x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ποια αυτοκριτική;

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές το 2019 ο αρχηγός και τα στελέχη του έλεγαν δεξιά και αριστερά ότι «θα κάνουν την αυτοκριτική τους». Ορθόν, όταν ένα κόμμα χάνει ψάχνει να βρει τα αίτια της ήττας του, να διορθωθεί, να γίνει καλύτερο και να οδηγηθεί ξανά προς την εξουσία. Αυτό το κάνουν όμως τα κανονικά κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύει ότι καμιά σχέση δεν έχει με αυτά.

Παρά λοιπόν τις διακηρύξεις για «αυτοκριτική» κτλ προσωπικά δεν είδα τίποτα τέτοιο. Αν έχει δει κάποιος θα παρακαλούσα να μου το πει, άνθρωπος είμαι μπορεί να μην υπέπεσε στην αντίληψή μου. Αυτό που έχω δει εγώ είναι ότι ο Τσίπρας και η παρέα του όχι μόνο δεν έχουν κάνει αυτοκριτική, αλλά παρουσιάζουν ακόμα και τα μεγαλύτερα λάθη τους (τα εγκλήματα για την ακρίβεια) ως ευλογία για τον τόπο.

Θέλετε παράδειγμα; αυτές τις ημέρες έχουν την θλιβερή επέτειο από τα capital controls. Ηταν επτά χρόνια πριν όταν οι Ελληνες ύστερα από τα κατορθώματα των Τσίπρα-Μπαρουφάκη στέκονταν στις ουρές για να πάρουν τα 60 ευρώ από τα ΑΤΜ. Πόσα χρόνια πήγε πίσω η ελληνική Οικονομία τότε; Πόσες επιχειρήσεις δεν καταστράφηκαν;

Και όμως στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κάνουν αυτοκριτική για κάτι τόσο καταστροφικό αλλά έχουν και το θράσος να το καυχώνται. Ε, αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να ξανακυβερνήσουν. Θα σας ειδοποιήσουμε σύντροφοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο» θα σκέφτηκε ο Σπύρος ο Μπιμπίλας φέρνοντας στο μυαλό του τους στίχους του σχετικού λαϊκού άσματος όταν έκανε ανάρτηση σε λογαριασμό του στα σόσιαλ μίντια για να μας ενημερώσει ότι ο οργανοπαίχτης του κλαρίνου, Γιώργος Μάγγας, πέθανε.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Ειρήνη Ζαχαριάδη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας