x
 

Πολιτική

Παρέμβαση Αβέρωφ Νεοφύτου: Ν’ αποκατασταθεί η φήμη της Κύπρου

19 Νοεμβρίου 2023

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Παρέμβαση για τις αποκαλύψεις του «Cyprus Confidential», έκανε ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση σημείωσε ότι είναι κατεπείγουσα η ανάγκη να αποκατασταθεί η φήμη της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται στην γραπτή δήλωση του κ. Νεοφύτου «η έρευνα για τα δημοσιεύματα του Cyprus Confidential πρέπει να καταλήξει σε τεκμηριωμένα πορίσματα. Οι κατά νόμο αρμόδιες αρχές οφείλουν να δρομολογήσουν άμεσα συντονισμένες και εις βάθος ενέργειες, όπως απαιτεί η σοβαρότητα του θέματος, αλλά και η κατεπείγουσα ανάγκη να αποκατασταθεί η φήμη της Κύπρου ως αξιόπιστος προορισμός επενδύσεων και παροχής υπηρεσιών. Η αποκατάσταση του ονόματος της Κύπρου δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο παραμένουν σκιές και ατιμωρησία».

Ο κ. Νεοφύτου πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να παραδώσουμε ως εξιλαστήρια θύματα χιλιάδες εργαζόμενους και επαγγελματίες στο συγκεκριμένο τομέα που καμία ευθύνη δεν έχουν για όσα στιγματίζουν την χώρα μας. Στο πολιτικό επίπεδο, είναι αναγκαίες τολμηρές παρεμβάσεις για το παρόν και στρατηγικές επιλογές για το μέλλον του τομέα των υπηρεσιών, ο οποίος είναι κινητήριος μοχλός της οικονομίας μας. Άμεσο μέτρο είναι η θεσμοθέτηση ενός νέου ρυθμιστικού πλαισίου για τον ρόλο και τις υποχρεώσεις δικηγόρων και λογιστών. Η οικονομία μας πρέπει να θωρακιστεί απέναντι σε κρούσματα διαφθοράς και να προστατευθεί ο υγιής τομέας παροχής υπηρεσιών. Το αξίωμα ότι ουδείς δύναται να είναι ο επόπτης του εαυτού του, επιβάλλεται να εφαρμοστεί και για δικηγόρους και για λογιστές».

Συνεχίζοντας, ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπέδειξε ότι «από στρατηγικής σκοπιάς όμως, είναι σαφές ότι συνολικά ως κυπριακή οικονομία έχουμε ανάγκη να αναπτύξουμε και νέους τομείς, αναδεικνύοντας τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα. Δεν θα σταματήσω να το λέω: Η Κύπρος πέραν των άλλων τομέων, να καταστεί η Silicon Valley της Ευρώπης, ως μια θερμοκοιτίδα νεοφυών εταιρειών τεχνολογίας, είναι ένας οραματικός, αλλά και υλοποιήσιμος στόχος. Ανάλογος στόχος είναι να αναπτύξουμε στην πατρίδα μας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου υγείας και ευζωίας για δεκάδες εκατομμύρια εύπορων πολιτών άλλων χωρών, που τώρα διαβιούν σε απόσταση μιας ολιγόωρης πτήσης. Υπόβαθρο και επιστέγασμα αυτών των δύο τομέων μπορεί να γίνει η αναβάθμιση των υπηρεσιών Ανώτατης Εκπαίδευσης και ή ίδρυση ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημιακών κλινικών και τεχνολογικών πάρκων».

Καταλήγοντας, ο Αβέρωφ Νεοφύτου επεσήμανε ότι «με αυτούς τους μεγάλους στόχους θα αναμετρηθεί η ηγεσία και η πολιτική τάξη της χώρας. Για να υλοποιήσουμε τα μεγάλα οράματα για τον τόπο μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Καμιά αλλαγή δεν υπήρξε στη νεκρή ζώνη, στην ακριτική περιοχή του Αγίου Δομετίου, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από τα Ηνωμένα Εθνη για αποκατάσταση του στάτους κβο που παραβιάζουν οι Τούρκοι.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ