x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου Νίκου Ζαβόλα στο σχολείο του Γιούνιον, Ν. Ιερσέη

29 Φεβρουαρίου 2024

ΓΙΟΥΝΙΟΝ. ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Το παιδικό βιβλίο με τίτλο «Η κόκκινη φυσαρμόνικα» του συγγραφέα, Νίκου Ζαβόλα, παρουσιάστηκε στους μαθητές του ελληνικού σχολείου του Αγ. Δημητρίου στο Γιούνιον, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

«Κατά την ταπεινή μου άποψη», ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Νίκος Ζαβόλας, «πρόκειται για ένα πρωτότυπο, εικονογραφημένο παραμύθι, μέσα από το οποίο αναδύονται η αγάπη και η συγχώρεση. Αρετές που, ειδικά στις εποχές που ζούμε, σπανίζουν.

Είναι το 16ο βιβλίο μου και το πρώτο σε παιδική λογοτεχνία. Εχει εξαντληθεί η πρώτη έκδοση και ήδη έχουν προπωληθεί από την 2η έκδοση πριν καν βγει στην αγορά, από παραγγελίες όχι μόνο στην Αμερική αλλά σε χώρες όπως Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, υπάρχει ενδιαφέρον από τα εκεί ελληνικά σχολεία.

Υπάρχει μεγάλη εμπορική επιτυχία και ελπίζω να αρέσει και από πνευματικής πλευράς, οι κριτικές μέχρι τώρα είναι πολύ καλές.

Εχω γράψει σχεδόν όλα τα είδη λογοτεχνίας, γεωγραφία, ερωτική νουβέλα, ιστορικό μυθιστόρημα, ποίηση και τώρα παιδικό βιβλίο.

Η δασκάλα, Ναταλία Τσοπανάκη, διαβάζει το βιβλίο στους μαθητές. Δεξιά, διακρίνεται ο π. Ευγένιος Τσαραμανίδης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις, ‘Αναζητήσεις’, με επιμέλεια, Μαρία Στυλιανού και εικονογράφηση Μαρία Προδρόμου.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Θωμά (George Thomas), ιδιοκτήτη του Galloping Hill Caterers για την αγορά και δωρεάν διανομή του βιβλίου στους μαθητές των μεγάλων τάξεων».

Η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Μάτα Αγριαντώνη, ανέφερε στην εφημερίδα: «Η σημερινή εκδήλωση έχει ως στόχο να συγχαρούμε τον συγγραφέα, Νίκο Ζαβόλα, για την ‘Κόκκινη φυσαρμόνικα’ το ωραιότατο αυτό παιδικό βιβλίο που έγραψε και το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει με μεγάλη επιτυχία, και συνάμα να γιορτάσουμε το γεγονός, ότι είναι ένας άνθρωπος δικός μας, του σχολείου μας, της κοινότητάς μας και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτόν.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του ελληνικού σχολείου του Αγ. Δημητρίου, είτε ως πρόεδρος της κοινότητας, είτε ως μέλος και για πολλά χρόνια πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, έχει στηρίξει το σχολείο μας με πολλαπλούς τρόπους και όχι μόνο οικονομικούς.

Ακόμα και όταν κατά διαστήματα υπήρξε έλλειψη δασκάλου, προσφέρθηκε να διδάξει και μάλιστα με πολύ μεράκι και φυσικά αφιλοκερδώς.

Σήμερα χαρίσαμε στους μαθητές της 3ης μέχρι 6ης τάξης, μια όμορφη, ευχάριστη, σχολική εμπειρία. Θα τους διαβάσουμε το βιβλίο, θα συζητήσουμε για το δίδαγμα που θέλει να μας διδάξει, και κατόπιν τα παιδιά θα το πάρουν στο σπίτι τους για να το έχουν στη δική τους βιβλιοθήκη».

Η υπεύθυνη και πρόεδρος της σχολικής βιβλιοθήκης, Βαλασία Μουχτιδιώτου, εξέφρασε τη χαρά της που ακόμα ένα τόσο ποιοτικό βιβλίο δόθηκε στους μαθητές.

«Από το 2014 που φτιάξαμε τη βιβλιοθήκη μέχρι σήμερα έχουμε συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό βιβλίων, είτε από αγορές ή δωρεές από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, Δράμας, Ρόδου, Λευκάδας και ιδιώτες.

Είναι ένας πολύ όμορφος χώρος που αγαπούν να έρχονται οι μαθητές να διαβάσουν, να φτιάξουν χειροτεχνίες και να γιορτάσουν εθνικές και θρησκευτικές γιορτές» τόνισε.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Ευγένιος Τσαραμανίδης και η διευθύντρια του σχολείου, Βηθλεέμ Γριβογιάννη, συνεχάρησαν τον συγγραφέα για το νέο του βιβλίο και του ευχήθηκαν κάθε επιτυχία και πρόοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηθελε πολύ να παρευρεθεί στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ