x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Πολυεπίπεδο το έργο της Νεολαίας

24 Νοεμβρίου 2021

Καλησπέρα από την συννεφιασμένη Αθήνα που την Τετάρτη «ξύπνησε» όπως «κοιμήθηκε» το βράδυ της Τρίτης, με βροχή και αέρα, αλλά δεν αναμένεται άλλο νερό από τους ουρανούς…

Στα δικά μας τώρα, Ημέρα των Ευχαριστιών σήμερα και η Νεολαία της Ομογένειας έδειξε και πάλι το φιλανθρωπικό της πρόσωπο. Παιδιά της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας έδωσαν χαρά σε οικογένειες που δεν μπορούσαν ή δεν είχαν την δυνατότητα να γιορτάσουν την εορτή όπως πρέπει. Πάνω από 90 πακέτα γεμάτα με τρόφιμα μοίρασαν, τα παιδιά της Ενορίας μαζί με τον ιερέα Νικόλαο Πάρο και τον Υπεύθυνο του Συμβουλίου Νεολαίας, Γιάννη Μπάρους και σκόρπισαν χαμόγελα. Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία. Το έκαναν και πέρσι που η κατάσταση με τον κορωνοϊό ήταν πολύ χειρότερη από τη φετινή. Και δεν είναι μόνο η Ενορία του Αγίου Δημητρίου που κάνει τέτοιες ενέργειες, αλλά πολλές άλλες. Το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε σ’ αυτά τα παιδιά, στους γονείς τους, στους ιερείς, στα Σούπερ Μάρκετ που συμμετέχουν, στους Υπεύθυνους των Νεολαιών, αλλά και στους ανθρώπους της Επιτροπής του Ελληνο-Ορθόδοξου Πρωταθλήματος Μπάσκετ της Αρχιεπισκοπής πολλά συγχαρητήρια και ευγνωμοσύνες από την πλευρά των ανθρώπων που δέχονται τις προσφορές.

Οι καιροί που ζούμε είναι πολύ δύσκολοι και επικίνδυνοι. Ειδικά η φετινή χρονιά, ο φετινός χειμώνας με την ακρίβεια από τον πληθωρισμό, την αύξηση των κρουσμάτων και θανάτων λόγω του κορωνοϊού αλλά και την επαγγελματική αβεβαιότητα είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών. Κι όμως τα παιδιά δεν ξέχασαν τον ρόλο τους: Να δίνουν χαρά και να χαρίζουν χαμόγελα. Και αυτό κάνουν και μέσα στα κλειστά γυμναστήρια που αγωνίζονται για το GOBL. Δίνουν χαρά και χαμόγελα. Γι αυτό και ήταν το πιο σημαντικό που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια, να ξεκινήσει το πρωτάθλημα του Μπάσκετ της Αρχιεπισκοπής. Να βγουν τα παιδιά από τα σπίτια τους, να πάνε στα κλειστά γυμναστήρια, να βρεθούν ξανά με τους φίλους τους από άλλες Κοινότητες, να μοιραστούν εμπειρίες, σκέψεις, ιδέες, μέλλον. Παράλληλα να φέρουν ξανά σε επαφή τους γονείς τους, τους φίλους τους, τους συγγενείς τους με άλλους σε άλλες Κοινότητες και να γυρίσει η επικοινωνία του Ελληνισμού στα κανονικά του… επίπεδα. Τα επίπεδα που όλοι οι Ελληνες βρίσκουν έδαφος να ανταλλάξουν απόψεις, φιλίες, εντυπώσεις. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από το Πρόγραμμα του GOBL και μόνο μέσα από τα παιδιά. Τα παιδιά που έχουν τον μοναδικό τρόπο να κάνουν τους «μεγάλους» να χαρούν, να συγκινηθούν, να υπερηφανευθούν και να αισθανθούν όμορφα.

Αυτά τα παιδιά που παίζουν μπάσκετ, ποδόσφαιρο, πάνε σχολείο, μιλάνε ελληνικά, διαβάζουν τις προσευχές στα ελληνικά. Τα ίδια παιδιά που κάθε Ημέρα των Ευχαριστιών ή Χριστούγεννα ή άλλες γιορτές θα σκεφτούν κι αυτούς που δεν έχουν. Τα ίδια παιδιά που δεν θα μείνουν στο ζεστό σπιτικό τους αλλά θα βγουν στο κρύο και στη βροχή με το χαμόγελο να ζεστάνουν κι άλλα σπιτικά.

Αυτά τα παιδιά που έχουν πάρει αξίες και αρχές από τα σπίτια τους, την Εκκλησία τους, αλλά και τους ανθρώπους της Νεολαίας και της Επιτροπής του GOBL, που είναι πάντα δίπλα τους και τα στηρίζουν σε όλα και σε όλες τους τις ιδέες. Σε μια εποχή που τα πολλά και σημαντικά προβλήματα μάς… σπρώχνουν να σκεφτόμαστε (άλλοι επειδή το θέλουν κι άλλοι επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς) τον… εαυτούλη μας αυτά τα παιδιά με τις ενέργειές τους και την ανιδιοτέλειά τους ρίχνουν… λάδι στη φωτιά του «αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν»!

Με αυτό το μήνυμα που με μεγάλη χαρά παίρνω από τα παιδιά της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας αλλά και από όλα τα Ελληνόπουλα όλων των Κοινοτήτων μας, εύχομαι σε όλους σας Ευτυχισμένη Ημέρα Ευχαριστιών και σας ευχαριστώ όλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπάνια, ιστορικά, ομογενής απασχολεί τις Αρχές και την κοινωνία για την διάπραξη κάποιου εγκλήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο τελευταίος των Liberty ταυτοποιήθηκε στον βυθό του Αιγαίου: Ποιος ήταν ο «Αφρικανός Μαρκήσιος» (Φωτο + Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Φως σε ένα από τα πιο σημαντικά ναυάγια που «φιλοξενούνται» στον βυθό του Αιγαίου έριξε η έρευνα, καθώς ταυτοποιήθηκε ο «Αφρικανός Μαρκήσιος» (AFRICAN MARQUIS), ένα εξαιρετικά σπάνιο «καναδέζικο liberty», που κείτεται στα νερά της βραχονησίδας Πλάτη, στα νοτιοδυτικά Δωδεκάνησα, από το 1958.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας