x

Ταξίδι

Προσπάθεια να γίνουν τα «Νεστοχώρια» σήμα κατατεθέν για προσέλκυση τουρισμού

03 Οκτωβρίου 2022

ΔΡΑΜΑ. Το brand name «Nεστοχώρια» προσπαθούν να προωθήσουν επαγγελματίες της περιοχής, με στόχο να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες και να ενισχύσουν τον τουρισμό στα χωριά του Νέστου.

Οπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γαβριήλ Γαβριήλογλου, ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στο Παρανέστι Δράμας, «θέλουμε να προσδιορίσουμε και να χτίσουμε ένα όνομα στην περιοχή, έχοντας ως παράδειγμα τα Πομακοχώρια, τα Ζαγοροχώρια, τα Μαστιχοχώρια και προβάλλοντας τα δικά μας χωριά -περίπου 20 κατοικήσιμα- που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του ποταμού Νέστου».

Σε μια κίνηση προβολής της προσπάθειάς τους, οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες εκτύπωσαν το όνομα «Nestohoria» σε ποτηράκια που χρησιμοποιήθηκαν σε περιβαλλοντικό συνέδριο που διοργάνωσε στο Παρανέστι η οργάνωση «Καλλιστώ», προσκαλώντας για περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα τους στο facebook.

«Επιδιώκουμε να αναδείξουμε την ταυτότητα της περιοχής και όχι του καθενός επιχειρηματία που εμπλέκεται στην προσπάθεια. Γι’ αυτό και προωθούμε μη ανταλλάξιμα προϊόντα, όπως το δάσος του Φρακτού, άγνωστο σε πολλούς ή τα Στενά του Νέστου, το ομορφότερο κομμάτι του ποταμού που ονομάζεται και Θρακικά Τέμπη» λέει ο κ. Γαβριήλογλου.

Στην κατεύθυνση αυτή γίνονται προσπάθειες να συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι επιχειρηματίες στην πρωτοβουλία «Νεστοχώρια» για την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και των πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής προκειμένου να αποτελέσουν το «σήμα κατατεθέν» της και να γίνουν σημαντικός πόλος έλξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισως σας φανεί παράξενο, αλλά η πόλις μας έχει αποκτήσει, τώρα τελευταία –να είναι καλά οι Μικρασιάτες πρόσφυγες- μια εκατό τα εκατό γλυκύτητα! Μπορεί τα τελευταία διεθνή ανακατώματα να μας ποτίζουν με πολλές πίκρες, αλλά εδώ τίποτα δεν φαίνεται.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Ειρήνη Ζαχαριάδη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας