x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πρόσκληση της AHEPA Ναυπάκτου στον Τζορτζ Τσούνη να παρευρεθεί στο τουρνουά μπιτς βόλει

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ. Πρόσκληση στον αμερικανό πρέσβη κ Τζορτζ Τσούνη απηύθυνε το τοπικό τμήμα της Ναυπάκτου “AHEPA Lepanto 1571” να παρευρεθεί στο “AHEPA WORLD CUP 2022” Beach Volleyball tournament . Η φετινή διοργάνωση προγραμματίζεται για τις 29-31 Ιουλίου στη Ναύπακτο και η πρόσκληση αυτή αποτέλεσε την επίσημη “πρώτη” ανακοίνωση της διοργάνωσης που έχει γίνει θεσμός για την AHEPA και το τμήμα της Ναυπάκτου ως διοργανωτή, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας κ Τσούνης έλκει την καταγωγή του από το χωριό Πλάτανος της ορεινής Ναυπακτίας από όπου και έχει πλούσιες παιδικές και εφηβικές καλοκαιρινές αναμνήσεις. Το Σάββατο 4 Ιουνίου κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Ναύπακτο συναντήθηκε με κλιμάκιο AHEPA αποτελούμενο από τον αθλητικό διευθυντή της AHEPA Hellas κ Αδάμ Βλαχογιάννη, τον πρόεδρο Άγγελο Σταυρόπουλο και μέλη του Δ.Σ. του τμήματος AHEPA Ναυπάκτου. Στον πρέσβη έγινε η πρόσκληση να παρευρεθεί στους τελικούς αγώνες και να κάνει τις απονομές στους νικητές και δόθηκαν δώρο 2 αναμνηστικά αθλητικά μπλουζάκια από την περσινή εκδήλωση. Ιδιαίτερη αίσθηση στον πρέσβη έκανε ο πίνακας ζωγραφικής του γνωστού σουρρεαλιστή Ναυπάκτιου ζωγράφου κ. Αρτινόπουλου που δόθηκε ως δώρο από το τοπικό τμήμα AHEPA στο “Ναυπάκτιο“ κ. Τσούνη ως υπενθύμιση για τις ρίζες του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AHEPA Lepanto 1571

Η AHEPA (American Hellenic Educational and Progressive Association/ Αμερικανο- Ελληνική Επιμορφωτική Προοδευτική Εταιρεία) είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια οργάνωση ομογενών με έδρα στις ΗΠΑ και ο αθλητισμός ήταν ανέκαθεν στο οπλοστάσιό της για την επίτευξη των στόχων της. Το τμήμα AHEPA της Ναυπάκτου, ακολουθώντας το παράδειγμα στις ΗΠΑ, έχει καταφέρει να καθιερώσει το καλοκαιρινό AHEPA CUP ως ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός AHEPA για την Ελλάδα και την Ευρώπη: μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, με διεθνή αντίκτυπο και προβολή από την μητρική AHEPA (Washington D.C.) (social media- διεθνές περιοδικό AHEPAN ), από ΜΜΕ της ομογένειας στην Αμερική κλπ.

Το φετινό τουρνουά “AHEPA WORLD CUP 2022” Beach Volleyball tournament (29-31 Ιουλίου) είναι ενταγμένο στο επίσημο καλεντάρι beach volley της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης ως ειδική εκδήλωση, αποτελεί συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Δήμο Ναυπακτίας, τον αθλητικό σύλλογο Ομόνοια Ναυπάκτου και είναι υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΕΟΤ.

Αφορά ομάδες 2 ατόμων που αποτελούνται υποχρεωτικά από αγόρι και κορίτσι (μικτό- όχι απαραίτητα μέλη AHEPA) και είναι ανοιχτό για συμμετοχές σε οποιαδήποτε ηλικία ή αγωνιστικό επίπεδο.

Πληροφορίες μπορεί να αναζητήσει κανείς στο ahepacup.blogspot.com και το ahepacup.org

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AHEPA Lepanto 1571

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΕΡΙΛΑΝΤ. Με τέλεση Αγιασμού και λόγους παραινετικούς από τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Απόστολο ξεκίνησε η κατασκηνωτική περίοδος στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης οι οποίες φέρουν την ονομασία «Ο καλός ποιμήν» και βρίσκονται στο Chesapeake (Τσέσαπικ) της πολιτείας Μέριλαντ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ