x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πλήθη πιστών στην Ανάσταση στη Νέα Ιερσέη

ΒΟΣΤΩΝΗ. Πλήθη πιστών συμμετείχαν στην τελετή της Αναστάσεως του Χριστού στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην πόλη Τέναφλαϊ της Νέας Ιερσέης. Στην Ακολουθία της Αναστάσεως προέστη ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Απόστολος, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς της κοινότητας. Ο Μητροπολίτης Απόστολος κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ταξίδευσε απ’ άκρου σ’ άκρο της επικράτειας της Μητρόπολης του, χοροστατών και προεξάρχων στις Ιερές Ακολουθίες των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου.

Είχε προσκαλέσει από την Ελλάδα τον καλλίφωνο ιεροψάλτη Γεώργιο Ντόβολο, ο οποίος απέδιδε τους ύμνους της Μεγάλης εβδομάδας με ιεροψαλτική τέχνη και κατάνυξη.

Μεγάλο πλήθος Ελληνορθόδοξων πιστών κρατώντας αναμμένες λαμπάδες στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Tenafly Νέας Ιερσέης συμμετέχει στην τελετή της Αναστάσεως.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΣ ΙΕΡΣΕΗΣ

Το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης, έπειτα από την Ακολουθία των Παθών ή Δώδεκα Ευαγγελίων όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, παραχώρησε συνέντευξη στον Κρατικό Τηλεοπτικό Σταθμό της Ελλάδος, γνωστόν ως ΕΡΤ, κατά την οποία μίλησε για την Μεγάλη Εβδομάδα, την Ομογένεια, την Ελληνικότητα και την Ελληνική γλώσσα, υπενθυμίζοντας πως σ’ αυτήν γράφτηκε το Ευαγγέλιο. Ακόμα υπογράμμισε τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφουν οι Αμερικανικές Αρχές στις κατά τόπους πολιτείες και πόλεις, ώστε τα σχολεία να χορηγούν ειδική άδεια στους μαθητές της Ομογένειας να απουσιάσουν δικαιολογημένα από τα μαθήματα τους κατά την Μεγάλη Παρασκευή. Το ίδιο ισχύει και για τις Αμερικανικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Απόστολος μεταδίδει το Αγιο Φως της Αναστάσεως στους ιερόπαιδες και στο εκκλησίασμα ψάλλοντας “δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός”.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΈΑΣ ΙΕΡΣΕΗΣ

Στο μήνυμά του για την Ανάσταση του Χριστού είπε πως «καθημερινά παρατηρούμε στον ταλαίπωρο κόσμο μας να ξεσπούν διαμάχες, έριδες, πόλεμοι και μετά θράσους απύθμενου να εξαγγέλλονται επερχόμενοι πόλεμοι. Ο φόβος του θανάτου μαυρίζει τους ουρανούς της ζωής μας, περισφίγγει την καρδιά μας, γεμίζει αγωνία την ψυχή μας. Αλλ̉ ιδού εν τω μέσω της νυκτός των παθών του κόσμου τούτου ορθρίζουν, όρθρου βαθέως, οι θαρραλέες μυροφόρες γυναίκες και εξαγγέλλουν τοις εν σκότει και σκιά θανάτου καθημένοις ότι Χριστός Ανέστη και Άδης εσκυλεύθη. Θάνατος ημάς ουκέτι κυριεύει. Διά του Σταυρού ήλθε χαρά εν όλω τω κόσμω. Την χαρά της Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει από τις καρδιές των πιστών και ορθοδόξων χριστιανών».

Το εκκλησίασμα στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Tenafly της Νέας Ιερσέης τη νύχτα της Αναστάσεως.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΣ ΙΕΡΣΕΗΣ

Εκφράζων τις Αναστάσιμες ευχές του, είπε «από καρδίας εύχομαι το φως της Αναστάσεως του Κυρίου  να καταυγάζει τις καρδιές μας και να μεταμορφώνει εν Χριστώ διαρκώς την ύπαρξή μας. Να φωτίζει τον εσκοτισμένο νου μας ώστε οι σκέψεις, οι λόγοι και οι πράξεις μας να είναι πλήρης χάριτος και αληθείας για να επιστρέψει στις καρδιές των ανθρώπων η ελπίδα και ολόκληρη η οικουμένη να φωτιστεί από το ανέσπερο φως της Αναστάσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ