x
 

Κοινωνία

Περίπου 1 στους 4 ενήλικες 50 ετών και άνω αναμένουν να μην συνταξιοδοτηθούν ποτέ, διαπιστώνει μελέτη

25 Απριλίου 2024

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Περίπου το ένα τέταρτο των Αμερικανών ενηλίκων ηλικίας 50 ετών και άνω, που δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί ακόμη, δηλώνουν ότι δεν περιμένουν να συνταξιοδοτηθούν ποτέ και το 70% ανησυχεί για την αύξηση των τιμών ταχύτερα από το εισόδημά τους, σύμφωνα με έρευνα του AARP.

Περίπου 1 στους 4 δεν έχει αποταμιεύσεις για συνταξιοδότηση, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε την Τετάρτη ο οργανισμός, η οποία δείχνει πως η Αμερική ανησυχεί όλο και περισσότερο για το πώς θα τα βγάλει πέρα, ακόμη και όταν οι οικονομολόγοι και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής λένε ότι η αμερικανική οικονομία έχει σχεδόν επιτύχει μια ήπια προσγείωση μετά από δύο χρόνια με ρεκόρ πληθωρισμού.

Τα καθημερινά έξοδα και το κόστος στέγασης, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών ενοικίου και στεγαστικού δανείου, είναι οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αδυνατούν να αποταμιεύσουν για τη συνταξιοδότηση.

Τα δεδομένα θα παίξουν ρόλο κατά τη φετινή εκλογική χρονιά, καθώς ο πρόεδρος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν και ο αντίπαλος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ προσπαθούν να κερδίσουν την υποστήριξη των ηλικιωμένων Αμερικανών, οι οποίοι παραδοσιακά προσέρχονται σε μεγάλους αριθμούς, με τις πολιτικές τους προτάσεις.

Η μελέτη του AARP, η οποία βασίζεται σε συνεντεύξεις που ολοκληρώθηκαν με περισσότερα από 8.000 άτομα σε συντονισμό με το NORC Center for Public Affairs Research, διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο των ηλικιωμένων ενηλίκων με χρέος από πιστωτικές κάρτες έχουν υπόλοιπο άνω των 10.000 δολαρίων και το 12% έχει υπόλοιπο 20.000 δολαρίων ή και περισσότερο. Επιπλέον, το 37% ανησυχεί για την κάλυψη βασικών δαπανών διαβίωσης, όπως η διατροφή και η στέγαση.

«Πάρα πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε επιλογές αποταμίευσης για συνταξιοδότηση και αυτό, σε συνδυασμό με τις υψηλότερες τιμές, καθιστά όλο και πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να επιλέξουν πότε θα συνταξιοδοτηθούν», δήλωσε η Ιντιρα Βενκατεσουάραν (Indira Venkateswaran), ανώτερη αντιπρόεδρος έρευνας του AARP. «Τα καθημερινά έξοδα συνεχίζουν να αποτελούν το κορυφαίο εμπόδιο για να αποταμιεύσει κανείς περισσότερα χρήματα για τη συνταξιοδότηση και ορισμένοι ηλικιωμένοι Αμερικανοί δηλώνουν ότι δεν περιμένουν ποτέ να συνταξιοδοτηθούν».

Το ποσοστό των ατόμων 50 ετών και άνω που δηλώνουν ότι δεν αναμένουν να συνταξιοδοτηθούν παρέμεινε σταθερό. Ηταν 23% τον Ιανουάριο του 2022 και 24% τον Ιούλιο εκείνου του έτους, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία διεξάγεται δύο φορές το χρόνο.

«Βλέπουμε μια επέκταση των ηλικιωμένων εργαζομένων που παραμένουν στο εργατικό δυναμικό», δήλωσε ο Ντέιβιντ Τζον (David John), ανώτερος σύμβουλος στρατηγικής πολιτικής στο Ινστιτούτο Δημόσιας Πολιτικής του AARP.

Με βάση τις εκλογές του 2022 για το Κογκρέσο, τα στοιχεία της που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι 65 ετών και άνω αποτελούσαν το 30,4% του συνόλου των ψηφοφόρων, ενώ οι Gen Z και οι millennials αντιπροσώπευαν το 11,7%.

Ο Μπάιντεν έχει προσπαθήσει να προσεταιριστεί τους ηλικιωμένους ψηφοφόρους προωθώντας ένα ανώτατο όριο τιμής 35 δολαρίων στην ινσουλίνη για τα άτομα που λαμβάνουν Medicare. Διατυμπανίζει την εξουσία του Medicare να διαπραγματεύεται απευθείας με τους φαρμακοβιομήχανους για το κόστος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Ο Τραμπ, από την άλλη, σε συνέντευξή του στο CNBC τον Μάρτιο, ανέφερε ότι θα ήταν ανοιχτός σε περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και το Medicare.

Πηγή: «Associated Press»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Από τις πρώτες αμερικανικές αποστολές εξελιγμένων όπλων στην Ουκρανία, ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν έχει υποχωρήσει ποτέ σε μια απαγόρευση: Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έπρεπε να συμφωνήσει να μην τα ρίξει ποτέ στο ρωσικό έδαφος, επιμένοντας ότι αυτό θα παραβίαζε την εντολή του Αμερικανού Προέδρου να «αποφευχθεί ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ