xΑΠΟΨΕΙΣ

Πολυεπίπεδο το έργο της Νεολαίας

24 Νοεμβρίου 2021

Καλησπέρα από την συννεφιασμένη Αθήνα που την Τετάρτη «ξύπνησε» όπως «κοιμήθηκε» το βράδυ της Τρίτης, με βροχή και αέρα, αλλά δεν αναμένεται άλλο νερό από τους ουρανούς…

Στα δικά μας τώρα, Ημέρα των Ευχαριστιών σήμερα και η Νεολαία της Ομογένειας έδειξε και πάλι το φιλανθρωπικό της πρόσωπο. Παιδιά της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας έδωσαν χαρά σε οικογένειες που δεν μπορούσαν ή δεν είχαν την δυνατότητα να γιορτάσουν την εορτή όπως πρέπει. Πάνω από 90 πακέτα γεμάτα με τρόφιμα μοίρασαν, τα παιδιά της Ενορίας μαζί με τον ιερέα Νικόλαο Πάρο και τον Υπεύθυνο του Συμβουλίου Νεολαίας, Γιάννη Μπάρους και σκόρπισαν χαμόγελα. Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία. Το έκαναν και πέρσι που η κατάσταση με τον κορωνοϊό ήταν πολύ χειρότερη από τη φετινή. Και δεν είναι μόνο η Ενορία του Αγίου Δημητρίου που κάνει τέτοιες ενέργειες, αλλά πολλές άλλες. Το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε σ’ αυτά τα παιδιά, στους γονείς τους, στους ιερείς, στα Σούπερ Μάρκετ που συμμετέχουν, στους Υπεύθυνους των Νεολαιών, αλλά και στους ανθρώπους της Επιτροπής του Ελληνο-Ορθόδοξου Πρωταθλήματος Μπάσκετ της Αρχιεπισκοπής πολλά συγχαρητήρια και ευγνωμοσύνες από την πλευρά των ανθρώπων που δέχονται τις προσφορές.

Οι καιροί που ζούμε είναι πολύ δύσκολοι και επικίνδυνοι. Ειδικά η φετινή χρονιά, ο φετινός χειμώνας με την ακρίβεια από τον πληθωρισμό, την αύξηση των κρουσμάτων και θανάτων λόγω του κορωνοϊού αλλά και την επαγγελματική αβεβαιότητα είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών. Κι όμως τα παιδιά δεν ξέχασαν τον ρόλο τους: Να δίνουν χαρά και να χαρίζουν χαμόγελα. Και αυτό κάνουν και μέσα στα κλειστά γυμναστήρια που αγωνίζονται για το GOBL. Δίνουν χαρά και χαμόγελα. Γι αυτό και ήταν το πιο σημαντικό που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια, να ξεκινήσει το πρωτάθλημα του Μπάσκετ της Αρχιεπισκοπής. Να βγουν τα παιδιά από τα σπίτια τους, να πάνε στα κλειστά γυμναστήρια, να βρεθούν ξανά με τους φίλους τους από άλλες Κοινότητες, να μοιραστούν εμπειρίες, σκέψεις, ιδέες, μέλλον. Παράλληλα να φέρουν ξανά σε επαφή τους γονείς τους, τους φίλους τους, τους συγγενείς τους με άλλους σε άλλες Κοινότητες και να γυρίσει η επικοινωνία του Ελληνισμού στα κανονικά του… επίπεδα. Τα επίπεδα που όλοι οι Ελληνες βρίσκουν έδαφος να ανταλλάξουν απόψεις, φιλίες, εντυπώσεις. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από το Πρόγραμμα του GOBL και μόνο μέσα από τα παιδιά. Τα παιδιά που έχουν τον μοναδικό τρόπο να κάνουν τους «μεγάλους» να χαρούν, να συγκινηθούν, να υπερηφανευθούν και να αισθανθούν όμορφα.

Αυτά τα παιδιά που παίζουν μπάσκετ, ποδόσφαιρο, πάνε σχολείο, μιλάνε ελληνικά, διαβάζουν τις προσευχές στα ελληνικά. Τα ίδια παιδιά που κάθε Ημέρα των Ευχαριστιών ή Χριστούγεννα ή άλλες γιορτές θα σκεφτούν κι αυτούς που δεν έχουν. Τα ίδια παιδιά που δεν θα μείνουν στο ζεστό σπιτικό τους αλλά θα βγουν στο κρύο και στη βροχή με το χαμόγελο να ζεστάνουν κι άλλα σπιτικά.

Αυτά τα παιδιά που έχουν πάρει αξίες και αρχές από τα σπίτια τους, την Εκκλησία τους, αλλά και τους ανθρώπους της Νεολαίας και της Επιτροπής του GOBL, που είναι πάντα δίπλα τους και τα στηρίζουν σε όλα και σε όλες τους τις ιδέες. Σε μια εποχή που τα πολλά και σημαντικά προβλήματα μάς… σπρώχνουν να σκεφτόμαστε (άλλοι επειδή το θέλουν κι άλλοι επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς) τον… εαυτούλη μας αυτά τα παιδιά με τις ενέργειές τους και την ανιδιοτέλειά τους ρίχνουν… λάδι στη φωτιά του «αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν»!

Με αυτό το μήνυμα που με μεγάλη χαρά παίρνω από τα παιδιά της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας αλλά και από όλα τα Ελληνόπουλα όλων των Κοινοτήτων μας, εύχομαι σε όλους σας Ευτυχισμένη Ημέρα Ευχαριστιών και σας ευχαριστώ όλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οταν το Σάββατο το βράδυ ο Πήτερ Πούλος, ο εξαιρετικός εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης Hellenic Initiative, ανέβηκε στο βήμα για να απευθυνθεί στις εκατοντάδες των προσκεκλημένων που είχαν κατακλύσει τον χώρο της εκδήλωσής τους, στη Νέα Υόρκη, χρειάστηκε να πει μόνο μια λέξη για να αποσπάσει τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του ακροατηρίου του: Ομικρον.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα από τα πιο ιστορικά ελληνοαμερικανικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης κατεβάζει ρολά, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας.

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος με επιστολή την οποία έστειλε σε γνωστούς, φίλους και συνεργάτες του, ευχαριστεί για τη συνεργασία και συμπαράστασή τους κατά τα 51 έτη της διακονίας του στην Εκκλησία και συνάμα τους πληροφορεί πως απέρχεται από τη θέση του στην Αρχιεπισκοπή.

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω μεγάλης έντασης και αντιπαραθέσεων, οι οποίες όμως δεν υπερέβησαν τα όρια της λεκτικής διαμάχης, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που συγκάλεσε η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, που διατηρεί τον έλεγχο του Σταθακείου Πολιτιστικού Κέντρου.

ΒΙΝΤΕΟ

Πάπας Φραγκίσκος στη Λέσβο: Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι πρόβλημα του Κόσμου

ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Υπενθυμίζοντας τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Νέα Υόρκη (Βίντεο & Φωτογραφίες)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πλήθη κόσμου επέστρεψαν στο κέντρο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, αργά χθες για την 89η ετήσια εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Rockfeller Center, ανοίγοντας επίσημα την εορταστική περίοδο.