x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Πολιτικό φαινόμενο που προβληματίζει

Οι Ευρωεκλογές της Κυριακής στάθηκαν αφορμή για πολυεπίπεδο προβληματισμό. Η άνοδος της ακροδεξιάς που σημειώθηκε ευρύτερα στην Ευρώπη, αλλά και τα υψηλά ποσοστά αποχής και η πρωτιά του μειονοτικού ΚΙΕΦ σε Ξάνθη και Ροδόπη στα ενδότερα της Ελλάδας, θα απασχολήσουν αναμφίβολα την επόμενη ημέρα.

Στα ανωτέρω έρχεται να προστεθεί το κυπριακό φαινόμενο που ηχεί στο όνομα Φειδίας Παναγιώτου. Ο 24χρονος YouTuber, ο οποίος διεκδίκησε ως ανεξάρτητος μία έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο, πέτυχε αυτό που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί και να προβλέψει. Πέτυχε το σχεδόν ακατόρθωτο και σίγουρα η περίπτωσή του χρήζει ξεχωριστής παρακολούθησης.

Η επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι σαφώς μεγάλη και έχει γίνει αντιληπτή τα τελευταία χρόνια και σχεδόν από όλους τους μη άμεσα εμπλεκόμενους πολιτικούς διεκδικητές. Ωστόσο, εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των κοινωνικών δικτύων και πρωτοσυστήθηκε στο σώμα των ψηφοφόρων μέσω αυτών, διατηρώντας μάλιστα μία απολιτική θέση και στάση.

Η μεγάλη εκλογική του νίκη -απέσπασε σχεδόν το 20%, συγκεκριμένα το 19,4%, των ψήφων του κυπριακού λαού- οφείλει να ταρακουνήσει και να προβληματίσει το πολιτικό σύστημα, παραδοσιακά κόμματα του οποίου επλήγησαν καθοριστικά από τη σαρωτική έλευση του νεαρού Youtuber.

Πολλά λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες για το προφίλ του 24χρονου influencer που ασχολείται με το YouTube και το TikTok, ο οποίος κατόπιν της εκλογικής μάχης της Κυριακής κέρδισε μία θέση στο Ευρωκοινοβούλιο. Πέραν ωστόσο του όποιου επιφανειακού κοινωνικοπολιτικού σχολιασμού, η περίπτωση Παναγιώτου είναι ένα μήνυμα που το κυπριακό πολιτικό κατεστημένο οφείλει να μην αφήσει στο «διαβάστηκε».

Ενας influencer των κοινωνικών πλατφορμών χωρίς πολιτικές θέσεις και χωρίς γνώσεις, όπως ο ίδιος είχε παραδεχτεί προεκλογικά, κέρδισε την ψήφο του κόσμου και ο πολιτικός κόσμος της χώρας πρέπει αν μη τι άλλο να εξετάσει τα αίτια και τα επέκεινα του εν λόγω εκλογικού κλυδωνισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο άλλοτε αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, συλλαμβάνονταν από αστυνομικούς στο σπίτι του στην Πεύκη σε εφαρμογή βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών της Λαμίας το οποίο ακύρωνε προηγούμενη δικαστική απόφαση που τον είχε αποφυλακίσει με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, παραμονής σε συγκεκριμένο μέρος, εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ