x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πρωτάθλημα γκολφ για την υποστήριξη των Κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Βοστώνης

ΒΟΣΤΩΝΗ. Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το εικοστό δεύτερο ετήσιο πρωτάθλημα γκολφ, γνωστό ως Golf Classic της Μητρόπολης Βοστώνης, τα έσοδα του οποίου διατίθενται για το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητρόπολης και για παροχή υποτροφιών παιδιών των κοινοτήτων που συμμετέχουν στα θερινά και χειμερινά προγράμματά του.

Ο αγώνας του γκολφ θα διεξαχθεί στην Λέσχη της πόλης του Αντόνβερ Μασαχουσέτης, γνωστή ως Indian Ridge Country Club, που βρίσκεται στη διεύθυνση 72 Lovejoy Road, Andover, Massachusetts.

Σύμφωνα με επιστολή του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου προς τις κοινότητες της Νέας Αγγλίας, «φέτος συμμετείχαν πάνω από πεντακόσια παιδιά, εμφανίζοντας μία αύξηση της τάξεως του τριάντα τοις εκατό από το προηγούμενο έτος». Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Μεθόδιος έγραψε πως «με δεδομένη την πανδημία του Covid-19 και την επήρειά της επί της υγείας και της οικονομικής ευεξίας πολλών ανθρώπων ανά την Νέα Αγγλία, 89 παιδιά της κατασκήνωσης ζήτησαν οικονομική βοήθεια για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στα προγράμματα της πράγμα το οποίο ισοδυναμεί με $46 χιλιάδες δολάρια και το οποίο κατέστη εφικτό χάρη στην αγάπη των ανθρώπων μας προς το κατασκηνωτικό μας κέντρο».

Από το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα της κατασκήνωσης της Μητρόπολης Βοστώνης. Διακρίνεται η μεγάλη τέντα κάτω από την οποία γινόταν τα γεύματα και διάφορες εκδηλώσεις.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Γράφει ακόμα πως «η εγγραφή συμμετοχής για κάθε παιδί ανέρχεται στα $600 δολάρια, πλην όμως το πραγματικό ποσό που χρειάζεται είναι το διπλάσιο. Λόγω των πρωτοκόλλων της πανδημίας και την έλλειψη χρηματοδότησης φέτος, το κατασκηνωτικό μας κέντρο χρειάσθηκε επιπλέον έξοδα ύψους $75.000 για τα τεστ του κορωνοϊού άμα τη αφίξει των παιδιών που ανίχνευσαν σχεδόν δώδεκα θετικά κρούσματα πράγμα το οποίο επέτρεψε στην κατασκήνωση να ολοκληρώσει τα προγράμματά της χωρίς κανένα κρούσμα. Επίσης νοικιάσθηκε μία μεγάλη τέντα κάτω από την οποία τα παιδιά έτρωγαν τα γεύματα τους και έκαναν τις δραστηριότητές τους».

Σημειώνεται ότι το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητρόπολης Βοστώνης βρίσκεται στην πολίχνη Κοντούκουκ της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, απέχει περί τις δύο ώρες οδικώς από τη Βοστώνη και περί τη μισή ώρα από την πρωτεύουσα του Νιου Χαμσάιρ, την πόλη Concord. Πρόκειται για μία ειδυλλιακή τοποθεσία με μεγάλη λίμνη, με παρεκκλήσιο τιμώμενο επί τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, Οίκημα Φιλοξενίας, τραπεζαρία και οικήματα για τους κατασκηνωτές.

Από το περσυνό πρωτάθλημα του γκολφ για την οικονομική υποστήριξη του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Μητρόπολης Βοστώνης. Τον Μητροπολίτη Μεθόδιο πλαισιώνουν ομογενείς παίκτες του γκολφ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Το Οίκημα Φιλοξενίας απαρτίζεται από τριάντα πέντε δίκλινα δωμάτια και ιδιωτικό μπάνιο το καθένα, χώρους συνεδριάσεων και τραπεζαρία, χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Το Κατασκηνωτικό Κέντρο είχε οραματιστεί ο Μητροπολίτης Μεθόδιος πριν από τριάντα και πλέον έτη ώστε να μπορεί η νεολαία να έχει το δικό της κατασκηνωτικό χώρο καθότι μέχρι τότε η Μητρόπολη ενοικίαζε διάφορους χώρους. Εκτοτε κατά τα παρελθόντα τριάντα έτη από την ίδρυσή του έχουν συμμετάσχει χιλιάδες παιδιά αμφοτέρων των φύλων, τα οποία έχουν ενισχυθεί στην ορθόδοξη πίστη και την ελληνική τους πολιτιστική κληρονομιά.

Υπογραμμίζεται πως τα παιδιά καταβάλλουν ένα συμβολικό ποσό για τη διαμονή τους στο Κατασκηνωτικό Κέντρο, ενώ η Μητρόπολη Βοστώνης παρέχει υποτροφίες σε παιδιά οικογενειών οι οποίες δυσκολεύονται οικονομικώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ικανοποίησή τους για την συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασαν στον «Εθνικό Κήρυκα» ορισμένοι από τους εκπροσώπους των ελληνοαμερικανικών οργανισμών που έδωσαν το «παρών» στην οικία του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Εθνη, την περασμένη Τετάρτη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ