x
 

Κοινωνία

Πρώην αξιωματούχος της Αστυνομίας παραδέχεται τη διοχέτευση παράνομων κεφαλαίων στην εκστρατεία Ανταμς

06 Φεβρουαρίου 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Ντουέιν Μοντγκόμερι (Dwayne Montgomery), ένας συνταξιούχος αστυνομικός επιθεωρητής που κάποτε ήταν φιλικός με τον δήμαρχο Ερικ Ανταμς, ομολόγησε την ενοχή του τη Δευτέρα για συνωμοσία πταίσματος, λέγοντας ότι είχε ζητήσει από ανθρώπους να προβούν σε δωρεές με χρήματα τρίτων, προκειμένου να συνεισφέρουν στην εκστρατεία του δημάρχου το 2021.

Ο κ. Μοντγκόμερι κατηγορήθηκε τον Ιούλιο από το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν για σχέδιο διοχέτευσης συνεισφορών στην εκστρατεία και απόκρυψη της πηγής των δωρεών.

Στην έκκλησή του τη Δευτέρα, ο κ. Μοντγκόμερι, 64 ετών, συμφώνησε να μην οργανώσει ή να φιλοξενήσει κανέναν έρανο ή να ζητήσει συνεισφορές για μια εκστρατεία για ένα χρόνο. Σε αντάλλαγμα, ο εισαγγελέας της περιοχής, Αλβιν Μπραγκ (Alvin L. Bragg), είπε ότι θα συνιστούσε στον κ. Μοντγκόμερι να συμπληρώσει 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας και να πληρώσει πρόστιμο $500.

Ο δήμαρχος δεν ενεπλάκη στο κατηγορητήριο και δεν έχει κατηγορηθεί για αδικήματα. Οταν οι κατηγορίες έγιναν γνωστές, ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του, Εβαν Τις, ευχαρίστησε τους εισαγγελείς του κ. Μπραγκ για «τη σκληρή δουλειά τους για λογαριασμό των φορολογουμένων».

Ο κ. Μοντγκόμερι, ο οποίος κάποτε εργαζόταν και συναναστρεφόταν με τον δήμαρχο, κατηγορήθηκε μαζί με άλλους πέντε κατηγορούμενους. Δύο αδέλφια που διευθύνουν μια κατασκευαστική εταιρεία που επίσης είναι στο κατηγορητήριο, ο Σαχίντ Μούστακ (Shahid Mushtaq) και ο Γιαχία Μούστακ (Yahya Mushtaq), παραδέχθηκαν την ενοχή τους τον Οκτώβριο. Μια συμφωνία επίκλησης που υπογράφηκε από δικηγόρο της εταιρείας τους ανέφερε ότι θα συνεργάζονταν με το γραφείο του εισαγγελέα.

Δεν υπάρχει τέτοια γλώσσα στη συμφωνία του κ. Μοντγκόμερι και καμία ένδειξη ότι συνεργάζεται. Οι επτά μήνες μεταξύ του κατηγορητηρίου και της δήλωσης ενοχής του θα είχαν αφήσει χρόνο στους εισαγγελείς να τον ανακρίνουν. O δικηγόρος του κ. Μοντγκόμερι, Αντονι Λ. Ρίκο (Anthony L. Ricco), αναγνώρισε ότι ο πελάτης του είχε κάνει λάθος, αλλά είπε ότι ενώ ο κ. Μοντγκόμερι είχε προσπαθήσει να βοηθήσει τον φίλο του, τον δήμαρχο, ποτέ δεν είχε ζητήσει κάποιο όφελος σε αντάλλαγμα. Ο κ. Ρίκο είπε ότι η εμπλοκή του πελάτη του ήταν περιορισμένη, ότι δεν είχε άμεση επαφή με τον κ. Ανταμς και ότι είχε αποδεχτεί την ευθύνη από την ημέρα που συνελήφθη.

«Πέρασε τα όρια; Ναι, το έκανε», είπε ο κ. Ρίκο. Αλλά, πρόσθεσε, «η ουσία είναι ότι ο Ντουέιν είναι ένας πολιτικός νεοφώτιστος – δεν είναι φασαριόζος».

Ενας εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα της περιοχής αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η δήλωση ενοχής του κ. Μοντγκόμερι είναι πιθανό να τραβήξει περισσότερο την προσοχή στον δήμαρχο, καθώς ο κ. Ανταμς προετοιμάζεται για την εκστρατεία επανεκλογής του το 2025.

Πηγή: «Νew York Times»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ