x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πώς ψήφισαν οι Eλληνες του εξωτερικού σε Ευρώπη και Ασία – 44,22% για ΝΔ, 18,47% για ΣΥΡΙΖΑ

22 Μαΐου 2023

ΑΘΗΝΑ. Μεγαλύτερη διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, υψηλότερα ποσοστά σε ΚΚΕ και ΜέΡα25 και χαμηλότερα για ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση σε σχέση με την επικράτεια, έδωσαν οι Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού με ενσωματωμένο το 60,61% των εκλογικών τμημάτων που αφορούν χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και τη Σιγκαπούρη.

Με καταμετρημένα τα 60 από τα 99 εκλογικά τμήματα, η ΝΔ έλαβε ποσοστό 44,22%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,47%, στην τρίτη θέση το ΚΚΕ με 10,56%, ακολουθούν το ΜέΡΑ25 με 10,25%, το ΠΑΣΟΚ με 6,66%, η Εθνική Δημιουργία με 2,74%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,26%, ενώ το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου βρίσκεται στη 10η θέση με 1%, πίσω από τη Νίκη (1,60%) και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,13%).

Η ΝΔ πέτυχε ποσοστά άνω του 70% σε Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 61,39% στο Κατάρ, ενώ κέρδισε την πρωτιά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπου συγκροτήθηκαν εκλογικά τμήματα, εκτός από τη Σουηδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, όπου επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ορθόδοξη Εκκλησία στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, στην ανάγκη τερματισμού κάθε πολεμικής σύγκρουσης και της διαφύλαξης του αγαθού της ειρήνης, καθώς και στη σπουδαιότητα του διαλόγου ως του μόνου μέσου επίλυσης των διαφορών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ομιλία του, κατά την έναρξη των εργασιών διημερίδας που διοργάνωσε στην Κωνσταντινούπολη υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το «Transatlantic Policy Networkon Religion & Diplomacy».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ