x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Προειδοποιητικό σήμα για την πολική δίνη στην Τριπολιτειακή

02 Φεβρουαρίου 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σήμα προειδοποίησης για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες (Hazardous Weather Outlook) εξέδωσε την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναφορικά με τα κύματα ψυχρού αέρα που πρόκειται κινηθούν στην Τριπολιτειακή Περιοχή από την Παρασκευή, προκαλώντας ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τσουχτερό κρύο.

Ειδικότερα, το σήμα εστιάζει στη νοτιοανατολική Νέα Υόρκη και τη βορειοανατολική Νέα Ιερσέη και αφορά, εκτός από το φαινόμενο της πολικής δίνης που θα γίνει αισθητό την Παρασκευή και το Σάββατο, και την πραγματική αίσθηση της θερμοκρασίας, η οποία θα είναι χαμηλότερη από την καταγραφόμενη, τουλάχιστον έως την προσεχή Τετάρτη.

Από πλευράς των Αρχών, αναμένεται να εκδοθεί προειδοποίηση προς τις ευπαθείς ομάδες προκειμένου να μην εκτίθενται στο κρύο, εάν δεν είναι απαραίτητο, ενώ τονίζεται πως το τσουχτερό κρύο και ο ψυχρός αέρας θα μπορούσαν να προκαλέσουν κρυοπαγήματα στο εκτεθειμένο δέρμα το αργότερο σε μισή ώρα.

«Θα υπάρχουν περιοχές που θα έχουν κατά 30-50 βαθμούς Φαρενάιτ χαμηλότερη θερμοκρασία το Σάββατο το πρωί σε σχέση με το απόγευμα της Πέμπτης», ανέφερε ο μετεωρολόγος της Accuweather, Τομ Κάινς (Tom Kines), προειδοποιώντας για τις δυσμενείς συνθήκες που θα διαμορφωθούν, ιδίως την Παρασκευή το βράδυ και τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπου η αίσθηση της θερμοκρασίας θα είναι κατά πολύ μικρότερη.

Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες θα θυμίσουν, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, τη βραδιά της πρόσφατης παραμονής Χριστουγέννων, η σφοδρή χιονόπτωση θα εξακολουθήσει να απουσιάζει, όπως εκτιμούν άμεσες αλλά και πιο μακροχρόνιες μετεωρολογικές προγνώσεις.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το χιόνι που έπεσε στη Νέα Υόρκη το πρωί της Τετάρτης -σε μια σύντομη, ωστόσο, χιονόπτωση- ήταν και το πρώτο μετρήσιμο από την περσινή χειμερινή χρονιά, με βάση τους υψομετρητές του Σέντραλ Παρκ. Σε κάθε περίπτωση όμως, ήταν μια χιονόπτωση η οποία δεν επηρέασε ιδιαίτερα την καθημερινότητα, αφού, αφενός, σημειώθηκε πολύ νωρίς το πρωί, και, αφετέρου, το ύψος της ήταν αρκετά χαμηλό, αφού δεν ξεπέρασε τις 0,4 ίντσες. Επί της ουσίας, ήταν το «σβήσιμο» ενός καιρικού φαινομένου που έχει πλήξει άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ και πλέον κινήθηκε γρήγορα προς τον ωκεανό.

Από τις αρχές της εβδομάδας, η θερμοκρασία θα επιστρέψει ξανά σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, χωρίς ο Φεβρουάριος να διαφαίνεται -με βάση τις χθες προγνώσεις- ότι θα φέρει στις πρώτες μέρες κάποιο νέο έντονο καιρικό φαινόμενο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΕΡΙΛΑΝΤ. Με τέλεση Αγιασμού και λόγους παραινετικούς από τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Απόστολο ξεκίνησε η κατασκηνωτική περίοδος στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης οι οποίες φέρουν την ονομασία «Ο καλός ποιμήν» και βρίσκονται στο Chesapeake (Τσέσαπικ) της πολιτείας Μέριλαντ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ