x

ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Πολυχρονισμός του Πούτιν από τον ηγούμενο της Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Ορους

20 Οκτωβρίου 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος υπεύθυνος του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών ειδήσεων «Φως Φαναρίου», αποκάλυψε με τεκμήρια που παρέθεσε ότι ο ηγούμενος της Μονής Αγίου Παντελεήμονος στο Aγιον Oρος, Αρχιμανδρίτης Ευλόγιος, ευχήθηκε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή τα 70ά γενέθλιά του, να «γίνει παγκόσμια δύναμη» η Ρωσία υπό τη «σοφή ηγεσία» του. Την είδηση έβγαλε ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Συγκεκριμένα, η επιστολή που απέστειλε ο Αρχιμανδρίτης Ευλόγιος (Ιβάνοφ), προς τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ως εξής:

«Εξοχότατε και αξιότιμε Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς

Εκ μέρους των αδελφών της Ρωσικής μονής του Αθω, της Μονής του Αγίου Παντελεήμονα, με μεγάλη χαρά σας συγχαίρω για τα 70ά σας γενέθλια. Εμείς οι Αθωνίτες μοναχοί προσευχόμαστε να σας χαρίσει ο Κύριος πολλά και ευλογημένα χρόνια για να συνεχίσετε την επίπονη υπηρεσία σας στην αγαπημένη μας Πατρίδα. Και πιστεύουμε ότι η Ρωσία υπό τη σοφή καθοδήγησή σας θα αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες και θα γίνει παγκόσμια δύναμη. Ο Θεός να σας ευλογεί!».

Ο κ. Ανδριόπουλος υπογράμμισε στο αποκαλυπτικό του δημοσίευμα, πως «σύμφωνα με ρωσικό τηλεγραφικό κανάλι https://t.me/dossiercenter/183, ο ηγούμενος Ευλόγιος, μαζί με το συγχαρητήριο μήνυμα, χάρισε στον Πούτιν μια αρχαία ασημένια εικόνα της Θεοτόκου και ένα μπουκάλι κονιάκ ‘Βλαντιμίρ Πούτιν’ ως ευλογία εκ μέρους της Μονής».

Ο κ. Ανδριόπουλος υπογραμμίζει πως «γίνεται έτσι κατανοητό ότι ο ηγούμενος Ευλόγιος με αυτό το μήνυμα υποστήριξε και ευλόγησε τον αδικαιολόγητο και αιματηρό πόλεμο του Πούτιν κατά της Ουκρανίας και τη σφαγή από τα ρωσικά στρατεύματα δεκάδων χιλιάδων αμάχων Ουκρανικού Ορθόδοξου πληθυσμού».

Τονίζει ακόμα πως «είναι γνωστό ότι η Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στον Αθω λάμβανε τακτική χρηματοδότηση από τη ρωσική κυβέρνηση. Όπως, άλλωστε, έχει πει ο Λεονίντ Ρεσέτνικοφ, αντιστράτηγος της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών και διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικών Σπουδών υπό τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας: «Ο ρόλος της Μονής Αγίου Παντελεήμονος είναι πλέον πολύ μεγάλος. Επειδή τώρα το ρωσικό μοναστήρι στον Αθωνα είναι ο μόνος παράγοντας που ενώνει τον ρωσικό κόσμο. Η Ρωσία δεν θα είναι Ρωσία χωρίς τέτοιο πνευματικό κέντρο. Η Μονή Αγ. Παντελεήμονος είναι πνευματική έδρα της Ρωσικής Ορθοδοξίας, η πνευματική έδρα της Αγίας Ρωσίας. Το μοναστήρι είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την Αγία Ρωσία. Εμείς οι προσκυνητές ερχόμαστε εδώ ακριβώς γιατί εδώ είναι το πνευματικό κέντρο του αγώνα μας. Εδώ τρεφόμαστε. Τώρα είμαστε σε μια φάση αναδιαμόρφωσης όλου του κόσμου. Υπάρχει ένας πολύ σκληρός αγώνας μεταξύ καλού και κακού».

Ο κ. Ανδριόπουλος υπογραμμίζει στο «Φως Φαναρίου» πως «η Μονή Αγίου Παντελεήμονος είναι η μοναδική σε όλο το Αγιο Ορος και στην Ελλάδα όπου είναι υποχρεωτικό να μνημονεύεται ο Μόσχας Κύριλλος στις Ακολουθίες. Η καινοτομία αυτή αποτελεί παραβίαση των παραδόσεων και του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Ορους. Με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν, το Προεδρικό Φιλανθρωπικό Ιδρυμα για την αναγέννηση της Μονής Αγίου Παντελεήμονος ιδρύθηκε στη Μόσχα το 2013. Συμπρόεδροι αυτού του ταμείου είναι ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. Στη Ρωσία αυτό το ίδρυμα έχει επανειλημμένα αποτελέσει αντικείμενο μεγάλων σκανδάλων διαφθοράς που αφορούν σε ξέπλυμα δημοσιονομικού χρήματος μέσω της Μονής Αγ. Παντελεήμονος στον Αθω».

Επισημαίνεται ότι ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος είναι καθηγητής Θεολογίας, μουσικός, συγγραφέας και υπεύθυνος του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών ειδήσεων «Φως Φαναρίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ