x

Κοινωνία

Πρωτεία στη Λεμεσό στις συναλλαγές ακινήτων

11 Αυγούστου 2022

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Η Λεμεσός διατήρησε τα πρωτεία όσον αφορά στις συναλλαγές ακινήτων το δεύτερο τρίμηνο του 2022, με το μερίδιο της πόλης στην αξία των πράξεων παγκύπρια να ανέρχεται στο 46,5%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών.

Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Συμβουλίου η ανάπτυξη της Λεμεσού ως επιχειρηματικού κέντρου τα τελευταία χρόνια και πιο πρόσφατα ως προορισμού για διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας διατήρησε τη δυναμική στις συναλλαγές ακινήτων ακόμη και μετά τον τερματισμό του επενδυτικού προγράμματος.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο, από την ανάλυση των στοιχείων του Κτηματολογίου για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 οι περισσότερες πράξεις αφορούσαν διαμερίσματα, συγκεκριμένα 450 συμβόλαια πώλησης ύψους 126 εκατομμυρίων ευρώ, με ενδεικτική μέση τιμή 280.000 ευρώ.

Οσον αφορά στις κατοικίες, καταγράφηκαν 50 πράξεις συνολικής αξίας 37 εκατομμυρίων ευρώ, με τη μέση τιμή πώλησης να ανέρχεται σε 770.000 ευρώ, γεγονός που υποδηλώνει ότι πολλές από αυτές τις κατοικίες ήταν πολυτελείας, πρόσθεσε το Συμβούλιο.

Επιπλέον, αναφέρεται πως οι πράξεις για εμπορικά ακίνητα ήταν σημαντικά χαμηλότερες, ανερχόμενες σε 15 εκατ. ευρώ για γραφεία και καταστήματα.

«Αν και πράξεις που αφορούν εμπορικά κτίρια ενδεχομένως να περιλαμβάνονται σε άλλες κατηγορίες, όπως τα οικόπεδα που βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης, εντούτοις, η τάση καταδεικνύει πως για εμπορικές αναπτύξεις το ενδιαφέρον αφορά κυρίως σε ενοικίαση και γι’ αυτό άλλωστε καταγράφεται ανοδική πορεία των ενοικίων», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών Μαρίνος Κυναιγείρου, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις ανάπτυξης γης θα πρέπει να προσαρμόσουν τους σχεδιασμούς τους ώστε να ανταποκριθούν σ’ αυτήν την αυξημένη ζήτηση.

Επιπλέον, ανέφερε ότι καταγράφηκαν 120 πράξεις που χαρακτηρίστηκαν ως πωλήσεις γης συνολικής αξίας 127 εκατ. ευρώ, γεγονός που υποδηλώνει ότι «οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης βρίσκονται σε διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης νέων έργων ώστε να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση, η οποία αυτήν την στιγμή ξεπερνά την προσφορά για πολλές κατηγορίες ακινήτων όπως γραφεία και διαμερίσματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Νέες κινήσεις στο πλαίσιο της τακτικής του βήμα προς βήμα εποικισμού της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, προγραμματίζονται από την κατοχική δύναμη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Το συγκρότημα «Sounds of Cyprus» στους δρόμους του Μανχάταν

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελενα Χρίστου, ο Πήτερ Δούσκαλης και ο Αλεξ Τασόπουλος πραγματοποίησαν μια συναυλία κυπριακής μουσικής για Νεοϋορκέζους και τουρίστες στο κέντρο του Μεγάλου Μήλου, την Times Square.

«Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στη Λίμνη Μαυραναίων (Βίντεο)

ΓΡΕΒΕΝΑ. Το ένατο διαδικτυακό βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με τίτλο «Ταξιδεύω Γρεβενά», παρουσιάζει την πανέμορφη τεχνητή λίμνη της κοινότητας Μαυραναίων, η οποία απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα από την πόλη των Γρεβενών.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας