x
 

Κοινωνία

Πασχαλινή διανομή των ΕΛΕΘΣΥ και Hellenic Relief

AΘΗΝΑ. Και αυτό το Πάσχα το ομογενειακό Hellenic Relief Foundation με την Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση και το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου Αθηναίων φρόντισαν  να μην λείψουν τα απαραίτητα από το εορταστικό τραπέζι για όλους όσοι βρίσκονται σε ανάγκη και υποστηρίζονται εδώ και χρόνια σε μηνιαία τακτική βάση με τρόφιμα και άλλα είδη.

Από τη Μ. Τρίτη ξεκίνησε η διανομή των δεμάτων που περιείχαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, τον οβελία, αυγά, τσουρέκια, αναψυκτικά, τόσο σε σωματεία και ιδρύματα όσο και στις περίπου 350 οικογένειες και μοναχικά άτομα, ωφελούμενους των προγραμμάτων υποστήριξης. Μεταξύ των φορέων το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Μερόπειο με τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Γυναικών. Εως και τη Μ. Τετάρτη που ολοκληρώθηκε η Πασχαλινή διανομή οι ωφελούμενοι προσέρχονταν για να λάβουν τα δέματα στις εγκαταστάσεις του HRF-ΕΛΕΘΣΥ στο Θησείο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ/«HRF»

Η υποστήριξη των συνανθρώπων μας σε ανάγκη αποτελεί αποτέλεσμα των προσπαθειών  όλων των ομογενών στη Νέα Υόρκη και των εθελοντών στην Αθήνα που δεν φείδονται χρημάτων και προσπαθειών ώστε να μην λείψει τίποτα από τις μηνιαίες παραδόσεις τροφίμων. Η τήρηση των προδιαγραφών που έχει θέσει εξαρχής η επικεφαλής των εθελοντών κ. Μαρία Σιούρδη, η διαφάνεια στη διαχείριση του φιλανθρωπικού έργου και η ακούραστη δουλειά των εθελοντριών Αντωνίας Παντουβάκη, Σούλας Μπέλη, Εμυς Σπανού, έφεραν συμπαραστάτες σε αυτό το συνεχές μηνιαίο έργο που συνεχίζεται επί μία σχεδόν δεκαετία, συμπαραστάτες που προσθέτουν τη δική τους προσφορά προστιθέμενη στην προσφορά της Ομογένειας.

Παρόντες στη διανομή ήταν η επί δεκαετιών γραμματέας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Σάκη Κυπραίου, και η κ. Ελλη Θανογιάννη, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μεροπείου Ιδρύματος, καθώς και η κ. Μαρίνα Γωνιωτάκη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ/«HRF»

Αν και υπάρχουν τάσεις ανάκαμψης της οικονομίας τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμη ορατά και τα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας είναι σε υψηλά επίπεδα. Ετσι στο φιλανθρωπικό έργο  των ομογενών της ΕΛΕΘΣΥ και των χορηγών  βρίσκονται πάντα στην  προσπάθεια αλληλεγγύης σταθεροί συμπαραστάτες ο Ομιλος Νικ. Κωνσταντόπουλου, η «Agrovim», «Αριστον βούτυρα», «Friesland Campina», «Coca Cola 3E», «Καραμολέγκος», «Αrla Foods», «Τράπεζα Τροφίμων», «Μπάρμπα Στάθης», «Totis Bingo» και η Β΄ Λαϊκή Αγορά Αθηνών η οποία προσέφερε δωρεάν μεγάλες ποσότητες αυγών και πατάτες για τους ωφελούμενους.

Δεν έλειψαν και τα πασχαλινά αυγά με σοκολάτες για τα παιδιά, καθώς και ρούχα από όσα διαθέτει η ΕΛΕΘΣΥ, η οποία με την ευκαιρία της Μεγάλης Εβδομάδας στέλνει ειλικρινείς ευχές σε όλους τους ομογενείς που στηρίζουν το έργο του Hellenic Relief Fund. Ιδιαιτέρως η επίτιμος πρόεδρος ΕΛΕΘΣΥ κ. Κυπραίου και η επικεφαλής-ψυχή της όλης οργάνωσης κ. Σιούρδη ευχαριστούν ομογενείς και μεμονωμένους χορηγούς που στήριξαν την πασχαλινή διανομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Να στείλουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας στις κάλπες της 9ης Ιουνίου, κάλεσε τους ψηφοφόρους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η χώρα έχει σταθερή κυβέρνηση τετραετίας και το τελευταίο που χρειάζεται είναι η πολιτική αστάθεια.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ