεις 25ης Μαρτίου 1821 – Πνευματικές συνάξεις Φιλοπτώχου στον Καναδά

03 Απριλίου 2022

ΤΟΡΟΝΤΟ. Υστερα από δύο χρόνια που σχεδόν όλα ήσαν νεκρά λόγω κορωνοϊού, εφέτος τα πράγματα στην Εκκλησία του Καναδά άλλαξαν.

Σε πολλά μέρη του Καναδά την ημέρα της 25ης Μαρτίου υψώθηκε η Γαλανόλευκη στα Δημαρχεία και στις Βουλές των Επαρχιών και στη Βουλή του Καναδά.

Παντού έγιναν Θείες Λειτουργίες και Δοξολογίες για την 25η Μαρτίου. Μεγαλειώδεις ήσαν οι παρελάσεις στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες.

Στην παρέλαση του Μόντρεαλ, στην πρώτη γραμμή ήταν ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, η υπουργός Εξωτερικών Melanie Joly, ο πρόεδρος της κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ Ανδρέας Κριλής, η πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος, ο Επίσκοπος Ζηνουπόλεως Ιάκωβος και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Στην παρέλαση του Τορόντο η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Παρασκευή Σκουτάκη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Βίκτωρ Μαλιγκούδης, ο Επίσκοπος Πατάρων Αθηναγόρας.
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΝΑΔΑ

Στην παρέλαση του Τορόντο στην πρώτη γραμμή παρέλασαν η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Παρασκευή Σκουτάκη, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Βίκτωρ Μαλιγκούδης, ο Επίσκοπος Πατάρων Αθηναγόρας, η βουλευτής της Επαρχιακής Κυβέρνησης Εφη Τριανταφυλλοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Μαντάς και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Παρά το τσουχτερό ψύχος όλοι παρέλασαν με πολλή υπερηφάνεια και ενθουσιασμό.

Εξάλλου, οι Φιλόπτωχες Αδελφότητες Καναδά κάθε χρόνο έχουν πνευματικές συνάξεις τα Σάββατα της Μ. Σαρακοστής. Για τα δύο τελευταία χρόνια δεν έγιναν αυτές οι πνευματικές συνάξεις. Εφέτος άρχισαν πάλι. Ηδη έγιναν πνευματικές συνάξεις Φιλοπτώχου στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ με μεγάλη συμμετοχή. Το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει πνευματική σύναξη των τεσσάρων Κοινοτήτων, London, Windsor, Sarnia και Chatham, στο Chatham.

Ελληνοκαναδοί Νέοι και νέες με την σημαία της Ελλάδας στα χέρια συμμετείχαν στις παρελάσεις του Μοντρεάλ και του Τορόντο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΝΑΔΑ

To πρόγραμμα των πνευματικών συνάξεων έχει ως εξής: Ωρα 9:00-10:15 π.μ. Θ. Λειτουργία, την οποία τελεί μόνος του ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος και κοινωνούν όλες οι αδελφές-μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας. Ωρα 10:15-11:00 μ.μ. πρόγευμα για όλους. Ωρα 11:00 π.μ. -12.00 μεσημέρι, ομιλία Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου, με θέμα «Εγώ έμαθον εν οίς είμι αυτάρκης είναι» (Φιλιπ. 4,11), το οποίο είναι το σύνθημα της εκκλησιαστικής χρονιάς. Ωρα 12:00-1:00 μ.μ. γεύμα για όλους. Ωρα 1:00-2:00 μ.μ. ομιλία του ιερατικού προϊσταμένου στην Κοινότητα που γίνεται η πνευματική σύναξη με θέμα «Υπερηφάνεια έναντι ταπείνωσης».

Μία τεράστια Ελληνική σημαία την οποία κρατούσαν νέοι και νέες με εθνικές ενδυμασίες δημιούργησε ρίγη συγκίνησης στην παρέλαση του Τορόντο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΝΑΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΟΝΑΧΟ. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60, δύο άτομα περπατούσαν στο κέντρο του Μονάχου, όταν είδαν μια πινακίδα που έγραφε ότι το 1972, το Μόναχο θα υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας