x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Περί του Covid-19

09 Φεβρουαρίου 2022
Υπό του Καθηγουμένου Ι. Μ. Ξενοφώντος Αγίου Όρους Αρχιμ. Αλεξίου, αποκλειστικά για τον «Εθνικό Κήρυκα»

Την πανδημία του Covid-19, ανεξάρτητα της προελεύσεώς του, την θεωρώ μία δοκιμασία στο ανθρώπινο γένος κατά παραχώρησι Θεού. Παραχώρησι δεν σημαίνει θέλησι, αλλά ανοχή.

Έτσι, βρεθήκαμε όλοι ενώπιον μιας οδυνηρής πραγματικότητος, να μετρούμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς, πρόσωπα προσφιλή και αγαπητά.

Διάφορες φωνές, θέλησαν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο, με αποτέλεσμα να προέλθει σύγχυσι και διχασμός στον κόσμο.

Οι θεσμικοί φορείς εγκαίρως μας ενημέρωσαν για την πορεία της νόσου και τα μέσα αντιμετωπίσεώς της.

Είναι απορίας άξιον πώς ένα θέμα υγείας μεταβλήθηκε από μερικούς, σε κριτήριο πίστεως. Την στιγμή μάλιστα που η κορυφή της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απ’ αρχής δήλωσε πως από τον ιό δεν κινδυνεύει η πίστι μας, αλλά κινδυνεύουν οι πιστοί, και μας προσκάλεσε να αντιμετωπίσουμε την νόσο εφαρμόζοντας τους κανόνες των ειδικών και κάνοντας το εμβόλιο, το οποίο και πρώτος το έπραξε.

Η επιβλητική Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Ορους. Μοναχοί και προσκυνητές αναμένουν την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ

Επίσης, και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απεφάνθη, προτρέποντας τους πιστούς να εμβολιαστούν. Το αυτό και οι κρατικοί φορείς, που έχουν την άμεσο ευθύνη για την υγεία των πολιτών.

Δυστυχώς, απέναντι στις συνετές και υπεύθυνες φωνές των αρμοδίων αντιτάχθηκαν οι ανεύθυνες φωνές διαφόρων, διχάζοντας τον λαό, με συνέπεια να χάνονται ψυχές προώρως και να διαιωνίζεται ο ιός με τις μεταλλάξεις του, εφόσον ευρίσκει έδαφος ανοχύρωτο.

Ο εμβολιασμός είναι καθολικός για όλους τους ανθρώπους, Χριστιανούς και μη. Ποιος λοιπόν ο λόγος να μεταδίδεται, όπως διακηρύττουν μερικοί, ο αντίχριστος, στους μουσουλμάνους, στους ινδουιστές, στους ειδωλολάτρες, παντού;

Και στο Άγιον Όρος, υπάρχουν φωνές ανυπακοής στα κελεύσματα της Εκκλησίας και της επιστήμης, δυστυχώς, και θρηνούμε και εδώ απώλειες.

Η Εκκλησία συνοδικά αποφαινομένη, δεν κάνει λάθος. «Κρατείτω η γνώμη των πολλών.»

Λυπούμεθα που ένα θέμα υγείας το ανήγαγαν σε δογματικό θέμα, για να λέγουν μερικοί πως όσοι εμβολιασθούν, δεν θα σωθούν… Πόσο βλαπτική και επιπόλαια κρίσι!

Η θεία Χάρις με τις ταπεινές και εγκάρδιες προσευχές των πιστών, και η υπακοή μας στις προτροπές των υπευθύνων της Εκκλησίας και της Πολιτείας μας, θα φέρουν το ποθούμενο τέλος της θανατηφόρου αυτής πανδημίας, που μαστίζει τον πλανήτη μας.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι όπως για κάθε ασθένεια σωματική καταφεύγουμε στον ιατρό και ακολουθούμε την θεραπευτική αγωγή που μας δίδει, γιατί όχι και στον ιό αυτό που αποδεκατίζει τόσες ανθρώπινες υπάρξεις, να μη χρησιμοποιήσουμε το φάρμακο που μας έδωσε ο Θεός διά της επιστήμης, για να περιορίσουμε την επέλαση της πανδημίας;

«Στώμεν καλώς» αδελφοί, και μη παντί πνεύματι πιστεύετε, αλλά τι λέγει ο Κύριος διά μέσου της Εκκλησίας, και όχι των μεμονωμένων ανευθύνων φωνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία ορισμένοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) από «χαμηλοβλεπούσα παρθένα» που υποτίθεται ότι ήταν επί των «καλών» προηγούμενων κυβερνήσεων της Ελλάδας, μετατράπηκε ξαφνικά σε «ξετσίπωτη πόρνη» επί «κακιάς» Νέας Δημοκρατίας.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Ειρήνη Ζαχαριάδη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας