x

Αμερική

Πωλήθηκαν τα ιστορικά «Στούντιο Κάουφμαν»

15 Νοεμβρίου 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στα χέρια νέων ιδιοκτητών πέρασαν κι επίσημα τα εμβληματικά «Στούντιο Κάουφμαν» στην Αστόρια (Kaufman Astoria Studios), όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Σε μια αγοραπωλησία, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιστορική, η κοινοπραξία των εταιρειών Hackman Capital Management και Square Mile Capital Management εξαγόρασε όλες τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην διεύθυνση 34-12 36th Street στην Αστόρια, με ένα ποσό που ενδεχομένως να ξεπερνάει τα 600 εκατομμύρια δολάρια, όπως ήταν η αρχική τιμή που είχε οριστεί, όταν τα στούντιο βγήκαν στην αγορά προς πώληση τον περασμένο Μάρτιο.

Πρόκειται για την ίδιες εταιρείες οι οποίες, πριν από ένα χρόνο, εξαγόρασαν τις εγκαταστάσεις των περίφημων «Στούντιο Σίλβερκαπ» (Silvercup Studios) σε Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ και Μπρονξ, για ένα αντίτιμο της τάξεως των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως είχε αναφέρει εκείνη την περίοδο το ρεπορτάζ της «Wall Street Journal».

Πλέον, με την απόκτηση των «Κάουφμαν» θα έχουν υπό την κατοχή τους έναν πλήρως εξοπλισμένο χώρο έκτασης 500.000 τετραγωνικών ποδών, όπου φιλοξενεί ή έχει φιλοξενήσει κατά το παρελθόν γυρίσματα κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών που άφησαν το δικό τους στίγμα στην αμερικανική και παγκόσμια αγορά. Ενδεικτικά, ορισμένα εξ αυτών είναι οι ταινίες «Men In Black 3» και «The Irishman», ενώ στις τηλεοπτικές παραγωγές περιλαμβάνονται το διαχρονικό «Sesame Street», αλλά και η πρόσφατη επιτυχία «Orange is the new Black».

Τα «Στούντιο Κάουφμαν» αντλούν την επωνυμία τους από τον Τζορτζ Κάουφμαν (George Kaufman) ο οποίος, με την σειρά του, τα είχε εξαγοράσει το 1982, μετατρέποντας τις -τότε ξεπερασμένες- εγκαταστάσεις, που είχαν ιδρυθεί το 1920, σε ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς της κινηματογραφικής βιομηχανίας, που έμελλε, εκτός των άλλων, να αλλάξει τα δεδομένα και να αναβαθμίσει πλήρως τη νότια πλευρά της Αστόριας.

Σε δηλώσεις του, ο Μάικλ Χάκμαν (Michael Hackman), ιδρυτής της Hackman Capital Management, τόνισε ότι θα συνεργαστεί με την παρούσα διοίκηση των «Στούντιο Κάουφμαν», με σκοπό την επέκτασή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ. Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.