x
 

Ταξίδι

Πλέοντας στο ειδυλλιακό Αιγαίο με την Celestyal Cruises

01 Αυγούστου 2021
Από την Ελένη Σακέλλη

Η Celestyal Cruises και η American Airlines (AA) προσκάλεσαν μια ομάδα δημοσιογράφων από τις ΗΠΑ σ’ ένα ταξίδι Τύπου για να βιώσουν την εμπειρία της κρουαζιέρας Idyllic Aegean Cruise με την Celestyal Crystal από τις 3 έως τις 10 Ιουλίου. Για μερικούς από την ομάδα, συμπεριλαμβανομένης και της συγγραφέως, ήταν η πρώτη φορά που συνάντησαν τη βραβευμένη φιλοξενία και εξυπηρέτηση της Celestyal, καθώς και την άνεση της απευθείας πτήσης με την AA του Flagship Business με προορισμό την Αθήνα.

Ηταν σίγουρα μια μοναδική εποχή για να ταξιδέψει κανείς οπουδήποτε και για όσους πριν από την Covid-19 επισκέπτονταν την Ελλάδα τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, η διαφορά του κόσμου σε ορισμένα νησιά μεταξύ του 2019 και του 2021 ήταν ανησυχητική, αλλά σήμαινε επίσης ότι ήταν ευκολότερο να μετακινηθεί κανείς μέσα στο πλήθος.

Το ταξίδι ξεκίνησε με το check-in της Flagship στον αεροσταθμό 8 του «JFK» και στη συνέχεια με μια ξενάγηση στο σαλόνι της Flagship, όπου η ομάδα συγκεντρώθηκε και στη συνέχεια χαλάρωσε πριν από την επιβίβαση.

Η πτήση διήρκεσε περίπου εννιάμισι ώρες από το βροχερό «JFK» μέχρι το ηλιόλουστο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, όπου μας περίμενε ένα λεωφορείο για να μεταφέρει την ομάδα στο Grand Hyatt, όπου κάποιοι από εμάς ξεκουράστηκαν, ενώ άλλοι εξερεύνησαν την πόλη πριν από το δείπνο στις 2 Ιουλίου.

Η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Celestyal Cruises, Φρόσω Ζαρούλια, και το στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων, Ειρήνη Προεστάκη, συμμετείχαν στην ομάδα, όπως και ο Gordon Dirker, αντιπρόεδρος της εταιρείας Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στη Βόρεια Αμερική και ο εκπρόσωπος της AA, Derek Stewart, διευθυντής Παγκόσμιων Συνεργασιών Κρουαζιέρας.

Η ομάδα μεταβιβάστηκε με τελεφερίκ στην κορυφή του διάσημου λόφου του Λυκαβηττού για δείπνο με φόντο την εκπληκτική θέα της Αθήνας και της Ακρόπολης από το εστιατόριο «Ορίζοντες Λυκαβηττού». Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη ήρθε επίσης και καλωσόρισε την ομάδα στην Ελλάδα. Ευχήθηκε σε όλους τα καλύτερα και ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης για τις προσπάθειές τους να συμβάλουν στην προώθηση του τουρισμού στην Ελλάδα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η ομάδα απέπλευσε από τον Πειραιά στις 3 Ιουλίου, με την ένδειξη των αρνητικών αποτελεσμάτων στις εξετάσεις PCR Covid που είχαν ληφθεί έως και 72 ώρες πριν από την κρουαζιέρα και μετά από τα rapid tests που έγιναν στο λιμάνι. Το προσωπικό συνόδευσε τους επιβάτες κατά τη διαδικασία και μετά από μια σύντομη αναμονή, επιβιβάστηκαν στο πλοίο, όπου εξηγήθηκαν οι διαδικασίες ασφαλείας και πραγματοποιήθηκε η υποχρεωτική άσκηση ασφαλείας.

Η Celestyal Crystal είναι ένα καλοσχηματισμένο πλοίο με άνετες και γοητευτικά διακοσμημένες καμπίνες, ενώ μερικές από αυτές έχουν μπαλκόνια. Σπα, γυμναστήριο, πισίνα, καταστήματα duty – free, φωτογραφείο, διάφορες επιλογές για φαγητό, μπαρ, σαλόνια, ζωντανή ψυχαγωγία και εκδρομές στη στεριά είναι επίσης διαθέσιμα για τους επισκέπτες.

Οι στάσεις στην Πάτμο, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, το Λαύριο και την Αθήνα, τη Μύκονο, τη Μήλο και τον Αγιο Νικόλαο στην Κρήτη προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν εκδρομές και δραστηριότητες που ταιριάζουν στα γούστα και τα ενδιαφέροντά τους. Στην Πάτμο, την επίσκεψη στη Μονή του Αγίου Ιωάννη και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης ακολούθησε μια ιδιωτική βόλτα με σκάφος στο μικρό, κοντινό νησί Μαράθι για μπάνιο και γεύμα σε μια τοπική οικογενειακή ταβέρνα, τον Σταυράγο, όπου το ψητό κατσίκι με πατάτες και το κατσικίσιο κλέφτικο ήταν μεταξύ του περιεχομένου του μενού.

Στη Ρόδο, μετά από μια εκδρομή στην Ακρόπολη της Λίνδου, περιηγηθήκαμε στη Μεσαιωνική Πόλη και γευματίσαμε στο εστιατόριο «Vasilis» με τα υπέροχα ψητά του ψάρια.

Στη Σαντορίνη, η εκδρομή περιελάμβανε μια επίσκεψη στο Μεγαλοχώρι και στο Πολιτιστικό Κέντρο Μουσικής και Μυθολογίας Symposion (Συμπόσιο), όπου η ομάδα Τύπου συμμετείχε σε μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική παρουσίαση. Το Symposion είναι ένα πολιτιστικό κέντρο που φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και παραστάσεων εμπνευσμένων από τις εννέα μούσες. Το Symposion ανήκει και λειτουργεί από την Αργη Κακίση (διευθύνουσα σύμβουλος) και τον Γιάννη Πανταζή (μουσικός διευθυντής/μουσικός/τεχνίτης οργάνων), οι οποίοι οραματίζονται μια καθηλωτική εμπειρία μουσικής και μυθολογίας για τους επισκέπτες τους.

Οπως εξήγησε η κ. Κακίση, οι αρχιτεκτονικά μοναδικές εγκαταστάσεις του Symposion στο Μεγαλοχώρι, που χτίστηκαν στις αρχές του περασμένου αιώνα από τον αρχιτεχνίτη και οινοποιό Ζώρζη Ιωάννη Σαλίβερο, στέγαζαν κάποτε τις εγκαταστάσεις οινοποίησης και το ζωικό του κεφάλαιο.

Επόμενος σταθμός ήταν η μαύρη αμμουδιά του ηφαιστειογενούς νησιού, η παραλία Περίσσα και ένα γεύμα στο Κοράλι, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο οινοποιείο Βενετσάνος με την εντυπωσιακή θέα στην καλντέρα της Σαντορίνης. Στο χωριό της Οίας, οι τουρίστες συνέρρεαν για να κλείσουν θέση, προκειμένου να παρακολουθήσουν το ηλιοβασίλεμα, ίσως όχι με την συχνότητα του παρελθόντος, αλλά αρκετοί για να υποδηλώσουν ότι τα πράγματα μπορεί να επανέλθουν σύντομα στην κανονικότητα για τα νησιά που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό.

Στο χωριό Φηρά, οι τουρίστες χάζευαν στα καταστήματα, καθώς η ομάδα κατευθυνόταν προς το τελεφερίκ με την καθηλωτική θέα του λιμανιού, για το καραβάκι της επιστροφής στο πλοίο.

Στο Λαύριο, όπου κάποιοι επιβάτες αποβιβάστηκαν μετά την επιλογή της συντομότερης διαδρομής και άλλοι επιβιβάστηκαν για το υπόλοιπο της κρουαζιέρας, οργανώθηκε μια εκδρομή στο κοντινό ακρωτήριο του Σουνίου και στον ναό του Ποσειδώνα, ενός από τα σημαντικότερα μνημεία του Χρυσού Αιώνα της Αθήνας.

Καθώς το πλοίο έβαλε πλώρη για την επόμενη στάση του, τη Μύκονο, η ομάδα συναντήθηκε με τον καπετάνιο Βασίλη Γκαζίκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Celestyal Cruises, Χρήστο Θεοφιλίδη, οι οποίοι καλωσόρισαν την ομάδα και την ευχαρίστησαν που ήταν εκεί για την επανεκκίνηση όχι μόνο των κρουαζιέρων, αλλά και όλων των ταξιδιών. Σημείωσε τις προσπάθειες για την επάνοδο, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης πρωτοκόλλων ασφαλείας και των βελτιώσεων που έγιναν στην πορεία, ώστε να συμπλέει η εμπειρία με την ασφάλεια, καθώς τα πράγματα επανακάμπτουν σταδιακά και να διασφαλιστεί ότι η πραγματικότητα θα είναι αντάξια των προσδοκιών. Ο κ. Θεοφιλίδης αναφέρθηκε επίσης στο νέο σύστημα κρατήσεων που αναβαθμίζεται και στη συνεργασία με μια εξελισσόμενη ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Gordon Dirker, και ενώ δεν θα έκανε εικασίες για τα φετινά ποσοστά, σημείωσε ότι η κρουαζιέρα είναι ένα προϊόν που απολαμβάνουν οι Βορειοαμερικανοί. Με ένα νέο πλοίο που θα αποπλεύσει τον Μάρτιο του 2022 και με επιλογές κρουαζιέρας που προσφέρουν μια αίσθηση πολιτισμού παράλληλα με διάδραση, οι επιβάτες σίγουρα θα εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο τη Celestyal.

Στη Μύκονο, η ομάδα επισκέφθηκε το ξενοδοχείο Mykonos Thexenia Hotel/ Louis Hotel (μέλος του ομίλου Louis, της μητρικής εταιρείας της Celestyal), όπου ο γενικός διευθυντής Στέφανος Νιάκας τόνισε ότι ο κατάλογος των διάσημων προηγούμενων επισκεπτών του περιελάμβανε και τον μεγιστάνα της Ναυτιλίας Αριστοτέλη Ωνάση και την σύζυγό του Τζάκι Κένεντι- Ωνάση. Μάλιστα, το ξενοδοχείο θα ανακαινιστεί σύντομα με θέμα τη Δήλο, είπε. Μετά το δείπνο σε ένα τοπικό εστιατόριο, υπήρχε χρόνος για βόλτα και κοκτέιλ πριν επιστρέψουμε στο πλοίο.

Η Μήλος είναι το νοτιότερο από τα νησιά των Κυκλάδων και διαθέτει συναρπαστικά τοπία και γεωλογικά σχέδια, καθώς και όμορφες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Η ομάδα σταμάτησε στη διάσημη παραλία Σαρακήνικο με τα εντυπωσιακά βραχώδη σχήματα, έκανε μια μίνι κρουαζιέρα στο Κλέφτικο και μια βουτιά στα νερά που κάποτε επισκέπτονταν πειρατές. Το μεσημεριανό γεύμα έγινε στην ταβέρνα Ενάλιον στην παραλία Πολώνια, όπου η ομάδα δοκίμασε παραδοσιακά αγαπημένα πιάτα του νησιού, όπως ντοματοκεφτέδες και μικρές τυρόπιτες φτιαγμένες με τοπικό τυρί. Η περιήγηση στο χωριό της Πλάκας περιελάμβανε μια επίσκεψη στη συναρπαστική «Μαρμάρα» – Χώρος Αμμου και κορυφώθηκε με ένα επιδόρπιο στο ζαχαροπλαστείο Παλαιός, όπου η τοπική καρπουζόπιτα είναι η ένα από τα φαβορί της περιοχής.

Στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης, σε μια επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Κριτσά κάναμε μια στάση για καφέ στον «Πλάτανο» (Καφενείο), όπου θα ήταν πολύ εύκολο να καθίσει κανείς με τις ώρες και να απολαύσει τη γοητευτική ατμόσφαιρα υπό τη σκιά του πλατάνου.

Μια ξενάγηση στο Bluegr Minos Beach Art Hotel με τον διευθυντή Στράτο Πατσάκη ανέδειξε τα έργα τέχνης που εκτίθενται στο λόμπι του ξενοδοχείου, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους του κτήματος. Επειτα κάναμε μπάνιο στη δροσερή θάλασσα και στη συνέχεια ακολούθησε ένα γεύμα στην παραδοσιακή κρητική ταβέρνα «Καρνάγιο» δίπλα στην εμβληματική λίμνη Βουλισμένη. Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνιος Ζερβός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αγίου Νικολάου και αντιδήμαρχος Θωμάς Χαριτάκης και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης συντρόφευσαν την ομάδα στην ταβέρνα και τους καλωσόρισαν όλους θερμά. Ο κ. Πλακιωτάκης ευχήθηκε σε όλους να απολαύσουν την παραμονή τους στην Ελλάδα, σημειώνοντας τα συνεχή μέτρα ασφαλείας και το πρόγραμμα εμβολιασμού που εντείνεται στη χώρα. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάλυψαν την εκδήλωση σε άρθρο με φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα fonien.gr στις 9 Ιουλίου.

Επιστρέφοντας στο πλοίο, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη «γευσιγνωσία» κρασιού στο εστιατόριο «Amalthia», ενώ διενεργήθηκαν rapid test πριν από το ταξίδι της επιστροφής στη Νέα Υόρκη. Αργότερα, στο αποχαιρετιστήριο δείπνο στο εστιατόριο «Olympus», οι δημοσιογράφοι έμειναν έκπληκτοι όταν μια τούρτα διακοσμημένη με την αμερικανική σημαία σερβιρίστηκε προς τιμήν τους.

Το αποχαιρετιστήριο γεύμα πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα «The President», στο προάστιο της Γλυφάδας στην Αθήνα και στη συνέχεια η ομάδα επέστρεψε στο Grand Hyatt για να χαλαρώσει και στη συνέχεια να εξερευνήσει την Αθήνα για το υπόλοιπο της ημέρας και την επόμενη, την τελευταία του ταξιδιού τους.

Μετά το check-in στο αεροδρόμιο, η ομάδα χαλάρωσε στο σαλόνι πριν από την πτήση. Ορισμένοι από τους δημοσιογράφους κοίταξαν τα άρθρα τους και τα email τους, ενώ συζητούσαν τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές του μοναδικού ταξιδιού τους, το οποίο σηματοδότησε την επιστροφή του τουρισμού στην Ελλάδα – τον πιο περιζήτητο προορισμό για τους ταξιδιώτες.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Celestyal είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο: https://celestyal.com/us/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελάχιστοι από τους επισκέπτες της αντικρινής στη Μυτιλήνη αϊβαλιώτικης πολιτείας γνωρίζουν περνώντας έξω από ένα ερείπιο, στα νότια άκρα του ρωμαίικου μαχαλά, ότι μπροστά τους έχουν την εκκλησία της Αγίας Τριάδας! Την 11η ενορία της πολιτείας που χτίστηκε στα 1846, σύμφωνα με επιγραφή στην εξωτερική πλευρά της κόγχης του ιερού που πλέον έχει καταρρεύσει.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ