x

Πολιτική

Πολιτικό δείπνο Αναστασιάδη με τους αρχηγούς στο Προεδρικό

24 Νοεμβρίου 2021

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Σε γενικό τόνο και σε φιλικό επίπεδο διεξήχθη, όπως ήταν και η επιδίωξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, το δείπνο στο οποίο προσκάλεσε ο Νίκος Αναστασιάδης του πολιτικούς αρχηγούς το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες με χαλαρή διάθεση η συζήτηση δεν μπήκε στα βαθιά και κινήθηκε κυρίως σε γενικές προσεγγίσεις σε σχέση με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν και το επόμενο διάστημα θα απασχολήσουν κόμματα και Κυβέρνηση σε επίπεδο Βουλής.

Στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν να έχει με τους αρχηγούς των επτά κοινοβουλευτικών κομμάτων μια χαλαρή συζήτηση, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ηγέρθησαν άλλα ζητήματα που θα δημιουργούσαν προστριβές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την επιθυμία του προς τους πολιτικούς αρχηγούς, έτσι ώστε να υπάρξει το ανάλογο κλίμα συναίνεσης για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Δικαιοσύνης αλλά και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν για να αντληθούν τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κυρίως μενού περιλάμβανε σουβλάκια ενώ το… «άλλο» μενού περιλάμβανε ενημέρωση και συζήτηση για το ταμείο Ανάκαμψης και το σχέδιο «Κύπρος του αύριο».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις από τους αρχηγούς, με κάποιους εξ αυτών να επιβεβαιώνουν πως επρόκειτο για ένα χαλαρό δείπνο στο οποίο δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες σε σχέση με τα πολιτικά ζητήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Iσχυρούς παραλληλισμούς της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας