x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Πορεία προς ενημέρωση

Ενδιαφέρουσα η είδηση στην έκδοση μας της 19ης Οκτωβρίου 2022 πως «ο Διευθυντής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης και ο υποδιευθυντής πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Γρηγόριος Σταμκόπουλος, περιοδεύουν ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να ενημερωθούν εκ του συστάδην για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Παιδεία ανά τις Μητροπόλεις και τις κοινότητες. Επιδίδονται σ’ αυτή την περιοδεία ενημέρωσής τους με την προτροπή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου».

Έτσι μπράβο στους δύο «ηγέτες» της δύσμοιρης Ελληνικής μας Παιδείας, οι οποίοι με την περιοδεία τους προς ενημέρωση δικαιολογούν την ύπαρξη τους και φυσικά τα απορρέοντα εκ της ηγετικής τους θέσης ευεργετήματα. Αφερίμ (τουρκιστί) στον Ελπιδοφόρο για την φαεινή προτροπή του να περιοδεύσουν οι κορυφαίοι της Παιδείας προς ενημέρωση για να μην μπορεί κανείς να του επισύρει την μομφή ότι δεν νοιάζεται για την Παιδεία. Άπαγε της βλασφημίας που λένε στην Προύσα.
Άλλωστε από την ημέρα που ήλθε εδώ, η Ελληνική Παιδεία, Γλώσσα, Ελληνικότητα έχουν μπει στα αζήτητα. Ένα ελάχιστο δείγμα απομείωσης της Ελληνικότητας είναι ότι σπανίως θα δει κάποιος κείμενα στην Ελληνική. Έσπευσε βέβαια να αναρτήσει τη συνέντευξη του στα «ΝΕΑ» των Αθηνών με την οποία τα έκανε χειρότερα τα πράγματα. Να του υπενθυμίσω όμως ότι το ποίμνιο του ή η αγορά του -για να χρησιμοποιήσω όρο δημοσίων σχέσεων για να καταλάβει κι ο Σαφιολέας που χαράζει την στρατηγική του – είναι εδώ, η Εκκλησία και η Ομογένεια της Αμερικής.

Μια σύντομη ματιά στη Σχολή για το θέμα της Ελληνικής γλώσσας και Ελληνικότητας είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος πολλά. Επειτα από τον εκδιωγμό των καθηγητών μέρος της διδασκαλίας των Ελληνικών γίνεται εκ του μακρόθεν και δη εξ’ Ελλάδος μέσω ΖΟΥΜ. Κι έτσι ξεζουμίζεται η γλώσσα και η ελληνικότητα.
Ευτυχώς που τις ομιλίες του Ελπιδοφόρου στην αγγλική τις γράφουν άλλοι – επί πληρωμή βέβαια – κι αυτός απλώς τις διαβάζει.

Για τις Ελληνικές δεν κάνω λόγο, αυτές ας τις αξιολογήσει δεόντως η καθηγήτρια του, η Δέσπω εν Θεσσαλονίκη, όπως έχει αξιολογήσει και τις επιστημονικές του εργασίες.

Απορώ πως δεν όρισε να είναι μαζί στις περιοδείες και ο πρωτοσύγκελος του, ο Νεκτάριος, ο οποίος γνωρίζει από καταβαράθρωση Ελληνικών Σχολείων και απορρίψεις δωρεών πολλών εκατομμυρίων όπως έκανε στην Αστόρια.

Κατά τα άλλα η ζωή συνεχίζεται, ο Κουλαρμάνης κι ο Σταμκόπουλος θα συνεχίσουν την περιοδεία τους, κι ο Ελπιδοφόρος τις εξαγγελίες, τις φωτογραφίες, τα πλαστικά του χαμόγελα και το Facebook νύχτα μέρα. Όσο για την καημένη την «Παιδεία» ισχύει το σοφό «γέλα με να σε γελώ να περνούμε τον καιρό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ