x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Προληπτικό κτύπημα

Κύριε Διευθυντά,

Οσον αφορά τη γείτονα Τουρκία και την ασύστολη και απεχθή συμπεριφορά της απέναντι σε όλους εμάς «έφτασε ο κόμπος στο χτένι». Οι καθημερινές ξεδιάντροπες προφορικές απειλές της εναντίον μας πρέπει να προβληματίσουν τους απανταχού της Γης Ελληνες. Η μόνη λύση που προσφέρουν οι πολιτικοί αναλυτές στα τηλεοπτικά κανάλια και στις εφημερίδες είναι να προσέχουμε να μην αντιδράσουμε σε τυχόν επεισόδιο που θα δημιουργούσε η Τουρκία εναντίον μας μήπως και κατηγορηθούμε ύστερα από φίλους και συμμάχους για επιθετική συμπεριφορά!

Ομως, υπάρχει μια άλλη λύση που πρέπει να εξετάσουμε σαν έθνος. Αυτή του προληπτικού και αιφνιδιαστικού στρατιωτικού κτυπήματος, για τους εξής λόγους…

Πρώτον. Τι έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πριν αποφασίσουν στα διλήμματα των αποφάσεων της ζωής τους; «Μεταξύ δύο κακών, το μη χείρον βέλτιστον», που στην περίπτωσή μας σημαίνει -να επιτεθούμε πρώτοι ή να μας επιτεθούν πρώτοι-  το μη χειρότερο είναι, να επιτεθούμε πρώτοι!

Δεύτερον. Ηδη οι γείτονες το είπανε με τα πλέον επίσημα χείλη, και πολλές φορές… «Θα έλθουμε ξαφνικά μια νύκτα» (σαν οι κλέφτες που απειλούν τον νοικοκύρη). «Θα ρίξουμε πυραύλους στην Αθήνα». Θεωρώ ότι από νομικής και ηθικής απόψεως αυτά δικαιολογούν την αμυντική μας απόφαση για αιφνιδιαστικό κτύπημα.

Τρίτον. Το 1967 είχαμε την ίδια συμπεριφορά στη Μέση Ανατολή. 300 εκατομμύρια Αραβες απειλούσανε το Ισραήλ για αφανισμό. Οι έξυπνοι Εβραίοι καταστρέψανε ολόκληρη την Αιγυπτιακή αεροπορία στο έδαφος πριν αρχίσει ο πόλεμος και διπλασιάστηκε/τριπλασιάστηκε σε μέγεθος. Σήμερα το Ισραήλ το σέβεται όλος ο κόσμος και μάλιστα και η ίδια η Ελλάδα.

Τέταρτον. Οσον αφορά τους φίλους και συμμάχους μας… Είναι εύκολο να εξηγηθεί ότι οι απειλές και οι ύβρεις κατευθύνονται και εναντίον τους τόσο σαν σύνολο όσο και ξεχωριστά.

Τέλος, ένα τέτοιο κτύπημα θα φέρει την ησυχία στην περιοχή μας για 50-100 χρόνια αφού θα καταστραφούν όλες οι υποδομές του εχθρού και όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Μόνο έτσι θα ξανα-αποκτήσει η Ελλάς την αθάνατη δόξα και όνομά της.

«Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης» (Ομηρος, Ιλιάδα Μ 243)

Αντώνης Παρασκευόπουλος

Δόκτωρ Παιδείας — Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Μανχάταν, Νέα Υόρκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αδέλφια αναγνώστες,Η εποχή μας θα μείνει στην Ιστορία για τις επαναστατικές τεχνολογικές εφευρέσεις.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ