x

Αμερική

Πρόγευμα σε Ελληνες και φιλέλληνες φοιτητές στο Μαλιώτειο Κέντρο στη Βοστώνη

ΒΟΣΤΩΝΗ. Επειτα από την πρόσφατη επιτυχημένη εκδήλωση του ελληνικού παραδοσιακού γλεντιού, το οποίο συμπεριλάμβανε ακόμα και αρνί στη σούβλα, που διοργάνωσε το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Θεολογικής Σχολής στον υπαίθριο χώρο του για τους Ελληνοαμερικανούς, τους εξ’ Ελλάδος φοιτητές και τους φιλέλληνες των πανεπιστημίων της Βοστώνης, για την οποία έγραψε εκτενώς ο «Ε.Κ.», την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου τους πρόσφερε πρωινό.

Τη φορά αυτή άνοιξε τους εσωτερικούς του χώρους και κάλεσε τη φοιτητική κοινότητα των διαφόρων κολλεγίων και πανεπιστημίων σε ένα ελληνικό πρόγευμα, πριν την έναρξη των μαθημάτων με φραπέ και γαλακτομπούρεκο. Δεκάδες νεολαίων αμφοτέρων των φύλων ανταποκρίθηκαν και προσήλθαν για να απολαύσουν το κέρασμα, την καλή παρέα και την ανταλλαγή απόψεων γύρω από θέματα κοινωνικά και ακαδημαϊκά.

Φοιτητές απολαμβάνουν τον φραπέ τους και το φρέσκο γαλακτομπούρεκο δωρεάν του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΛΙΩΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

Τα λεγόμενα «πηγαδάκια» δημιουργήθηκαν μπροστά από το σημαιοστολισμένο με ελληνικές σημαίες αναψυκτήριο αλλά και την βιβλιοθήκη του Κέντρου. Το πρωϊνό πέρασε ευχάριστα για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι προτού φύγουν για να συνεχίσουν τα μαθήματα και τις υποχρεώσεις τους, έστησαν αυτοσχέδια ένα χορευτικό κύκλο και αποχαιρέτισαν τους φίλους τους με έναν ελληνικό χορό που έδωσε περισσότερο ελληνικό χρώμα στην όλη διοργάνωση. Το πολιτιστικό κέντρο ετοιμάζει και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις στο άμεσο μέλλον, οι οποίες είναι όλες δωρεάν και με ανοικτή είσοδο σε όλους.

Από το πρόγευμα στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Θεολογικής Σχολής το οποίο ανάμεσα στα άλλα συμπεριελάμβανε γαλακτομπούρεκο και καφέ φραπέ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΛΙΩΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεκίνησαν επίσημα οι εργασίες της 46ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου New York Marriot Marquis.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Μητσοτάκης: Ανοίγει ξανά τη Δευτέρα η Διώρυγα της Κορίνθου για τρεις μήνες (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ.Η Διώρυγα της Κορίνθου θα ανοίξει ξανά την Δευτέρα για τρεις μήνες για εξυπηρετηθεί η καλοκαιρινή κίνηση, μετά από ενάμιση χρόνο που διήρκεσαν οι εργασίες αποκατάστασης όπως δεσμεύθηκε η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το απόγευμα στη Διώρυγα της Κορίνθου, όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας