xΠολιτική

Πολιτικό δείπνο Αναστασιάδη με τους αρχηγούς στο Προεδρικό

24 Νοεμβρίου 2021

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Σε γενικό τόνο και σε φιλικό επίπεδο διεξήχθη, όπως ήταν και η επιδίωξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, το δείπνο στο οποίο προσκάλεσε ο Νίκος Αναστασιάδης του πολιτικούς αρχηγούς το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες με χαλαρή διάθεση η συζήτηση δεν μπήκε στα βαθιά και κινήθηκε κυρίως σε γενικές προσεγγίσεις σε σχέση με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν και το επόμενο διάστημα θα απασχολήσουν κόμματα και Κυβέρνηση σε επίπεδο Βουλής.

Στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν να έχει με τους αρχηγούς των επτά κοινοβουλευτικών κομμάτων μια χαλαρή συζήτηση, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ηγέρθησαν άλλα ζητήματα που θα δημιουργούσαν προστριβές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την επιθυμία του προς τους πολιτικούς αρχηγούς, έτσι ώστε να υπάρξει το ανάλογο κλίμα συναίνεσης για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Δικαιοσύνης αλλά και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν για να αντληθούν τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κυρίως μενού περιλάμβανε σουβλάκια ενώ το… «άλλο» μενού περιλάμβανε ενημέρωση και συζήτηση για το ταμείο Ανάκαμψης και το σχέδιο «Κύπρος του αύριο».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις από τους αρχηγούς, με κάποιους εξ αυτών να επιβεβαιώνουν πως επρόκειτο για ένα χαλαρό δείπνο στο οποίο δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες σε σχέση με τα πολιτικά ζητήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Κεκλεισμένων των θυρών διεξήχθη η διαδικασία προσωποκράτησης του 32χρονου Σύρου, ο οποίος ομολόγησε την δολοφονία των δύο γυναικών από τη Ρωσία της Alraeesi Khaiat, 43 ετών και της Mariia Gazibagandova, 33 ετών και υπέδειξε το χώρο ταφής τους, στην εξοχική κατοικία στα Κάρδαμα, κοντά στον Κάτω Αμίαντο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα από τα πιο ιστορικά ελληνοαμερικανικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης κατεβάζει ρολά, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας.

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος με επιστολή την οποία έστειλε σε γνωστούς, φίλους και συνεργάτες του, ευχαριστεί για τη συνεργασία και συμπαράστασή τους κατά τα 51 έτη της διακονίας του στην Εκκλησία και συνάμα τους πληροφορεί πως απέρχεται από τη θέση του στην Αρχιεπισκοπή.

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω μεγάλης έντασης και αντιπαραθέσεων, οι οποίες όμως δεν υπερέβησαν τα όρια της λεκτικής διαμάχης, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που συγκάλεσε η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, που διατηρεί τον έλεγχο του Σταθακείου Πολιτιστικού Κέντρου.

ΒΙΝΤΕΟ

Πάπας Φραγκίσκος στη Λέσβο: Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι πρόβλημα του Κόσμου

ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Υπενθυμίζοντας τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Νέα Υόρκη (Βίντεο & Φωτογραφίες)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πλήθη κόσμου επέστρεψαν στο κέντρο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, αργά χθες για την 89η ετήσια εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Rockfeller Center, ανοίγοντας επίσημα την εορταστική περίοδο.