x

Κοινωνία

Πολύγαμος «προφήτης» από την Αριζόνα είχε παντρευτεί την κόρη του και άλλες 19 γυναίκες

06 Δεκεμβρίου 2022

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WP»). Ο αυτοαποκαλούμενος προφήτης ισχυρίστηκε ότι ήταν «εντυπώσεις του θελήματος του Επουράνιου Πατέρα» που τον ώθησαν να αναγκάσει τους οπαδούς του, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, να συμμετάσχουν σε σεξουαλικές πράξεις, σύμφωνα με νέους ισχυρισμούς του FBI.

Ο Σάμουελ Ράπιλι Μπέιτμαν (Samuel Rappylee Bateman), ηγέτης σε παρακλάδι της Φονταμενταλιστικής Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, φέρεται να συμπεριέλαβε τη δική του κόρη και άλλα ανήλικα κορίτσια στις περισσότερες από 20 «συζύγους» του. Πολλές από αυτές ήταν κάτω των 15 ετών, έγραψε ένας πράκτορας του FBI σε δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε την Παρασκευή.

Η υποτιθέμενη ανάμειξη του Μπέιτμαν στην πολυγαμία ξεκίνησε το 2019, όταν ήταν παντρεμένος με μια γυναίκα και είχε μια κόρη περίπου 14 ετών. Ενώ ήταν στο αυτοκίνητο μια μέρα, η κόρη αργότερα είπε στους ερευνητές, πως ο Μπέιτμαν είπε ότι ένιωθε σαν να ήταν η γυναίκα του και ότι θα την έκανε να κάνει παιδί αν τα συναισθήματά του αποδεικνύονταν σωστά.

Οταν ο Μπέιτμαν το είπε στην πραγματική σύζυγό του, εκείνη μετακόμισε από το σπίτι τους με την κόρη τους και πήρε περιοριστικό διάταγμα εναντίον του, σύμφωνα με το δικαστικό αρχείο, που είχε αναφερθεί προηγουμένως από την «Salt Lake Tribune». Αλλά ο Μπέιτμαν φέρεται να συνέχισε να λέει στην κόρη του ότι ήθελε να τη φιλήσει και να την αγγίξει. Από τότε, έγραψε ο πράκτορας του FBI, συσσώρευε συζύγους.

Ο Μπέιτμαν, 46 ετών, βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή κράτηση στην Αριζόνα για παρακώλυση των δικαστικών κατηγοριών επειδή φέρεται να ζητούσε από τους ακόλουθούς του να διαγράψουν την εφαρμογή του τηλεφώνου Signal, την οποία χρησιμοποιούσε για να επικοινωνεί με αυτούς και τις συζύγους του. Ο ίδιος δήλωσε αθώος για αυτή την κατηγορία και για τις κατηγορίες για κακοποίηση παιδιών σε επίπεδο πολιτείας.

Ο Μπέιτμαν δεν έχει κατηγορηθεί για σεξουαλικά εγκλήματα, αν και ο πράκτορας του FBI είπε ότι υπάρχει πιθανός λόγος να πιστεύεται ότι συμμετείχε σε εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα με ανηλίκους το 2020 και το 2021. Οι δικηγόροι του δεν απάντησαν σε μήνυμα που ζητούσε σχόλιο τη Δευτέρα.

Η ένορκη κατάθεση του FBI, που κατατέθηκε στην Ανατολική Περιφέρεια της Ουάσιγκτον, απεικονίζει μια εικόνα μιας μακροχρόνιας οργάνωσης στην οποία ο Μπέιτμαν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον Θεό ως άμυνα για να χειραγωγήσει επανειλημμένα τις λεγόμενες συζύγους του και ορισμένους από τους άνδρες οπαδούς του ώστε να εμπλακούν σε σεξουαλικές πράξεις. Οι ισχυρισμοί ακολουθούν τη διαφυγή -και την επακόλουθη ανακάλυψη- αρκετών κοριτσιών που είχαν κρατηθεί από την πολιτεία αφού αφαιρέθηκαν από τους υπόλοιπους περίπου 50 οπαδούς του Μπέιτμαν.

Δύο άτομα που μίλησαν με τους ερευνητές -μια γυναίκα που προσπάθησε να βοηθήσει μέλη της ομάδας του Μπέιτμαν και τον σύζυγό της, ο οποίος γύριζε ένα ντοκιμαντέρ- τους είπαν ότι ο Μπέιτμαν είχε πάει στο σπίτι τους στα σύνορα Αριζόνα – Γιούτα στα τέλη του 2020. Φέρεται ότι έφτασε στο ένα μεγάλο SUV γεμάτο με γυναίκες και κορίτσια, το μικρότερο από τα οποία ήταν περίπου 9 ετών, και τις παρουσίασε όλες ως συζύγους του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΤΚΤΟΝ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανησυχούν βαθιά για την κλιμάκωση της βίας στη Γάζα» ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ